جدیدترین میانرده سامسونگ در مقابل گلکسی A52 و A52S چه حرفهایی برای گفتن دارد؟ با یک انتخاب همهفن حریف ارزان و کاربردی همراه سامسونگسنتر باشید. سامسونگ با توجه به محبوبیت گوشیهای میانرده در سالهای اخیر، حساب ویژهای روی خانواده گلکسی A باز کرده است و شواهد نشان از موفقیت غول کرهجنوبی در این زمینه دارد. در بین میانردههای ارزان و کاربردی گلکسی A52 و به خصوص A52S را میتوان نقطهی عطفی برای سامسونگ در نظر گرفت؛ میانردههای باکیفیت و زیبا که با ارائه مشخصات درخورتوجه با قیمتی معقول توانستند در بسیاری از بازارها جزء پرفروشترین گوشیها باشند و قاتل پرچمدارهای بازار شوند.
گلکسی A52 و A52S از با ارزشترین میانردهها در بازار ایران به حساب میآیند و اکنون با معرفی گلکسی A53 طبیعی است که بسیاری از افراد در انتخاب گوشی هوشمند بعدی دچار تردید شده باشند؛ بنابراین ما در سامسونگسنتر پس از بررسی گلکسی A53، به سراغ مقایسه آن با دو میانرده کهکشانی دیگر رفتهایم تا دید خوبی را از شباهتها و تفاوتهایشان در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم. در ادامه با مقایسه گلکسی A53 با گلکسی A52 جذاب و پرطرفدار همراه سامسونگسنتر باشید.
طراحی و کیفیت ساخت
نخستین انتخاب ما برای محک زدن تفاوتهای دو گوشی از بخش طراحی شروع میشود؛ جایی که اولین تجربه دیداری کاربر با تلفنهمراه شکل میگیرد و بنابراین، کیفیت ساخت مناسب و طراحی دلنشین میتواند فاکتور بسیار مهمی در انتخاب باشد؛ البته کاربران کار سختی در این بخش نخواهند داشت؛ گلکسی A53 از زبان طراحی مینیمالی استفاده میکند که تفاوت بسیار اندکی با گلکسی A52 و A52S دارد. طراحان سامسونگ ترکیب با ارزشترین میانردههای سری گلکسی A را با اندکی تغییر در فریم دستگاه همراه کردهاند که طراحی قدیمی را نه تنها بهبود نمیبخشد، بلکه امکان دارد حس در دست گرفتن گوشی را کمی ناخوشایند کند؛ فریم گلکسی A52S اکنون با الهام گرفتن از زبان طراحی گلکسی S22 تخت شده است.
هر سه میانرده همه فن حریف با صفحهنمایش 6.5 اینچی و وزن 189 گرم میلیمتری گوشیهای نسبتاً خوشدستی محسوب میشوند که البته بدنهی کاملاً همگون و پلاستیکی آنها میتواند از حس مرغوبیت دستگاه کمی بکاهد. به طور کلی، تنها تفاوت در بدنهی دستگاه به ابعاد میانرده جدید بازمیگردد که در حقیقت، ضخامت و پهنای آن تنها 0.3 میلیمتر در مقایسه با A52 و A52S کاهش یافته است. طراحی مات پنل پشت هر سه گوشی میانرده از لحاظ دیداری زیبا به نظر میرسد؛ اما این موضوع باعث نمیشود که آنها اثرانگشت و کثیفی را مخصوصاً در رنگهای تیره جذب نکنند. در پنل پشتی تمام مدلها آرایهی دوربین چهارگانه روی ماژول مستطیلیشکل به چشم میخورد که به نوعی با بدنه ادغام شده است؛ البته ضخامت برآمدگی دوربین گلکسی A53 کمی کاهش یافته است.
هر سه مدل دارای گواهی IP67 هستند؛ بدین معنی که در شرایط آزمایشگاهی میتوانند در عمق یک متری آب تا 30 دقیقه دوام بیاورند. افزون بر این، شرکت کرهای برای تأیید هویت بیومتریک کاربران از حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر با مشخصات و سطح پوشش کاملاً یکسان بهره میگیرد. خوشبختانه حسگرهای اثرانگشت در آزمایشهای ما عملکرد خوبی را نشان دادند؛ اما به اندازهی برخی از رقبا سریع نیستند. بدینترتیب قطعاً بخش طراحی نمیتواند تأثیر خاصی در انتخاب بین دو گوشی داشته باشد و چه بسا، ارگونومی گلکسی A52 و A52S به دلیل انحنای بیشتر فریم کمی دلنشینتر باشد.
نمایشگر
صفحهنمایش یکی دیگر از اجزای مهم و رابط میان کاربر و دنیای گوشیهای هوشمند به حساب میآید و این دقیقاً همان جایی است که کرهایها همیشه در آن تسلط خاصی داشتهاند. در یک نگاه تفاوت خاصی بین نمایشگرها دیده نمیشود و تمامی مدلها برای غوطهور کردن کاربر در محتوای بصری از پنل 6.5 اینچی از نوع OLED با رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 پیکسل بهره میبرند. آزمایشها نشان میدهند که بیشینهی روشنایی نمایشگر گلکسی A53 در حالت دستی از نسل گذشته بیشتر است؛ اما در حالت خودکار کموبیش عملکرد مشابهی را به نمایش میگذارد.
صفحهنمایش هر سه گوشی ارزان و کاربردی در بازهی قیمتی میانرده روشنایی بسیار خوبی ارائه میدهند؛ بهطوری که زیر نور آفتاب نیز با چالش اندکی میتوان از آنها استفاده کرد. نمایشگر گلکسی A53 چه در حالت پیشفرض روی پروفایل رنگی Vivid، چه پروفایل Natural، رنگهای به مراتب دقیقتری را تولید میکند.
سختافزار و عملکرد
اگر از بحث نمایشگر بگذریم، به یکی از مهمترین بخشها در خرید هر دستگاه الکترونیکی میرسیم. قبل تپندهی گوشیهای هوشمند را SOCها تشکیل میدهند و یک تراشهی قوی میتواند عملکرد پایدار و حتی دریافت بروزرسانیهای متعدد و بدون مشکل را تا سالها تضمین کند؛ البته شاید بیراه نباشد که بگوییم غول فناوری کرهای در این زمینه یک قدم به جلو و دو قدم به عقب برداشتهاند؛ چراکه گلکسی A53 درحالیکه از A52 قدرت پردازشی بیشتری دارد، با فاصله در سایهی A52S قرار گرفته است.
قدرت پردازشی گوشی گلکسی A53 برعهدهی چیپست اگزینوس 1280 میباشد که طبق روال همیشگی، کلاستر نخست CPU آن از هستههای قوی با چینش 2 هستهی 2.40 گیگاهرتزی کورتکس A78 تشکیل شده؛ در حالیکه کلاستر بعدی شامل 6 هستهی ضعیفتر کورتکس A55 با فرکانس بیشینهی 2.0 گیگاهرتزی است. در نهایت، وظیفهی پردازشهای گرافیکی نیز برعهدهی پردازندهی گرافیکی Mali-G68 قرار دارد. در طرف دیگر، قلب تپندهی گلکسی A52S را تراشهی 6 نانومتری اسنپدراگون 778G 5G کوالکام در کنار پردازندهی گرافیکی Adreno 642L تأمین میکند و مدل استاندارد نیز از تراشهی اسنپدراگون 750G قدرت میگیرد که طبیعتاً هستهها و GPU ضعیفتری در مقایسه با دو گوشی دیگر دارد.
نتایج شوکهکننده سنجش عمکلرد قدرت هستهای هر سه گوشی نشان میدهد که تراشهی اسنپدراگون 778G 5G در آزمون چندهستهای تقریباً 31.4 درصد سریعتر از تراشهی جدید سامسونگ است. شکاف عملکرد CPU در پردازشهای تکهستهای کمرنگتر میشود و تراشهی به کار رفته در گلکسی A53 اختلاف عملکرد را به 3 درصد کاهش میدهد؛ اگر نسخهی استاندارد را در نظر بگیریم، گلکسی A53 در پردازشهای چندهستهای عملکرد مشابهی با نسل گذشته یعنی گلکسی A52 5G ارائه میدهد. برای سنجش عملکرد کاربریهای روزمره مثل وبگردی، نوشتن متن و ویرایش عکس، میانرده جدید کهکشانی در بنچمارک PCMark فاصله خود را بسیار کاهش داده و با فعال بودن نرخ نوسازی 120 هرتز، حدود 5.2 ضعیفتر از گلکسی A52S و 18 درصد بهتر از گلکسی A52 5G عمل میکند.
در بخش پردازنده گرافیکی گلکسی A53 در آزمون Vulkan گیگبنچ امتیاز 2544 و گلکسی A52S 5G امتیاز 2410 را کسب میکند. اگزینوس 1280 همچنین در آزمون Aztec Ruins بنچمارک جیافاکس با فعال بودن رزولوشن 1440p در بخش Vulkan به 14 فریمبرثانیه میرسد؛ در طرف دیگر گلکسی A52 و گلکسی A52S به ترتیب به نرخهای فریم 11 و 19 فریمبرثانیه دست مییابند؛ بنابراین برتری عملکردی گلکسی A52S حتی در بخش گرافیک نیز به چشم میآید. بررسیها نشان میدهد سرعت خواندن به مراتب ضعیفتری نسبت به گلکسی A52S دارد. با تمامی این تفاسیر، پیشنهاد ما در بخش عمکلرد و سختافزار قطعاً مدل S از میانرده سال گذشته سامسونگ خواهد بود.
شارژدهی
در بخش شارژدهی گلکسی A53 میانردهی جدید سامسونگ از باتری 5000 میلیآمپرساعتی برای تأمین انرژی بهره میگیرد که ظرفیت اسمی آن 500 میلیآمپرساعت از دو گوشی دیگر بیشتر است و برای شارژ شدن نیز از آداپتورهای فست شارژ 25 واتی پشتیبانی میکند؛ البته این گوشی همراه شارژر به فروش نمیرسد و باید آداپتور را به صورت جداگانه تهیه کنید. گلکسی A53 سامسونگ در PCMark برای سنجش شارژدهی توانست 12 ساعت و 13 دقیقه دوام بیاورد. گلکسی A52 آزمایش مشابه را با 9 ساعت و 16 دقیقه به پایان میرساند و شارژدهی مدل A52S نیز به 10 ساعت و 13 دقیقه میرسد. با توجه به نتایج، کاربرانی که برایشان مقولهی شارژدهی اهمیت دارد ؛ گلکسی A53 میتواند انتخاب بهتری باشد اما نباید از این غافل شد که کاربران باید شارژر دستگاه را جداگانه تهیه کنند و این موضوع تا حدی چالش برانگیز میباشد.
دوربین
آخرین انتخاب ما برای محک زدن بخش دوربین میباشد. قطعاً این بخش برای افرادی که با شبکههای اجتماعی، تولید محتوا یا عکاسی و فیلمبرداری سر و کار دارند بسیار جذاب و حائز اهمیت خواهد بود. گلکسی A53 در بخش دوربین همچنان نشان میدهد که از برادرانش الهام میگیرد؛ چراکه سختافزار دوربین آن روی کاغذ هیچ تفاوتی با نسل گذشته و A52S ندارد. گلکسی A53 و خانوادهی گلکسی A52 از آرایهی دوربین چهارگانه، شامل دوربینهای واید، اولتراواید، ماکرو و عمقسنج بهره میبرند.
غول کرهای برای دوربین اصلی از حسگر 64 مگاپیکسلی با ابعاد پیکسل 0.8 میکرومتر، لنزی با فاصلهی کانونی معادل 26 میلیمتر و دیافراگم f/1.8 استفاده میکند که از لرزشگیر اپتیکال OIS نیز برای ثبت تصاویر پایدارتر پشتیبانی میکند. دوربین اولتراواید در گلکسی A53 و خانوادهی گلکسی A52 دارای حسگر 12 مگاپیکسلی میباشد و سامسونگ برای کاهش هزینه ساخت ویژگی فوکوس خودکار یا لرزشگیر اپتیکال را در این دوربین به کار نگرفته است. دو دوربین ماکرو و عمقسنج از حسگرهای 5 مگاپیکسلی استفاده میکنند. در پنل جلویی دستگاه نیز ماژول 32 مگاپیکسلی در قسمت فوقانی نمایشگر قرار دارد. از لحاظ کیفیت تصاویر تفاوت خاصی بین نسل جدید و قدیم وجود ندارد و مشخص است که ISP و الگوریتمهای پردازشی تصویر گلکسی A53 برتری خاصی را در سختافزار قدیمی دوربین ایجاد نمیکنند. گسترهی دینامیکی در هر سه گوشی در این بازهی قیمتی و در مقایسه با رقبا بسیار مطلوب بهنظر میرسد.
جزئیات و رنگها در سه گوشی میانرده شرایط بسیار نزدیکی به یکدیگر دارند. شاهد کنتراست بسیار خوب تصاویر در دوربین اصلی و اولتراواید هستیم که شاید در برخی سناریوها بیش از حد به نظر برسد. دوربین اولتراواید گلکسی A53 کجنمایی رنگی و هالهی بنفش ثبت میکند که میتوانید هنگام زوم کردن در تلاقی میان سوژههای تیره و روشن مشاهده کرد؛ البته طبیعتاً در شرایط یکسان چنین سناریویی برای گلکسی A52 نیز محتمل است. در شرایط کمنور نیز عملکردی مشابه با مدل قبلی را شاهد هستیم؛ کیفیت عکسهای هر سه گوشی به صورت باورنکردنی افت میکند، تصاویر کنتراست خود را از دست میدهند و جزئیات فدا میشوند؛ اما خوشبختانه در چنین شرایطی ویژگی Night Mode کمک زیادی به بهبود تصاویر میکند. در بخش بزرگنمایی، تمامی مدلها فاقد دوربین تلهفوتو هستند و فرایند دیجیتالی کاملاً یکسان برای این منظور استفاده میکنند. از دیگر نکات مهم در بخش دوربین میتوان به Upscale تصاویر سلفی از 8 مگاپیکسل به 12 مگاپیکسل اشاره کرد. در نهایت نمیتوان تفاوت خاصی را بین کیفیت دوربین ماکرو و تصاویر پرتره میان سه میانردهی سامسونگ قائل شد.
موارد تأثیرگذار در انتخاب میانرده باارزش و همه فنحریف
در بخش نرمافزار گلکسی A53 با سیستمعامل اندروید 12 و رابطکاربری One UI 4.1 عرضه میشود و سامسونگ ادعا میکند که این گوشی چهار بروزرسانی بزرگ نرمافزاری و پنج سال بروزرسانی امنیتی دریافت خواهد کرد. در آن طرف رینگ گلکسی A52 و A52S زمان عرضه سیستمعامل اندروید 11 و رابطکاربری One UI 3.1 سامسونگ بهره میبرند و مشخص نیست که چهار بروزرسانی نرمافزاری دریافت خواهند کرد یا خیر؛ بنابراین، میانرده جدید سامسونگ میتواند از لحاظ نرمافزاری مدت بیشتری بهروز بماند و ویژگیهای جدید را دریافت کند. مهمترین نکته قیمت این میانردههای سامسونگ است؛ در حالحاضر گلکسی A53 در بازار ایران قیمتی بین 11 تا 12 میلیون تومان دارد؛ در حالی نسخه قبلی یعنی گلکسی A52S در بازهی قیمتی 9 تا 10 میلیون تومان معامله میشود. باید بگوییم تفاوت زیادی بین این دو گوشی میانرده سامسونگ وجود ندارد و حتی در برخی مواقع گوشی ارزانتر بهتر ظاهر میشود؛ بنابراین شاید خرید گلکسی A53 با برچسب قیمت فعلی توجیه اقتصادی نداشته باشد.