Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

مقایسه هدفون‌های پرچم‌دار سامسونگ، اپل و هواوی؛ جدال پرچم‌داران خوش‌قیمت

بازار هدفون‌های بی‌سیم از زمان رونمایی Airpods اپل شاهد رقابت‌های جدی و گجت‌های حرفه‌ای زیادی بوده است. از AirpodS Pro که در چندین نسل خود را ثابت کرده است، از سامسونگ رقیب دیرین اپل در تمام عرصه‌ها گرفته تا اژدهای چینی که چندسال خطری جدی برای کوپرتینویی‌ها و کره‌ای‌ها ایجاد کرده بود یعنی هواوی، انتخاب هدفون بی‌سیم حرفه‌ای و پرچم‌دار کار سختی است. زمانی که در دوراهی قرار می‌گیریم، داشتن اطلاعات بیشتر می‌تواند در انتخاب کمک بزرگی باشد. به‌همین خاطر ابتدا هر یک از هدفون‌های پرچم‌دار ایرپادز پرو اپل، گلکسی بادز پرو سامسونگ و فری بادز پرو هواوی را معرفی خواهیم کرد. سپس هر کدام را با دو رقیب دیگر مقایسه می‌کنیم. در نهایت مروری روی قابلیت‌های هر سه مدل خواهیم داشت. یک، دو، سه؛ آغاز نبرد!

نگاهی به هدفون پرچم‌دار گلکسی بادز پرو؛ پادشاه استقامت
گلکسی بادز پرو همزمان با خانواده گلکسی S21 در سال جاری رونمایی شد. از همان تیزر معرفی مشخص بود که سامسونگ با هدفون حرفه‌ای خود از گلکسی بادز لایو بسیار فراتر رفته و بالاخره می‌تواند رقیب جدی‌تری برای AirPods اپل باشد. سامسونگ با این هدفون نشان داد که برای اکوسیستم خود نیز ارزش زیادی قائل است و می‌خواهد این موضوع را به رقبا و طرفداران نیز نشان دهد. از رنگ‌بندی بادز پرو که شامل سه رنگ نقره‌ای، مشکی و بنفش که یادآور رنگ‌های گلکسی S21 هستند گرفته تا ویژگی‌های انحصاری این هدفون برای گلکسی‌ها همگی نشانه‌های خوبی برای هوادارن سامسونگ محسوب می‌شوند.

سامسونگ در طراحی گلکسی بادز پرو از هدفون‌های کهکشانی الهام گرفته ولی هویت پرچم‌داران را هم چاشنی کار کرده است. این هدفون کاملاً داخل گوش نشسته و خبری از Stem نیست. تصمیمی که جا را کمی برای سامسونگ تنگ می‌کند و از ابعاد بادز پرو این موضوع را می‌توان به خوبی متوجه شد. با طول 20.8 میلی‌متر، با هدفون بلندی روبرو هستیم که البته در گوشی بیرون‌زدگی قابل‌توجهی ایجاد می‌کند که تجربه ناخوشایندی به‌خصوص زمان دراز کشیدن ایجاد خواهد کرد. جدا از پسوند پرو، موارد بسیاری بادز پرو را از بادز لایو متمایز می‌کند و آن را هدفون پرچم‌دار و حرفه‌ای سامسونگ می‌سازد.

با اولین نگاه به بادز پرو متوجه تعداد بسیار حسگرها و میکروفون‌های قرار گرفته روی بدنه آن خواهید شد که همه آن‌ها هدفی را محقق می‌کنند. از جمله آن‌ها باید به Noise Cancellation اشاره کرد؛ یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که یک هدفون خوب و حرفه‌ای باید داشته باشد و اگر بخواهیم صادق باشیم، سامسونگ پیش از بادز پرو در این زمینه چندان قوی عمل نکرده بود. سه میکروفونی که روی بدنه می‌بینید وظیفه حذف کردن صدای محیط را هم برعهده دارند. بدون شک Noise Cancellation سامسونگ در این نسل بهبود یافته است. ANC به حذف صداهای ناخواسته محیط اشاره دارد که برای لذت بردن از موسیقی، یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی محسوب می‌شود که یک هدفون بالارده و پرچم‌دار باید ارائه کند.

درحال‌حاضر قابلیت عکس حذف نویز به همان اندازه اهمیت دارد. هدفون پرچم‌دار کهکشانی‌ می‌تواند از میکروفون‌های خود برای تشخیص صدای مکالمه استفاده کند و صدا را بر همان اساس تنظیم کند. علاوه بر تنظیم صدا برای شنیدن صدای مخاطب، ویژگی Audio Amplification تا 20 دسی‌بل صدای محیط را افزایش می‌دهد. این ویژگی منحصربه‌فرد برای افراد کم‌شنوا بسیار عالی است و برای شنیدن اعلامات در فرودگاه یا ایستگاه قطار و غیره عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. گلکسی بادز پرو اولین مدل هدفون‌ کهکشانی‌ سامسونگ می‌باشد که از گواهی استاندارد IPX7 بهره می‌برد و گواهی مقاومت در برابر آب این هدفون بهبود قابل‌توجهی داشته است. هدفون‌های بی‌سیم نسل قبل نیز در برابر کمی عرق و یا قطرات باران مقاوم بودند اما در‌حال‌حاضر به کل شاهد دگرگونی در هدفون کهکشانی سامسونگ هستیم. در سنگین‌ترین ورزش‌های خود نیز می‌توانید روی همراهی گلکسی بادز پرو حساب کنید. این هدفون می‌تواند به مدت 30 دقیقه در آب تا عمق یک متر قرار گرفته و مشکلی برایش پیش نیاید.

کیفیت صدا چطور؟ سامسونگ کار تنظیم صدای هدفون پرچم‌دار خود را به خانواده سپرده است. برند شناخته شده AKG، از زیرمجموعه‌های Harman Kardon که خود از زیرمجموعه‌های سامسونگ به حساب می‌آید تنظیم صدای بادز پرو را برعهده داشته است. نتیجه این همکاری را می‌توان در صدایی به مراتب بهتر از نسل‌های پیشین گلکسی بادز خلاصه کرد. گوش کردن به موسیقی با این هدفون خوشایند است و از آن لذت خواهید برد. نکته‌ای که باید در اینجا ذکر کرد این است که بهترین خروجی صدا را با گوشی‌های کهکشانی‌ها خواهید گرفت. علت این موضوع به کمک Samsung Scalable Audio بازمی‌گردد که از استریم UHQ صدا از طریق کانال بلوتوث پشتیبانی می‌کند.

از دلایلی که هدفون بی‌سیم گلکسی بادز پرو بهترین عملکرد را در اکوسیستم سامسونگ دارد می‌توان به سوییچ خودکار اتصال هدفون به دستگاهی که می‌خواهید اشاره کرد. به‌عنوان مثال تصور کنید در حال گوش کردن به موسیقی روی تبلت گلکسی تب S7 پلاس خود هستید و گوشی هوشمند گلکسی S21 تان زنگ می‌خورد. بدون نیاز به هیچ تکان خوردنی هدفون به گوشی سوییچ خواهد کرد و می‌توانید تماس خود را پاسخ داده و از میکروفون بادز پرو استفاده کنید. اما این قابلیت‌های انحصاری چه تأثیری روی رقابت این هدفون با دو پرچم‌دار دیگر خواهند داشت؟

در بخش تأمین انرژی و باتری هم گلکسی بادز پرو عملکرد رضایت‌بخشی از خود به نمایش می‌گذارد.

  • Noise Cancellation روشن: 5 ساعت در هر شارژ کامل + 13 ساعت شارژ در باتری کیس
  • Noise Cancellation خاموش: 7 ساعت در هر مرتبه شارژ کامل + 20 ساعت شارژ در باتری کیس

شارژ کردن کیس هدفون‌ها از صفر تا 100% تقریباً یک ساعت زمان می‌برد که مناسب است. در این مقاله تنها خوشایند بودن صدا یا زیبایی و باتری یا هر چیز دیگر به صورت انفرادی برایمان کافی نیست. این‌جا رقابت تا سرحد مرگ است و تنها بهترین میان بهترین‌ها می‌تواند سربلند بیرون بیاید. اما پیش از این‌که بادز پرو در مقابل ایرپاد پرو یا فری بادز پرو قرار دهیم، کمی هم با هدفون‌های سایر برندها آشنا شویم.

نگاهی به هدفون پرچم‌دار AirPods Pro اپل؛ کوچک، پرقدرت، ارزنده
اپل با رونمایی از ایرپاد نشان داد که هدفون‌های بی‌سیم می‌توانند جای هدفون‌های سیمی را بگیرند. از زمان معرفی اولین ایرپاد در سال 2016 تا کنون تنها سه مدل از این برند عرضه شده است که نشان‌دهنده کیفیت و ماندگاری هر نسل از آن‌ها دارد؛ ایرپادها در سال 2017 حدود 15 میلیون نسخه و در سال 2020 حدود 114 میلیون نسخه فروش داشته‌اند. اکنون می‌خواهیم نگاهی به هدفون پرچم‌دار اپل یعنی نسخه حرفه‌ای ایرپادها داشته باشیم.

از لحاظ طراحی، شاهد تغییرات زیادی در این نسخه بوده‌ایم. اگر تنها به ظاهر ایرپاد پرو نگاهی بیندازیم، این هدفون کوچک‌تر شده و قسمت انتهایی آن نیز کوتاه‌تر است. اما بخش گوشی آن هم اکنون راحت‌تر و بهتر داخل گوشی می‌نشیند. جدا از آن اولین چیزی که هنگام استفاده از این هدفون متوجه خواهید شد سبک بودن آن است. ایرپاد پرو به حدی سبک است که اگر موسیقی را حذف کنیم، تقریباً هرگز متوجه حضور آن در گوشتان نخواهید شد. تا زمانی که هدفون از گوشتان بیفتد و متوجه آن نشوید می‌توان این موضوع را مثبت تلقی کرد.

کوتاه‌تر شدن امتداد ایرپاد پرو که Stem آن می‌نامیم، کنترل آن را کمی دشوارتر کرده است. داشتن فضای کمتر برای قرار دادن حسگرها تفاوت قابل‌توجه میان آسانی کنترل ایرپاد و ایرپاد پرو ایجاد کرده است. در واقع کار کردن با بخش لمسی آن کمی قلق دارد. خوشبختانه زمانی که قلق آن دستتان بیاید، استفاده از آن بسیار راحت خواهد شد. با‌این‌حال یکی از کنترل‌هایی که دوست داریم روی هر هدفونی ببینیم یعنی امکان تنظیم صدا اینجا غایب است.

شرکت اپل در این زمینه محکم‌کاری‌های زیادی انجام داده است و حتی هنگام راه‌اندازی این هدفون، چراغ سبز درست جا افتادن یا قرمز آن را خواهید گرفت. این الگوریتم در تمام طول استفاده از ایرپاد پرو فعال خواهد بود و هدفون از طریق میکروفون داخلی آن می‌تواند بررسی کند که آیا موسیقی آن‌طور که باید پخش می‌شود یا خیر. علاوه‌بر میکروفون داخلی، یک میکروفون خارجی دیگر نیز برای این هدفون پرچم‌دار در نظر گرفته شده که وظیفه حذف نویز و مکالمه را برعهده دارد.

حذف نویز هدفون‌های اپل همواره از بهترین‌های بازار بوده است و در این نسل شاهد عملکرد حتی بهتر این ویژگی هستیم. زمانی‌که ایرپاد پرو در گوشتان است گویا در دنیای دیگری به سر می‌برید و این تجربه جادویی گوش کردن به موسیقی از مهم‌ترین چیزهایی است که ایرپاد پرو برای ارائه دارد. اپل ویژگی عکس آن را شفافیت یا Transparency نامیده و طرز کار آن به این صورت است که زمانیکه مشغول صحبت با کسی هستید، صدای مخاطب را بهتر به گوشتان می‌رساند. این ویژگی به اندازه Noise Cancellation ایرپاد پرو قدرتمند نیست و اگر صدا بالاتر از 50 درصد باشد، امکان دارد صدا مخاطب را به خوبی دریافت نکنید.

از نکته‌های مهم دیگر که از طراحی هدفون‌های بی‌سیم انتظار داریم قفل شدن در داخل گوش است. در این زمینه ایرپاد پرو نسبت به ایرپاد و ایرپاد 2 بهبود یافته و پوشش سیلیکونی آن از محکم شدن هدفون در گوش اطمینان حاصل می‌کند. زمانی‌که هدفون خشک است، حتی با تکان دادن سر در حد سرگیجه و حالت تهوع هم نمی‌توانید آن را بیرون بیاندازید. اما زمانیکه پوشش سیلیکونی هنگام ورزش مرطوب یا خیس شد از محکم بودن آن کاسته می‌شود که از ضعف‌های ایرپاد پرو به حساب می‌آید. جدا از آزاد شدن هدفون در گوش، نگرانی کمی نسبت به آب خواهید داشت؛ گواهی IPX4 نشان‌دهنده مقاومت این هدفون در برابر آب است.

اگر از ایرپاد استفاده کرده باشید، می‌دانید چه انتظاری از کیفیت صدا ایرپاد حرفه‌ای باید داشته باشید. برگ برنده ایت هدفون کیفیت، عمق و غنی بودن صداهای وکال و باس آن است. در سبک‌های آکوستیک، ایندی راک، پانک، الکترو، پاپ و هیپ‌هاپ که تمرکز بالایی روی صدای باس و وکال دارند به خوبی متوجه این موضوع خواهید شد. موضوعی که کمی تعجب‌آور است چراکه به‌نظر می‌رسد اپل ایرپاد پرو را به هدف ارائه بهترین صدا در سبک‌های پاپ طراحی کرده و سبک‌های کلاسیک را به کل در نظر نگرفته است. هدفون پرچم‌دار کوپرتینویی‌ها در تمایز میان تن‌های بالا، مید و پایین صرفاً برچسب قابل‌قبول را می‌گیرد.

کیس ایرپادز پرو با هر مرتبه شارژ کامل تا 24 ساعت گوش کردن به موسیقی را ساپورت می‌کند. هدفون‌ها با هر بار شارژ کامل با Noise Cancellation و شفافیت خاموش می‌توانند 5 ساعت جوابگوی کاربر باشند. جالب این‌که ویژگی حذف نویز ایرپاد پرو چندان تشنه انرژی نیست و با روشن بودن آن فقط 30 دقیقه شارژدهی کمتری خواهید داشت. از ایرپاد پرو می‌توانید برای 3.5 ساعت به عنوان میکروفون برای برقراری تماس استفاده کنید. متأسفانه کیس ایرپاد پرو شارژ باقی مانده را چندان دقیق اعلام نمی‌کند و شارژ هدفون را هم باید با ویجت آیفون بررسی کنید. برای شارژ کردن کیس نیز دو روش بی‌سیم و درگاه لایتنینگ وجود دارد. اپل یک کابل USB-C به لایتنینگ داخل جعبه قرار داده است که چندان رضایت‌بخش اکثر طرفداران شرکت اپل نبود. اگر آداپتور شارژ USB تایپ C ندارید، مانند آیفون 12 باید آن را جدا تهیه کنید. سرعت شارژ شدن کیس نسبتاً سریع است و صفر تا 100 آن نزدیک یک ساعت زمان می‌برد.

نگاهی به هدفون پرچم‌دار فری بادز پرو هواوی؛ نهایت راحتی
هواوی تجربه اپل را ندارد اما به مدت یک سال بیشتر از سامسونگ در این بازار حضور داشته است. بااین‌حال مسیر برای هواوی به همواری دو رقیب دیگر نبوده است و این شرکت چینی پیش از فری بادز پرو، سه مدل دیگر را طوری به بازار عرضه کرده بود که هر یک جهش بزرگی نسبت به نسل پیش داشته‌اند. اولین هدفون بی‌سیم پرچم‌دار و رده‌بالای هواوی شباهت ظاهری زیادی به ایرپاد پرو اپل دارد. این ادعا شاید ظلم در حق طراحان این شرکت باشد اما دور از واقعیت هم نیست. Stem این هدفون کوتاه است اما مهندسان چینی موفق شده‌اند تعداد زیادی حسگر را در آن جای دهند. این موضوع باعث شده یکی از بهترین تجربه‌های استفاده از کنترل‌های روی هدفون را داشته باشیم. فشردن طولانی Stem ویژگی Noise Cancellation را فعال می‌کند و فشردن کوتاه عمل پخش/توقف را انجام می‌دهد. با دو بار فشردن آن به آهنگ بعدی و سه بار فشردن به آهنگ قبلی خواهید رفت. تا این‌جا همه چیز عالی است اما جایی‌که هدفون‌های دیگر کم می‌آورند، هواوی می‌درخشد. با پایین یا بالا کشیدن بخش بالایی Stem فری بادز پرو می‌توانید صدا را کم و زیاد کنید.

هواوی هدفون پرچم‌دار خود را در سه رنگ مشکی، سفید سرامیکی و نقره‌ای یخی عرضه کرده است. کیس نگهدارنده هدفون شکل هندسی یک مکعب را دارد که از هر طرف کش آمده و انحنا پیدا کرده است. این محفظه هدفون‌ها را با آهن‌ربا جذب می‌کند. نکته‌ای باید ذکر کنیم نیروی مغناطیسی زیاد این آهن‌ربا است به طوری که برای هر بار خارج کردن هدفون‌ها باید با آن کلنجار بروید که برای خود دردسر ناخواسته‌ای است.

فری بادز پرو هواوی به صورتی طراحی شده است که با سنگین‌ترین فعالیت‌های ورزشی هم امکان تکان خوردن ندارد. فری بادز پرو در آن حد در گوش قفل نمی‌شود اما کاور سیلیکونی هدفون کار خود را به خوبی انجام می‌دهد. انحنای هدفون به‌طوری طراحی شده که با چند ساعت استفاده، احساس خستگی نمی‌کنید. تنها نکته نگران‌کننده نبود گواهی IPX برای مقاومت در برابر آب است.

لغو نویز در هر نسل از هدفون‌های هواوی پیشرفت کرده و اکنون به مرحله‌ای رسیده است که درخور یک هدفون پرچم‌دار باشد. ANC این مدل را می‌توان عالی و یکی از بهترین‌ها در کلاس خود دانست. هواوی امکان شخصی‌سازی مقدار نویز حذف شده را در سه مرحله فراهم کرده که باید از طریق اپلیکیشن، آن را تنظیم کنید. البته فری بادز پرو این کار را تنها به مخاطب واگذار نمی‌کند و با الگوریتم، خود به تشخیص سطح ANC مناسب می‌پردازد. متأسفانه اپلیکیشن مربوطه یعنی AI Life برای iOS عرضه نشده است. این یعنی آیفون‌ها بخشی از تجربه استفاده از هدفون فری بادز پرو و البته آپدیت‌های نرم‌افزاری را از دست می‌دهند.

جالب است بدانید عملکرد صوتی فری بادز پرو نیز تا حد زیادی به ANC بستگی دارد و با روشن یا خاموش بودن آن و البته سطح‌های مختلف لغو نویز، صدای متفاوتی دریافت خواهید کرد. کیفیت صدا قابل‌قبول بوده اما چیزی نیست که بتوان برگ برنده هواوی دانست. برعکس، اگر تنها کیفیت صدا معیار باشد، فری بادز پرو انتخاب ممکن نیست. جایی‌که این هدفون می‌درخشد، کیفیت مکالکه است. چه داخل خانه نشسته باشید و چه در خیابان شلوغ و در معرض وزش باد، مخاطب صدای شما را شفاف و واضح خواهد شنید.

حالت عکس ANC، Transparency شفافیت فری بادز پرو به خوبی امکان شنیدن صدای محیط را فراهم می‌کند اما نویز اطراف را هم تشدید می‌کند که برای قدم زدن در شهرهای شلوغ چندان جالب نیست. شارژ سریع فری بادز پرو یکی از بهترین نمونه‌هایی است که در میان هدفون‌های بی‌سیم بازار دیده‌ایم. کیس نگهدارنده در 23 دقیقه صفر تا 100 را طی می‌کند که فوق‌العاده است. هر مرتبه شارژ کامل محفظه تا 30 ساعت کاربر را تأمین می‌کند در حالی‌که هر بار شارژ هدفون‌ها 6 الی 7 ساعت موسیقی بدون وقفه با ANC حداکثر را به همراه دارد. برای شارژ کردن این هدفون دو روش بی‌سیم و پورت USB تایپ C وجود دارد.

کیفیت صدا و تجربه کاربری؛ رویارویی پرچم‌داران هدفون‌های بی‌سیم
کیفیت صدا از نقاط قوت فری بادز پرو محسوب نمی‌شود و به راحتی می‌توان آن را پایین‌تر از بادز پرو و ایرپاد پرو قرار داد. از طرفی ANC این هدفون بی‌سیم از کره‌ای‌ها قوی‌تر است و در سطح ایرپاد پرو قرار می‌گیرد که برای بسیاری می‌تواند تعیین‌کننده باشد. لغو نویز فری بادز پرو به خوبی می‌تواند صداهای محیط را حذف کند و کاربر را در حالتی جدا از محیط و در دنیای دیگر ببرد، اما از این حیث که در نوع صدا تأثیر می‌گذارد کمی کار خراب می‌‌شود. ویژگی شفافیت هم در محیط‌های شلوغ چندان جالب نیست. بخشی از تجربه استفاده از هدفون پرچم‌دار هواوی که آن را از باقی هدفون‌ها متمایز می‌کند و در معرفی هم اشاره کردیم، کنترل‌های این هدفون بی‌سیم می‌باشد. امتداد پهن و با قرارگیری خوب خود جای مطمئنی برای دست است و هنگام اعمال کنترل‌ها هدفون از گوش خارج نمی‌شود. همچنین هواوی فری بادز پرو تنها هدفون در این رقابت است که راحت‌ترین راه تنظیم صدا با استفاده از خود هدفون را در دسترس کاربر قرار می‌دهد.

درحالی‌که سامسونگ در هدفون پرچم‌دار خود قوی‌ترین حذف نویز فعال را قرار داده که بدون شک توانایی رقابت با بهترین‌ها را دارد. صدای AKG و قابلیت EQ با انعطاف بالا تجربه گوش کردن به موسیقی با بادز پرو را به بهترین در خانواده خود تبدیل می‌کند. خانواده‌ای که البته روابط بسیار نزدیکی با گوشی‌های کهکشانی‌ها دارد و برای هواداران سامسونگ تجربه کاربری منحصربه‌فردی را رقم می‌زند.

ویژگی کم کردن صدا هنگام مکالمه هم راه حل روان و فوق‌العاده‌ای برای یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های تاریخی هدفون‌ها است که مطمئناً در استفاده کم‌رنگ نخواهد بود. امکان شخصی‌سازی کنترل‌های روی هدفون وجود دارد و می‌توان تنظیم صدا را هم فعال کرد. این کار به اپلیکیشن Galaxy Wearable نیاز دارد و حداقل درحال‌حاضر روی سیستم‌عامل iOS ممکن نیست. گلکسی بادز پرو از نظر کیفیت صدا هم‌تراز ایرپاد پرو و برتر از فری بادز پرو قرار می‌گیرد. این هدفون بهترین گزینه برای کسانی است که از گوشی‌های کهکشانی سامسونگ استفاده می‌کنند.

ایرپاد پرو یکی از بهترین هدفون‌های بی‌سیم بازار از نظر لغو نویز و کیفیت صدا محسوب می‌شود. کنترل‌های این هدفون خصوصاً در آغاز به راحتی فری بادز پرو یا حتی بادز پرو نیست اما به مرور زمان آسان‌تر می‌شود. ایرفون اپل برای دارندگان گوشی‌های آیفون بهترین گزینه است؛ زیرا می‌توانند از تمام قابلیت‌های حرفه‌ای آن بدون مشکل استفاده کنند. درحالی‌که بادز پرو و فری بادز پرو برخی از خدمات خود را روی iOS ارائه نمی‌کنند.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی