اپل دو مدل پرو سری جدید خانوادهی آیفون 14، موسوم به آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس را با تراشهی جدید A16 Bionic عرضه کرده است. طبق اعلام کوپرتینوییها در مراسم رویداد Far Out، تراشهی جدید با تمرکز بر بهرهوری مصرف انرژی، نمایشگر و دوربین توسعه داده شده است.
بهرهمندی از دو هستهی پرقدرت و چهار هستهی کممصرف، استراتژی اپل برای استفاده از A16 Bionic در آیفونهای جدید است. طبق ادعای اپل هستههای قدرتمند درمقایسهبا نسل پیش 20 درصد انرژی کمتری مصرف میکنند و در کل نیز تا 40 درصد عملکرد سریعتری از تراشههای رقیب دارد. آیپدهای پرچمدار و گرانقیمت اپل به تراشهی M1 مجهز شدهاند که از پیکربندی هشت هستهای بهره میبرد؛ ابعاد بزرگتر این محصولات فضای مورد نیاز را برای استفاده از سختافزاری پخش گرما فراهم میکند و به این دستگاهها کمک میکند تا گرما را بهصورتی مؤثر دفع کنند. ازطرفدیگر، آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس با تراشهی A16 Bionic، از این فضای لوکس برخوردار نیستند.
براساس گزارش وبسایت WccfTech، تراشهی A16 Bionic با معماری 4 نانومتری TSMC به تولید انبوه میرسد؛ معماری مذکور افزونبر اینکه به تنهایی به هدف «بهینهسازی انرژی» اپل کمک میکند، امکان استفاده از هستههای جدیدتر را نیز امکانپذیر میکند. کاربری در توییتر با نامکاربری لانگهورن، نام رمز این تراشه را اقریطس (Crete - جزیرهای در یونان)، اسم رمز هستههای پرقدرت آن را اورست (Everest) و اسم رمز هستههای کممصرف آن را نیز دندانهدندانه (Sawtooth) معرفی کرد.
تراشهی A15 Bionic هستههایی با نامهای Avalanche و Blizzard داشت و همین تفاوت در نامگذاری میتواند شاهدی بر استفاده از هستههای جدید در A16 Bionic باشد. علاوهبر تفاوتهای نامگذاری، فرکانس هستههای پرقدرت تراشهی قبلی، در شرایط بهینه به 3.23 گیگاهرتز میرسید. هستهی اورست A16 Bionic میتواند به فرکانس 3.46 گیگاهرتز برسد و عملکرد بهتری ارائه دهد. تراشهی A16 Bionic مجهز به موتور عصبی ۱۶ هستهای جدیدی است که بهطور تقریبی ۱۷ تریلیون عملیات را در هر ثانیه انجام میدهد و از واحد گرافیکی پنج هستهای بهره میبرد که به ادعای اپل ۵۰ درصد پهنای باند بیشتری خواهد داشت؛ درحالحاضر، مشخص نیست که اهالی کوپرتینویی از چه هستههای گرافیکیای استفاده کردهاند، اما انتظار میرود بهزودی اطلاعات بیشتری از این واحد منتشر شود.