Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

راهنمای خرید یخچال فریزر و ساید بای ساید

راهنمای خرید یخچال فریزر و ساید بای ساید

هنگام خرید یخچال، توجه به ظرفیت و میزان مصرف برق بسیار با اهمیت است. هرچه تعداد افراد یک خانواده بیشتر باشد، یخچال نیز باید بزرگتر باشد همچنین هنگام خرید یخچال باید به نشان استاندارد و موارد ایمنی توجه کرد. توجه به محلی که می خواهید یخچال را در آنجا قرار دهید نیز مهم است تا بدانید یخچال مورد نظرتان چه اندازه باید داشته باشد. باز و بسته کردن در یخچال باعث استهلاک آن، فعالیت بیشتر موتورش و نیز مصرف برق بیشتر می شود. بهتر است تا حد امکان از یخچال هایی استفاده کرد که روی در آن ها آبسردکن و یخساز وجود دارد.

در اینجا بعضی از ملاک هایی که هنگام خرید یخچال فریزر باید از آنها آگاه باشید، به شما معرفی می شوند.

وقتی برای خرید یخچال فریزر به بازار لوازم خانگی می روید ، حتماً عواملی چون ظرفیت مورد نیاز و هزینه ای را که می توانید بپردازید، در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که تنوع محصولات در بازار می تواند به سادگی شما را دچار سردرگمی کند.

ابتدا لازم است تا بدانید که ظرفیت مورد نیازتان چقدر است. اگر تازه کار نباشید حساب دستتان است و به راحتی ظرفیت مورد نیاز را تعیین می کنید. اما آنهایی که در این کار مهارت ندارند، بدانند که به طور متوسط یک خانواده دو نفره به 160 تا 200 لیتر ظرفیت احتیاج دارد. به ازای هر نفر اضافه هم باید 20 لیتر دیگر در نظر گرفته شود.

ظرفیت یخچال به عادات خرید و نوع تغذیه شما هم بستگی دراد. اگر بیشتر سبزیجات مصرف می کنید، یخچال بزرگتری بخرید. چنانچه هفته ای یک بار به خرید می روید نیز ظرفیت را قدری بیشتر در نظر بگیرید.

مصرف انرژی هم یکی از نکات مهم در انتخاب مدل مورد نظر است.

مدل هایی که فریزر آنها در قسمت بالا قرار گرفته است عموما بین 7 تا 13 درصد مصرف انرژی کمتری دارند. مدل هایی که ذوب برفک اتوماتیک ندارند (defrost) هم حدود نصف یخچال های مجهز به این سیستم انرژی مصرف می کنند.

اشکال نوع اول این است که هر چند وقت یکبار باید برفکش را تمیز کرد تا مصرف انرژی در آن بهینه باشد. یخچال فریزرهایی که یخساز اتوماتیک یا آبخوری روی درشان دارند، 14 تا 20 درصد بیشتر انرژی مصرف می کنند. ناگفته نماند که هزینه خردی این نوع یخچال فریزرها نیز بیشتر از مدلهای دیگر است.

از نظر مصرف انرژی یخچال فریزرهای 16 تا 20 فوت اقتصادی تر هستند واضح است که هر قدر اندازه یخچال بزرگتر باشد، مصرف انرژی آن نیز بیشتر است. البته خرید یخچال فریزر کوچکتر نیز موجب می شود تعداد دفعات مراجعه شما به سوپر مارکت بیشتر شود.

هر سه چهار هفته یکبار یخچال را از برق در بیاورید زیر آن را جاروبرقی بکشید و داخلش را با جوش شیرین و آب سرد تمیز کنید تا بوی ماندگی نگیرد. داخل یخچال فریزر غذای داغ قرار ندهید.

اگر در منطقه ای زندگی می کنید که برق آن همیشه نوسان دارد، برای یخچال فریزرهای اروپایی و آمریکایی حتما ترانس 2 کیلو وات بخرید.

بیشتر یخچال فریزرهای جدید سیستم برفک آب کن اتوماتیک دارند.، به طوری که خود یخچال بدون دخالت شما و در زمان لازم برفک ها را آب می کند. به این ترتیب مصرف انرژی کاهش می یابد.

واژه نامه:

نمایشگر دیجیتال

میزان درجه حرارت، نوع قالب یخ، فعال بودن آبسردکن و... را نشانه می دهد.

برفک زدایی

بیشتر یخچال فریزرهای امروزی برای جلوگیری از تولید برفک به این قابلیت مجهزند.

کنترل دما برای گوشت و سبزیجات

طبقه مخصوصی در بعضی از یخچال فریزرها وجود دارد که می توان رطوبت و دمای آن را برای نگهداری گوشت و سبزیجات به طور خاص تنظیم کرد.

محفظه بار

بخش تعبیه شده روی درب یخچال است که بیشتر برای نگه داری بطری های نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد.

تصفیه هوا (بوگیر)

هر یک از مواد غذایی بوی مخصوص به خود را دارند کنار هم قرار دادن این مواد باعث می شود روی مزه و بوی یکدیگر تاثیر بگذارند و کیفیتشان نامطلوب شود. سیستم بوگیر از این مسئله جلوگیری می کند.

آژیر خطر (Alarm)

در صورت بازماندن درب یخچال یا فریزر از زمان مشخص شده، آژیر خطر به صدا در می آید.

فیلتر تصفیه آب و یخ

بخش آبریز و یخساز برخی از یخچال فریزرها به آب شهری متصل است. از آنجا که آب شهری املاح بسیاری دارد، فیلتر برای جلوگیری از رسوب املاح و آسیب رسیدن به این یخچال ها در آنها تعبیه شده است. این فیلتر املاح آب را می گیرد و به اصطلاح آن را سبک می کند

برچسب انرژی

این برچسب امکان آگهی از میزان مصرف برق و آب و همچنین سر و صدای دستگاه را برای شما فراهم می کند. این میزان از A تا G دسته بندی شده است.A کمترین و G بیشترین هزینه مصرف برق را برای شما دارد.

نکات لازم در نگهداری یخچال

برای دوام بیشتر یخچال به این نکات توجه کنید:

  • یخچال را در جایی قرار دهید که دور از وسایل حرارتی از قبلی اجاق گار، فر و آبگرمکن باشد.
  • پشت یخچال حداقل باید 10 الی 15 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد.
  • ترجیحا درب بخچال را برای مدت زمان زیادی باز نگذارید
  • یخچال باید از سطح زمین فاصله داشته باشد تا بدین ترتیب سطح پایین یخچال دچار پوسیدگی و زنگ زدگی نشود.
  • برای افزایش طول عمر، نواز دور یخچال همیشه باید تمیز باشد
  • در زمستان از درجه های 1 تا 2 و در تابستان از درجه های 2 تا 4 استفاده شود.
  • برای مسافرت های طولانی بهتر است بخچال را از برق جدا کنید.
  • به هنگام جابجایی آن را بصورت ایستاده حمل کنید به طوری که قسمت موتور در پایین و قسمت راس یخچال همیشه به سمت بالا باشد.
  • برای تمییز کردن یخچال هیچگاه از آب استفاده نکنید و همیشه از دستمال نمدار و سپس خشک استفاده کنید.
  • برای جدا کردن مواد غذایی از داخل یخچال فریزر و یا یخدان هرگز از چاقو و وسایل تیز استفاده نکنید.
  • محل قرار دادن بطری در یخچال نباید زیاد سنگین شود، زیرا این امر سبب شکستگی این قسمت شده و در ضمن درب نیز آسیب خواهد دید.

اگر می خواهید یخچالتان کمتر برق مصرف کند...

با عمل 8 توصیه ساده زیر، قبض برقتان سبک تر شده و به عمر یخچال فریزرتان افزوده می شود:

  • مرتب برفک های یخچال و فریزرتان را تمییز کنید تا به صورت قشر ضخیمی از یخ در نیاید. هر سال یکبار نرده های پشت یخچال را از گرد و غبار تمییز کنید. قش یخ داخل فریزر اگر حدود 3 سانت شود، دو برابر برق مصرف می کند تا برودت دستگاه را حفظ کند.
  • بهتر است یخچال را در محل خنک قرار دهید مصرف دستگاه به درجه حرارت محیط اطرافش بستگی دارد. مثلا چنانچه به جای محیط 18 درجه سانتی گراد در محیطی با دمای 28 درجه سانتی گراد باشد مصرف برق آن 38 درصد افزایش پیدا می کند.
  • درب بخچال یا فریزر را کمتر باز بگذارید با این کار تا 5 درصد در مصرف برق صرفه جویی می کنید.
  • یخهای مواد خوراکی منجمد شده را در داخل یخچال آب کنید با این کار دو فایده برایتان دارد، در مصرف حرارت پخت این مواد صرفه جویی می شود و یخچال به کمک سرمای آزاد شده از مواد منجمد انرژی کمتری مصرف می کند.
  • قبل از باز کردن درب یخچال، چیزهایی را که خریده اید و می خواهید در یخچال قرار دهید کاملا آماده کنید.
  • جدار داخل یخچال را با محلول جوش شیرین و آب هر چند وقت یکبار تمیز کنید.
  • از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر جهت گردش هوا جلوگیری کنید.
  • از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر جهت گردش هوا جلوگیری کنید.
  • اطمینان حاصل کنید یخچال و فریزر بر روی یک سطح تراز قرار گرفته و درب آن به طور کامل بسته می شود.

 

 

 

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی