نسل جدید میانردهی محبوب سامسونگ غیر از تغییر تراشه و افزایش جزئی ظرفیت باتری هیچ تفاوت محسوس دیگری با گذشته ندارد. در ادامه باید بگوییم که دستگاههای میانرده و اقتصادی بیش از پرچمداران گرانقیمت نزد مردم محبوب هستند؛ بنابراین مایهی تعجب نیست که شرکتهای تولیدکننده از جمله سامسونگ تمرکز فزایندهای بر تولید محصولات مقرونبهصرفه داشته باشند. سامسونگ در سالهای اخیر با دستگاههای خانوادهی گلکسی A مانند گلکسی A12 و گلکسی A52 به محبوبیت دو چندان دست یافته و فروش چشمگیری را تجربه کرده است. بر همین اساس کرهایها مدتی پیش جدیدترین محصولات خانوادهی میانردههایشان را در قالب سه مدل گلکسی A33 و گلکسی A53 در کنار گلکسی A73 معرفی کردند.
طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A53 5G سامسونگ
این گوشی میانرده سامسونگ از لحاظ ابعاد و ساختار هیچ تفاوتی با نسل گذشته ندارد؛ با همان گوشی ۶٫۵ اینچی و پلاستیکی با بدنهی مات و فریم براق طرف هستیم؛ البته کرهایها تغییرات ریزی را در ظاهر گوشی بهوجود آوردهاند تا طراحی میانردهی جدیدشان با گوشی پرچمدار گلکسی S22 همخوانی بیشتری داشته باشد. جنس بدنهی گلکسی A53 تفاوتی با نسل قبل ندارد؛ پنل پشتی و فریم دستگاه بهترتیب از پلاستیک مات و براق ساخته شدهاند؛ در حالیکه از صفحهنمایش گوشی، پوششی مسطح از جنس Gorilla Glass 5 محافظت میکند. غیر از حاشیهی نسبتاً قطور لبهی پایین، حاشیههای سه لبهی دیگر صفحهنمایش بهاندازهی آنچه از پرچمداران سامسونگ سراغ داریم، باریک نیستند؛ اما باعث آزار چشمانتان نیز نمیشوند.
وزن ۱۸۹ گرمی گلکسی A53 تفاوتی با نسل قبل ندارد و ابعاد ۸٫۱ × ۷۴٫۸ × ۱۵۹٫۶ میلیمتریاش کمی باریکتر و کمعرضتر شده است. بهسختی میتوان از نمای پشتی، گلکسی A53 را از گلکسی A52 تشخیص داد، شکل برآمدگی دوربین، ترتیب چینش دوربینها، محل قرارگیری برند سامسونگ و بافت پنل پشتی دو دستگاه بسیار شبیه به هم هستند؛ البته بهنظر میرسد که ضخامت برآمدگی اندکی کاهش یافته باشد. روی برآمدگی مستطیلی A53 شاهد قرارگیری مجموعهی دوربین «چهارگانه» و فلش LED هستیم. بهلطف استفاده از پنل OLED، حسگر اثر انگشت گلکسی A53 زیر نمایشگر قرار دارد. این حسگر از نوع اپتیکال است و دقت و سرعتعمل رضایتبخشی را ارائه میدهد. گلکسی ای ۵۳ در لبهی پایین خود از درگاه USB 2.0 Type-C بهره میبرد؛ اما در آن از جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون خبری نیست. این گوشی اقتصادی سامسونگ در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و گلبهی بهفروش میرسد و درستمانند نسل گذشته گواهی IP67 دریافت کرده است؛ بدینمفهوم که گوشی گلکسی A53 5G سامسونگ روی کاغذ تا ۳۰ دقیقه میتواند فشار آب در عمق یک متری را دوام آورد.
صفحهنمایش و اسپیکر گلکسی A53 5G سامسونگ
بین نمایشگرهای گلکسی A53 و نسل گذشته در نگاه اول تفاوتی بهچشم نمیآید؛ هر دو گوشی از پنل ۶٫۵ اینچی OLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، تراکم بسیار خوبِ ۴۰۵ پیکسلبراینچ، نسبت تصویر ۲۰:۹ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره میبرند. مطابق انتظار در گوشی میانردهی A53 از نرخ نوسازی تطبیقپذیر خبری نیست؛ براساس بررسیهای ما، در محیط رابط کاربری One UI، نرخ نوسازی بهصورت ثابت روی ۱۲۰ هرتز قرار میگیرد؛ اما اپهایی همچون دوربین یا بازی Call of Duty با نرخ نوسازی ثابت ۶۰ هرتز اجرا میشوند. صفحهنمایش گلکسی A53 از نظر روشنایی، رفتار مشابهی با نسل گذشته دارد؛ حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت دستی ۶۴۰٫۵ و در حالت خودکار، عدد بسیار خوبِ ۱۲۹۰ نیت بهدست آمد. از سوی دیگر حسگر نور محیطی گوشی نیز عملکرد بسیار خوبی دارد؛ بدینترتیب چنانچه تنظیمات روشنایی را روی حالت خودکار قرار دهید، صفحهنمایش ای ۵۳ زیر نور آفتاب، خوانایی مناسبی خواهد داشت.
همانطور که از گوشیهای میانرده و پرچمدار سامسونگ انتظار داریم، گلکسی A53 5G رنگهای Natural و Vivid را در تنظیمات نمایشگر ارائه میدهد که بهترتیب روی فضاهای sRGB و DCI P3 تعریف شدهاند؛ A53 بهطرز مشهودی، رنگها را دقیقتر از نسل گذشته تولید میکند. در پروفایل Natural تمایلی بسیار جزئی به گرمی و در Vivid تمایل نسبی به سردی دیده میشود. گلکسی A53 از اسپیکرهای استریو بهره میبرند؛ اسپیکرهایی که بهترتیب در لبهی پایین فریم و حاشیهی بالایی نمایشگر قرار گرفتهاند. A53 5G میانرده سامسونگ صداهای فرکانس میانی و بالا را با دقتی همسطح دستگاههای پرچمدار پخش میکند؛ اما در صداهای فرکانسپایین و بیس، بهخوبی آنها نیست، از سوی دیگر بلندی صدا نیز با بهترینهای بازار فاصله دارد.
نرمافزار و رابط کاربری گلکسی A53 5G
گلکسی A53 مانند خانوادهی گلکسی S22 بهصورت پیشفرض با سیستمعامل اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1 بهفروش میرسد؛ بنابراین بهلحاظ ظاهری تفاوت فاحشی نسبت به One UI 4 ندارد. قابلیت RAM Plus ابتدا با One UI 4.0 معرفی شد؛ قابلیتی که به کاربر اجازه میدهد تا ۴ گیگابایت از حافظهی ذخیرهسازی گوشی هوشمندش را بهعنوان رم اضافی استفاده کند؛ اما با One UI 4.1 کاربر میتواند مقدار این رم اضافی را بهدلخواه از بین ۲، ۴، ۶ یا ۸ گیگابایت انتخاب کند.
قابلیت Smart Calendar به اپلیکیشن تقویم سامسونگ اجازه میدهد تا با دسترسی به تاریخها و ساعتهای ذکرشده در پیامهای متنی، آنها را بهعنوان رویدادهایی در تقویم پیشنهاد دهد. کرهایها میگویند Smart Calendar با پیامرسان پیشفرض گوشی و اپهایی همچون لاین، واتساپ، وایبر و سیگنال سازگاری خواهد داشت؛ اما مشخص نیست که وضعیت دربارهی اپهایی همچون مایکروسافت تیمز و تلگرام به چه ترتیب خواهد بود. سامسونگ در One UI 4.1 قابلیتی موسوم به Smart Widgets ارائه میدهد که عملکرد مشابهی با Smart Stacks اپل دارد و به کاربر اجازه میدهد تا چندین ویجت را با هم ادغام کند و با سوایپکردن، بینشان جابهجا شود.
عملکرد، تجربهی بازی و شارژدهی گلکسی A53 5G
کمپانی سامسونگ در صفحهی مربوط به این گوشی میانرده روی وبسایت خود صرفاً به نوشتن عبارت «پردازندهی هشتهستهای ۵ نانومتر» بسنده کرده است. بررسیهای ما نشان میدهد که میانردهی جدید سامسونگ از تراشهی Exynos 1280 قدرت میگیرد. تراشهی اگزینوس 1280 از ترکیب ۲ هستهی ۲٫۴۰ گیگاهرتزی Cortex A78 و ۶ هستهی ۲٫۰ گیگاهرتزی Cortex A55 بهعنوان CPU استفاده میکند و ماژول ۴ هستهای Mali-G68 شرکت Arm را بهعنوان GPU بهکار میگیرد. تراشهی میانردهی اگزینوس ۱۲۸۰ قابلیت اتصال به شبکههای 5G را نیز دارد. گلکسی A53 5G در سه نسخهی 128 گیگابایت و 6 گیگابایت رم، 128 گیگابایت و 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت و 8 گیگابایت رم با قابلیت ارتقاء حافظهی ذخیرهسازی ازطریق درگاه کارت حافظه بهفروش میرسد.
در شرایطیکه گلکسی A53 هماکنون حدود ۲ میلیون تومان گرانتر از گلکسی A52s بهفروش میرسد؛ اما در کمال تعجب حدود ۳۰ درصد در پردازشهای چندهستهای CPU و ۲۵ درصد در پردازشهای گرافیکی ضعیفتر از آن عمل میکند. گلکسی A53 در بازی PUBG New State نیز با نرخ فریم ناپایدار ۲۲ تا ۳۵ فریمبرثانیهای، عملکرد رضایتبخشی بهجای نگذاشت. در سوی دیگر میدان، بازی Call of Duty نیز در بهترین حالت، تنظیمات گرافیکی Medium را با نرخ فریم ۵۵ تا ۶۰ فریمبرثانیه در اختیارتان میگذارد. افزایش ظرفیت باتری از پیشرفتهای گلکسی A53 در مقایسهبا نسل گذشته بهشمار میآید. میانردهی جدید سامسونگ از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی برای تأمین انرژی موردنیازش استفاده میکند و امکان پشتیبانی از شارژ سیمی ۲۵ وات را نیز دارد؛ اما متأسفانه کرهایها پس از پرچمدارانشان، شارژر را از گوشیهای سری A از جمله A53 نیز حذف کردهاند. گلکسی A53 در آزمون باتری PCMark توانست مدتزمان ۱۲ ساعت و ۱۳ دقیقه را ثبت کند؛ بدینمفهوم که چنانچه استفادهی سنگینی از گوشیتان نداشته باشید، صفحهنمایش گلکسی A53 میتواند تا ۱۲ ساعت روشن بماند که نتیجهی بسیار خوبی بهحساب میآید.
دوربین گلکسی A53 5G
گوشی هوشمند گلکسی A53 از ترکیب چهار دوربین واید ۶۴ مگاپیکسل، اولتراواید ۱۲ مگاپیکسل، ماکرو و عمقسنج ۵ مگاپیکسل بهعنوان دوربین چهارگانهی پشتی استفاده میکند و در نمای جلویی خود نیز از ماژول ۳۲ مگاپیکسلی بهعنوان دوربین سلفی استفاده میکند. دوربین واید گلکسی A53 از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی با ابعاد 1/1.7 اینچ و پیکسلهای ۰٫۸ میکرومتری در پسِ لنز واید ۲۶ میلیمتری با f/1.8 استفاده میکند. درستمانند نسل گذشته، دوربین واید از لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز بهره میبرد. دوربین اولتراواید از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۱٫۱۲ میکرومتری و لنز فوقعریض با f/2.2 و میدان دید ۱۲۳ درجهای بهره میبرد. گلکسی A53 از ماژول ماکرو و عمقسنج با حسگر ۵ مگاپیکسلی و لنز f/2.4 بهترتیب برای ثبت عکس از فاصله نزدیک و تفکیک سوژه از پسزمینه در عکسهای پرتره استفاده میکند.
گستره دینامیکی دوربین گلکسی A53 5G
دوربینهای اولتراواید در دستگاههای پرچمدار، میانرده و اقتصادی بهلحاظ گسترهی دینامیکی در سطحی پایینتر از دوربین اصلی قرار میگیرند؛ پس باعث تعجب نیست که گلکسی A53 وضعیت مشابهی داشته باشد. با نگاهی به دیوار ساختمان میتوان متوجه شد که دوربین اولتراواید جزئیات بسیاری را بهدلیل تابش مستقیم آفتاب از دست داده؛ اما دوربین اصلی توانسته است بخشی از جزئیات را بازگرداند. توجه داشته باشید که گسترهی دینامیکی دوربین اصلی گلکسی A53 نیز بهاندازهی دستگاههای پرچمدار وسیع نیست؛ چراکه نتوانسته است بهصورت کامل تمام جزئیات از دسترفته در بخش روشن تصویر را بازگرداند.
رنگها و جزئیات دوربین گلکسی A53 5G
در همان نگاه اول میتوان متوجه کنتراست بالاتر تصویر دوربین اصلی شد. هر دو دوربین رنگها را اشباعتر از حالت واقعی ثبت کردهاند؛ اما رنگهای دوربین اصلی چشمنوازتر بهنظر میرسد. با بزرگنمایی در مرز میان سوژههای تیره و روشن عکس فوقعریض، متوجه کجنمایی رنگی و هالهی بنفشی خواهید شد که در عکس دوربین اصلی کمتر بهچشم میآید. اگر به عکسهای عریض و فوقعریض دقت کنید، متوجه خواهید شد که با وجود آنکه قاب تصویر را هنگام عکاسی، یکسان در نظر گرفتهایم؛ اما بازهم عکس دوربین اولتراواید جزئیات کمتری دارد و سافتتر از دوربین اصلی تصاویر را به ثبت میرساند.
عملکرد دوربین گلکسی A53 5G در تاریکی
گلکسی A53 با هر دو دوربین واید و اولتراواید خود به حالت Night دسترسی دارد؛ اما بررسیهای نشان میدهد که میانردهی سامسونگ عموما هنگام انتخاب حالت Night با حفظ مدتزمان نوردهی، سطح ISO را برای رسیدن به عکسهای روشنتر، افزایش میدهد. عکس دوربین واید گلکسی A53 روشنتر و کمنویزتر است و رنگهای چشمنوازی دارد؛ اما دوربین اولتراواید رنگهای شسته و جزئیات اندکی را به ثبت میرساند.
عکاسی سلفی و پرتره با گلکسی A53 5G
گلکسی A53 عکسهای پرتره را با دوربین اصلی و کمکگرفتن از ماژول عمقسنج ثبت میکند و برای ثبت عکسهای سلفی به دوربینی با حسگر ۳۲ مگاپیکسلی و 1/2.8 اینچی و لنز واید ۲۶ میلیمتری با دیافراگم f/2.2 اتکا دارد. مطابق انتظار، عکسهای پرتره با ترکیب چهار در یک پیکسلها، با وضوح ۱۶ مگاپیکسل ثبت میشوند؛ اما در کمال تعجب، عکسهای سلفی پس از ترکیب چهار در یک پیکسلها، از ۸ مگاپیکسل به ۱۲ مگاپیکسل Upscale میشوند. میانردهی سامسونگ عملکرد مناسبی در تشخیص سوژه از پسزمینه دارد؛ اما خبری از پیادهسازی طبیعی افکت بوکه نیست و کل پسزمینه بهصورت یکدست محو میشود. چه در عکسهای سلفی، چه پرتره، رنگها چشمنواز و گستردهی دینامیکی نسبتاً وسیع هستند؛ اما جزئیات عکسهای سلفی به هیچوجه در سطح عکسهای پرترهی دوربین اصلی نیست.
عکاسی ماکرو با گلکسی A53 5G
اگر نور فراوان و سوژهی ثابتی دراختیار داشته باشید، عکسهای ماکرو نسبتاً جذابی را با گلکسی A53 ثبت خواهید کرد؛ اما با توجه به فقدان قابلیت فوکوس خودکار، ثبت جزئیات بهویژه در مورد سوژههای متحرک، اندکی دشوار است. گلکسی A53 با تمام دوربینهای پشتی و سلفی قابلیت فیلمبرداری با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریمبرثانیه دارند؛ ویدئوهای 4K جزئیات رضایتبخش و رنگهای جذابی دارند و گسترهی دینامیکی نیز در آنها وسیعتر از عموم دستگاههای میانرده است. بیتریت ویدئوهای 4K به حدود ۴۸ مگابیتبرثانیه میرسد.