تشکیل تصاویر سه بعدی با کمک قابلیت های دوربین های دیجیتال
گروهی از محققان دانشگاه DUKE دریافته اند که با کمک قابلیت های موجود در دوربین های دیجیتال فعلی، نظیر فوکوس خودکار یا تثبیت تصویر می توان بدون نیاز به ایجاد تغییرات اساسی و افزودن قطعات سخت افزاری به دوربین های دیجیتال موجود در بازار، تصاویری سه بعدی از سوژه ها تهیه کرد. تنها کاری که باید انجام داد، برنامه ریزی امکانات موجود در دوربین برای انجام این وظیفه جدید است.
به این ترتیب، می توان اطلاعات مربوط به عمق میدان را تنها با استفاده از یک عکس و بدون کاهش کیفیت به دست آورد. لازم به یادآوری است مغز انسان با تفسیر تصاویری که از دو چشم دریافت می کند و با کمک اختلاف جزیی موجود بین این دو تصویر، قادر است عمق میدان را تخمین بزند. اساس تصویربرداری سه بعدی نیز همین است. دوربین های سه بعدی از دو لنز که کمی از هم فاصله دارند استفاده می کنند و تصاویر این دو لنز تحلیل شده و عمق میدان به دست می آید.
حجم داده های ثبت شده در چنین روشی دو برابر عکاسی دوبعدی است و همین امر عکاسی و تصویربرداری به روش سه بعدی را پیچیده و دست و پاگیر می کند. اما پیاده سازی روش پیشنهادی دانشگاه Duke از نظر سخت افزاری بسیار ساده تر است و اگر این روش در دوربین های موجود در بازار یا سایر ابزارهای تصویرگیری به کار برده شود، نه تنها در تهیه عکس های سه بعدی کمک خواهد کرد، بلکه سبب خواهد شد تا عملکرد دوربین در زمینه فوکوس خودکار یا تثبیت تصاویر نیز به طور قابل توجهی بهبود یابد. به طور مثال، سرعت فوکوس افزایش یابد که این به نوبه خود سبب افزایش کیفیت عکس خواهد شد.
پاتریک لول از دانشگاه Duke می گوید: «طی دهه های گذشته، انواع روش ها برای تهیه سریع تر عکس های سه بعدی با کیفیت بیشتر و با استفاده از یک عکس ارایه شده است. هر یک از این روش ها نقایصی دارند، از جمله کم بودن کیفیت تصاویر دوبعدی و پیچیدگی سخت افزاری». این گروه از محققان به سرپرستی دیوید بردی، استاد دانشگاه Duke، موفق شده اند این چالش ها را پشت سر بگذارند و سیستمی ارایه کنند که قادر خواهد بود با کمک امکانات موجود در دوربین های دیجیتال فعلی، با دقت خوبی داده های سه بعدی را استخراج کند. لول اضافه می کند: «هدف ما رسیدن به نتیجه ای مشابه اما با استفاده از تجیهزاتی بود که مردم در دوربین های فعلی خود بدون نیاز به دستکاری زیاد آن در اختیار دارند.»
به نقل از ماهنامه شبکه.
www.SAMSUNGCENTER.ir