Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

اپل واچ سری 8 در مقابل نسل پیشین؛ ارتقای جزئی اما هوشمندانه

تسلط اپل بر بازار ساعت‌های هوشمند در سال 2021 بی‌رقیب بوده است، در این زمان شرکت آمریکایی بیش از 30 درصد از کل فروش اسمارت واچ‌های جدید را به خود اختصاص داد و در این مرحله، موارد محدودی وجود دارد که بتواند جلوی حرکت رو به جلوی اپل را بگیرد. سری گلکسی واچ 5 مطمئناً به نظر می‌رسد که پتانسیل بالایی دارد، اما صادقانه بگوییم، ساعت هوشمندی که می‌تواند اپل واچ سری 7 را از سلطنت به زیر بکشاند، مطمئناً اپل واچ سری 8 خواهد بود! غول فناوری مستقر در کوپرتینو اخیراً از واچ سری 8 رونمایی کرده و اکنون ما دید کاملاً واضحی داریم که اپل دقیقاً چه نوع ارتقا و ویژگی‌های مثبتی برای ساعت جدید خود درنظر گرفته است. ازلحاظ طراحی، تفاوت زیادی برای متمایز کردن اپل واچ سری 8 از نسل قبلی وجود ندارد، اما تعدادی از ویژگی‌های جالب سلامت و ایمنی جدید وجود دارد که مطمئناً برای طرفداران اپل واچ جذاب خواهد بود. نکته‌ی قابل‌توجه اینکه کوپرتینویی‌ها پیشنهاد کاملاً جدیدی در سال جاری مطرح کردند! اپل واچ اولترا برای اولین‌بار با برچسب قیمت بسیار گران‌تر به خط تولید ملحق شده است؛ طراحی مستحکم‌تر و مجموعه‌ای از ویژگی‌های انحصاری با هدف فعالیت‌های شدیدتر از مواردی به‌شمار می‌رود که در این ساعت هوشمند خواهید دید. تاکنون مدل‌های متفاوتی از اپل واچ عرضه شده‌اند که هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. امروز در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم اپل واچ سری 8 را با مدل پیشین آن مقایسه کنیم تا ببینیم آیا نسل جدید ارزش خرید دارد یا خیر؟ اگر برای شما سوال پیش آمده که جدیدترین ساعت هوشمند کوپرتینو‌یی‌ها با نسل پیشین خود یعنی اپل واچ سری 7 چه تفاوت‌هایی دارد، تا انتهای این مطلب همراه سامسونگ‌سنتر باشید.

طراحی و نمایشگر
اپل واچ سری 7 و 8 را اگر از فاصله‌ی چند متری در دست کاربری مشاهده کنید، بعید به‌نظر می‌رسد که بتوانید آن‌ها را از هم تشخیص دهید. نمی‌توان این را یک نکته‌ی منفی درنظر گرفت زیرا اپل واچ سری 7 ازلحاظ ظاهری ضعف خاصی نداشته که به‌دنبال تغییری محسوس در نسل جدید باشیم. نکته‌ی مهم قابلیت‌ها و امکاناتی هستند که یک محصول با خود به همراه دارد که از این حیث اپل واچ سری 8 دو ارتقای چشم‌گیر را تجربه کرده است که شامل بهره‌مندی از حسگر دماسنج برای کمک به بانوان در پایش چرخه‌ی قاعدگی و تخمک‌گذاری می‌باشد و حسگر پیشرفته‌ای برای تشخیص تصادف که در هنگام وقوع حادثه با مراکز اضطراری تماس می‌گیرد. تمام قابلیت‌های خوب اپل واچ سری 8 خلاصه‌ می‌شود در همین دو مورد و دقیقاً حسگرهای موردبحث هستند که نسل جدید را به شکل معناداری از سری 7 متمایز کرده‌ است.

اپل واچ سری 8 در مقابل نسل پیشین

هفتمین نسل از ساعت هوشمند اپل در دو سایز 41 و 45 میلی‌متری روانه‌ی بازار شد که هر دو کاملاً با بندهای گذشته سازگار هستند. اپل واچ سری 7 به سخت‌ترین شیشه محافظ جهان در زمان عرضه مجهز شده بود که مقاومت در برابر ضربه و خط‌وخش را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌داد. اپل واچ سری 8 نیز با همان اندازه‌های نسل پیشین روانه‌ی بازار شد و نمایشگر آن از مقاومت بالایی برخودار می‌باشد. نسخه‌های پایه اپل واچ سری 7 با بدنه‌ای از آلیاژ آلومینیوم، در پنج رنگ آبی، سبز، نیمه‌شب، نور ستاره و قرمز عرضه می‌شوند. نسخه‌ی فولاد ضدزنگ نیز در رنگ‌های نقره‌ای، گرافیتی و طلایی دردسترس خواهد بود و یک مدل تیتانیوم مشکی فضایی نیز به این مجموعه اضافه شده است. اپل واچ سری 8 در دو روکش آلومینیوم و فولاد ضدزنگ و با چهار رنگ اصلی نیمه‌شب، نور ستاره، سیلور و قرمز روانه‌ی بازار می‌شود.

نمایشگر رتینای اپل واچ سری 7، با توجه به کاهش حاشیه، تقریباً 20 درصد محتوای بیشتری را درمقایسه با نسل گذشته پوشش می‌دهد و به کاربران فضای زیادی برای تعامل با اپ‌های مختلف می‌دهد. طبق گفته‌ی اپل، نمایشگر این محصول 40 درصد حاشیه‌های باریک‌تری درمقایسه با نسل گذشته دارد، کاملاً بازطراحی و مهندسی شده و متعاقباً ابعاد آن به 1.7 میلی‌متر افزایش یافته است. از سوی دیگر، اپل واچ سری 8 حاشیه‌های نازک‌تری دارد که باعث می‌شود اسکرین دستگاه به لبه‌ها نزدیک شود. همچنین نمایشگر همیشه روشن رتینای اپل واچ سری 8 می‌تواند واچ‌فیس‌های جذاب این گجت پوشیدنی را زیباتر از همیشه نشان دهد و حروف در آن خواناتر به‌نظر می‌رسند و کاربران دیگر برای مشاهده ساعت و تاریخ مجبور نیستند ساعت را روشن کنند. به‌طور کلی، طراحی اپل واچ سری 8 نسبت‌به نسل پیشین تغییر قابل‌توجهی نداشته است. به همین دلیل افرادی که از ظاهر سری 7 ساعت هوشمند اپل راضی بوده‌اند، از کار کردن با نسل جدید نیز لذت خواهند برد.

قابلیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری
اپل واچ سری 8 به تراشه‌ی S8 مجهز شده است اما این پردازنده از همان مشخصات S6 و S7 بهره می‌برد. این یعنی شاهد بهبود عملکرد چشم‌گیری در نسل جدید ساعت‌های هوشمند اپل نخواهیم بود زیرا در سری 7 نیز از S7 استفاده شده بود. با گذر از مشخصات سخت‌افزاری اپل واچ سری 7، این گجت پوشیدنی در بخش نرم‌افزاری از سیستم‌عامل کاملاً بهینه‌شده‌ی watchOS 8 پشتیبانی می‌کند و قابلیت‌های جدیدی را برای دوچرخه‌سواران به ارمغان می‌آورد. اپل واچ سری 7 هنگام سوار شدن به دوچرخه را تشخیص می‌دهد و به کاربر یادآوری می‌کند که تمرینات را شروع کند. ویژگی یادشده در صورت توقف موقت، به‌طور خودکار متوقف و سپس با حرکت کاربر از سر گرفته می‌شود. اپل واچ سری 8 از به‌روزرسانی جدید watchOS 9 بهره‌مند خواهد شد که به آن واچ‌فیس‌های جدید، برنامه تمرینی اصلاح‌شده، تاریخچه‌ی فیبریلاسیون دهلیزی، آریتمی قلب (بررسی نامنظم بودن ریتم قلب) و اپی برای دارو اضافه می‌کند.

ویژگی‌های حوزه سلامتی
ویژگی‌های حوزه‌ی سلامتی برگ برنده‌ی اپل واچ سری 8 به‌شمار می‌رود به همین دلیل قابلیت‌های اضافه‌شده در نسل جدید مورد توجه قرار گرفته‌اند. اپل واچ سری ۸ از دو حسگر تشخیص دما بهره می‌برد که یکی زیر دستگاه و دیگری در زیر نمایشگر تعبیه شده است. به‌گفته‌ی اپل اضافه کردن حسگر مذکور می‌تواند بیشتر روی سلامت زنان تمرکز داشته باشد. گجت پوشیدنی مورداشاره می‌تواند تغییرات دما را تا ۰٫۱ درجه سانتی‌گراد ردیابی و هر پنج ثانیه دمای بدن کاربر را بررسی کند. علاوه‌براین، ردیابی دمای بدن در طول شب می‌تواند به بهبود بررسی چرخه تخمک‌گذاری و پایش وضعیت قاعدگی به دقیق‌ترین شکل ممکن کمک کند.

اپل واچ سری 8 در مقابل نسل پیشین

البته نمی‌توان از ویژگی تشخیص تصادف (Crash Detection) چشم‌پوشی کرد. قابلیت مذکور به اپل واچ سری 8 امکان می‌دهد درصورت بروز تصادفی شدید، به‌سرعت آن را تشخیص داده و موقعیت مکانی کاربر را به مخاطبان اضطراری اطلاع دهد. اپل واچ از سری 4 به بعد دارای قابلیت تشخیص سقوط بود، اما حالا با Crash Detection کوپرتینویی‌ها فراتر از تصور ما عمل کرده‌اند. قابلیت مهم دیگر حسگر تشخیص تصادف می‌باشد؛ اپل واچ سری 8 و آیفون 14 از یک ژیروسکوپ 3 محوره بهبودیافته و شتاب‌سنج نیروی G بهره می‌برد که طبق گفته‌های غول فناوری آمریکایی، می‌تواند تا 256G فشار را اندازه گیری کند. همچنین نرخ الگوبرداری این محصول اکنون 4 برابر سریع‌تر از قبل شده و به 3000 بار در ثانیه رسیده است که امکان اندازه‌گیری به‌شکل دقیقی را در زمان برخورد می‌دهد. وقتی‌که این امکانات را با قابلیتی که اپل آن را «الگوریتم سنسور پیشرفته» می‌نامد ترکیب کنید، قابلیت جدیدی تحت عنوان Crash Detection خلق می‌شود که می‌تواند زندگی شما را در شرایط خطرناک نجات دهد. به‌طور کلی، سری 8 نسبت‌به سری 7 اپل در بخش ویژگی‌های حوزه‌ی سلامتی بسیار بهتر عمل می‌کند و حرف بیشتری برای گفتن دارد.

باتری و نگه‌داری شارژ
اپل به‌دلیل عدم ایجاد تغییر معنی‌دار در عمر باتری اسمارت‌واچ‌های خود مورد انتقاد قرار گرفته است. با معرفی شارژ سریع اپل واچ 7، این موضوع کمی کاهش یافت اما اکنون واچ 8 با حالت کم‌مصرف، طول عمر بیشتری خواهد داشت. از دیگر ویژگی‌های اپل واچ سری 7 می‌توان به سرعت شارژ شدن آن اشاره کرد که ادعا می‌شود 33 درصد سریع‌تر از نسل گذشته است و می‌تواند 80 درصد از ظرفیت باتری ساعت را در 45 دقیقه شارژ کند. اپل در ساعت هوشمند پیشین خود از باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 309 میلی‌آمپرساعت استفاده کرده بود که تا 18 ساعت دوام می‌آورد.

حال در اپل واچ سری 8 با فعال کردن قابلیت بهینه‌سازی مصرف انرژی جدید که به لطف سیستم‌عامل watchOS 9 معرفی شده می‌توان عمر باتری را از 18 به 36 ساعت افزایش داد. البته ویژگی مذکور در ساعت‌های قدیمی (سری 4 و جدیدتر) که از سیستم‌عامل watchOS 9 بهره می‌برند نیز قابلی دسترسی است. در حالت کم مصرف، تقریباً می‌توان گفت تمام قابلیت‌های اصلی ساعت از جمله نمایشگر همیشه‌روشن و تشخیص خودکار فعالیت ورزشی غیرفعال می‌شوند، اما همچنان ردیابی فعالیت و تشخیص تصادف فعال خواهند بود. درحقیقت، اپل موفق شده عمر باتری ساعت هوشمند خود را افزایش دهد و به همین دلیل می‌توان برای مدت زمان بیشتری بین هر بار شارژ از آن استفاده کرد.

اپل واچ سری 8 در مقابل نسل پیشین

سخن پایانی
درست همان‌طور که در ابتدای مطلب هم گفته شد، اپل واچ سری 8 تغییراتی بسیار ناچیز اما هوشمندانه از سوی اپل داشته که باعث می‌شود کاربران به خرید آن رغبت بیشتری نشان دهند. تفاوت عمده بین سری 7 و 8 سنسور دما، نمایشگر بزرگ‌تر و عمر باتری بیشتر است. جدای از آن‌ها چند ویژگی نرم‌افزاری جدید مانند نظارت بر فشار خون و تشخیص تصادف وجود دارد که اپل واچ سری 8 را متمایز می‌کند. علاوه‌براین، مدل پایه‌ی این ساعت با برچسب قیمتی 400 دلار به فروش می‌رسد؛ همان قیمتی که اپل برای سری 7 درنظر گرفته بود. به‌صورت دقیق‌تر، نسخه‌های مختلف اپل واچ سری 8 با قیمت زیر به فروش می‌رسند:

  • اپل واچ سری 8 آلومینیومی 41 میلی‌متری با GPS: شروع از 400 دلار
  • اپل واچ سری 8 آلومینیومی 45 میلی‌متری با GPS: شروع از 430 دلار
  • اپل واچ سری 8 آلومینیومی 41 میلی‌متری با GPS و LTE: شروع از 500 دلار
  • اپل واچ سری 8 آلومینیومی 45 میلی‌متری با GPS و LTE: شروع از 530 دلار
  • اپل واچ سری 8 از جنس فولاد ضدزنگ 41 میلی‌متری با GPS و LTE: شروع از 800 دلار
  • اپل واچ سری 8 از جنس فولاد ضدزنگ 45 میلی‌متری با GPS و LTE: شروع از 850 دلار

ازطرف دیگر، نسخه 41 میلی‌متری اپل واچ سری 7 مبتنی‌بر وای‌فای 399 دلار و نسخه سلولار آن 499 دلار قیمت دارد. درضمن، اپل واچ مدل بزرگ‌تر 45 میلی‌متری به‌ترتیب 429 و 529 دلار قیمت‌گذاری شده است. البته باید به این نکته توجه داشت که قیمت بسته به نوع بند و بدنه می‌تواند متفاوت باشد. به‌عنوان مثال احتمالاً مدل تیتانیومی از 800 دلار شروع می‌شود و مدل تمام استیل (بند و بدنه) 750 دلار قیمت دارد. در این میان، برخی مدل‌های مجهز به بندهای چرمی نیز هستند که قیمت محصول را تا بیش از 400 دلار افزایش می‌دهد! اگر قصد دارید میان اپل واچ سری 8 و 7 یکی را انتخاب کنید و ویژگی‌های نرم‌افزاری و عمر باتری برایتان مهم است، مطمئناً نسل جدید گزینه‌ی بهتری تلقی می‌شود. نظر شما کاربران سامسونگ‌سنتر در رابطه با تغییرات صورت گرفته در اپل واچ سری 8 درمقایسه با سری 7 چیست؟ فکر می‌کنید محصول جدید اپل ارزش خرید بیشتری از نسل قبل دارد؟

اپل واچ سری 8 در مقابل نسل پیشین

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی