پیکسل 6 پرو عضو گرانقیمت خانوادهی پرچمدار گوگل در بازار گوشیهای هوشمند بهشمار میرود؛ اما به عقیدهی ما گلکسی اس 22 اولترا میتواند همان پرچمداری باشد که سالها از گوگل انتظار داشتیم. پرچمداران اندرویدی طی سالهای اخیر بهدلایل مختلف اعم از رونق گرفتن بازار میانردهها به حاشیه رانده شدهاند و این بازار در سلطهی گوشیهای آیفون قرار گرفته است؛ اما سازندگان گوشیهای اندرویدی هنوز هم از دستهی سودآور گوشیهای پرچمدار دست نکشیدهاند. گلکسی اس 22 اولترا یکی از جاهطلبی کرهایها برای به چالش کشیدن گوشیهای آیفون محسوب میشود؛ درحالیکه گوگل با پیکسل 6 پرو بار دیگر در میدانی قدم گذاشته که هیچگاه عملکرد خوبی در آن نداشته است. گوشیهای گوگل به دلیل بهرهمندی از سیستمعامل اندروید خالص، بهروزرسانیهای منظم، ویژگیهای نرمافزاری انحصاری، استفاده از بهترین الگوریتمهای پردازش تصویر در قلب دوربین و همچنین باگهای متعددشان شناخته میشوند. بااینحال، سامسونگ با گلکسی اس 22 اولترا نشان میدهد که بسیاری از قابلیتهای درخورتوجه گوشیهای گوگل را نیز در دل خود دارد؛ بهطوری که میتواند هویت پیکسل 6 پرو را به حاشیه بکشاند. اکنون، ما در سامسونگ سنتر پس از بررسی گلکسی S22 اولترا و پیکسل 6 پرو به دنبال مقایسهی این دو گوشی پرچمدار رفتهایم تا مشخص کنیم کدام یک میتواند گزینهی بهتری باشد.
طراحی و کیفیت
برای شروع بهدنبال طراحی گوگل پیکسل 6 پرو میرویم؛ جایی که شرکت واقع در مانتین ویو به کلی زبان طراحی جدیدترین گوشی هوشمندش را تغییر داده است تا آن را با پرچمداران دیگر بازار همگام سازد. در بخش نمای جلویی همچون اکثر گوشیهای چند سال اخیر نمایشگری بزرگ را شاهد هستیم که در قسمت فوقانیاش حفرهای کوچک، سختافزار دوربین سلفی را از دید کاربران پنهان میکند. انحنای شیشه محافظ در محل تلاقی فریم علاوهبر ظاهری زیباتر، حس پرچمداری تمامعیار را به کاربر میدهد. بااینحال، همچنان معتقدیم که اغلب پرچمداران فعلی از جمله پیکسل 6 پرو با نمایشگر 6.7 اینچی و وزن 210 گرمی باب میل دست کاربران طراحی نشدهاند و این موضوع، مخصوصاً برای افرادی که دستان کوچکی دارند، بیشتر صدق میکند.
در آن طرف رینگ، مدل اولترا از خانواده گلکسی اس 22 نیز تغییرات عمدهای را نسبت به نسل پیشین تجربه کرده است و بهنوعی زبان طراحی گلکسی نوت و گوشیهای قدیمی اکسپریا سونی را در ذهن تداعی میکند؛ اما اگر بخواهیم به وجهتمایزی از نمایی جلویی دو دستگاه اشاره کنیم، قطعاً مشخصترین مورد به نمایشگر بزرگتر 6.8 اینچی با لبههای تیز گلکسی اس 22 اولترا باز میگردد. درنهایت، با کمی دقت متوجه میشوید که انحنای نمایشگر در پرچمدار کهکشانیها کمی ملایمتر از پیکسل 6 پرو است. نباید از وزن 228 گرمی گلکسی اس 22 اولترا غافل شد؛ اختلاف 18 گرمی وزن کهکشانی سامسونگ با پیکسل 6 پرو بهوضوح احساس میشود.
علاوهبراین، هر دو دستگاه از فریم آلمینومی در کنار پنل پشتی کاملاً شیشهای بهره میبرند؛ بااینتفاوت که سامسونگ میگوید گوشی گرانقیمت خود را با استفاده از مدل بهروزشدهی گوریلا گلس Victus از گزند ضربه و خطوخش محافظت میکند؛ درحالیکه پیکسل 6 پرو برای این منظور از نسخهی معمولی گوریلا گلس ویکتوس استفاده کرده است. بنابراین پرچمدار سامسونگ مقاومت بیشتری را دربرابر ضربه و خطوخش نوید میدهد. بیشک مهمترین مشخصه و هویت طراحی هر دو گوشی پرچمدار گلکسی S22 اولترا و پیکسل 6 پرو به ماژولهای دوربین بحثبرانگیزشان باز میگردد. غول فناوری کرهای ماژول یکپارچهی دوربین را کنار گذاشته و هرکدام از دوربینها را بهصورت تکی روی بدنه دستگاه تعبیه کرده؛ اما غول جستوجوگر اینترنت با رویکردی متفاوت، قسمت فوقانی پنل پشتی را به ماژولی نواریشکل مزین و سختافزار دوربین را در آن به کار گرفته است.
درمجموع، زیبایی مشخصهای نسبی بهشمار میرود و افراد میتوانند دیدگاه کاملاً متفاوتی از زیبایی دو ماژول داشته باشند؛ اما نکاتی وجود دارد که احتمالاً در انتخاب تأثیرگذار خواهند بود. بهعنوان مثال، طراحی ماژول دوربین پیکسل 6 پرو بهگونهای است که با قرار دادن گوشی در سطوح تخت، لق نمیزند؛ اما با دردست گرفتن گوشی کاملاً وجود زائدهای بزرگ را حس میکنید که از قضا باعث سنگینترشدن قسمت فوقانی دستگاه میشود. ازطرف دیگر، گوشی پرچمدار سامسونگ روی سطوح تخت تا حدی لق میزند؛ اما ضخامت دوربینها کمتر از پرچمدار گوگل است. نکتهی منفی دیگری که در هر دو گوشی وجود دارد، جمع شدن بیش از حد گرد و خاک در نقطه اتصال دوربینها به بدنه است. باید بگوییم که هر دو گوشی کیفیت ساخت فوقالعادهای دارند و مجهز به حسگر اثر انگشت ادغامشده با نمایشگر هستند و برای مقاومت دربرابر آب گواهی IP68 را دریافت کردهاند.
صفحهنمایش
غول فناوری کرهای عنوان برترین تولیدکننده پنلهای نمایشگر را ازآن خود کرده است و حتی گوگل هم از پنلهای این شرکت در پیکسل 6 بهره میبرد؛ اما نباید فراموش کرد که کیفیت نهایی نمایشگر تنها در پنل خلاصه نمیشود، بلکه مواردی نظیر کالیبراسیون رنگها تأثیر بسزایی در تجربهی بصری گوشیها خواهند داشت. پیکسل 6 پرو به نمایشگر 6.7 اینچی از نوع OLED با رزولوشن 3120 × 1440 پیکسل و تراکمپیکسلی 512 پیکسلبراینچ مجهز شده است. پرچمدار گوگل میتواند نرخ نوسازی تصویر را بهصورت تئوری از یک تا 120 هرتز بهصورت متغیر و با توجه به نیاز تغییر دهد و مصرف باتری را کاهش دهد. بهنظر میرسد گوگل کمترین نرخ نوسازی نمایشگر را به 10 هرتز برای پرچمداره جدیدش محدود کرده است. در آن طرف رینگ شاهد پنل 6.8 اینچی Dynamic AMOLED 2X با رزولوشن 3088 × 1440 پیکسل و تراکم پیکسلی 500 پیکسلبراینچ برای گلکسی S22 اولترا هستیم. غول فناوری کرهای برای کاهش مصرف باتری و پوشش طیف بیشتر از نرخ نوسازی گلکسی اس 22 اولترا را به فناوری LTPO مجهز کرده است. از دیگر مشخصات چشمگیر این گوشی منحصربهفرد میتوان به استفاده از نمایشگر 8 بیتی با توانایی نمایش 16 میلیون رنگ در پیکسل 6 پرو اشاره کرد؛ درحالیکه پرچمدار کرهایها با نمایشگر 10 بیتی و توانایی نمایش یک میلیارد رنگ در جایگاه برتری از پرچمدار جدید گوگل قرار میگیرد.
سختافزار
قلب تپندهی پیکسل 6 پرو از تراشهی تنسور قدرت میگیرد که درحقیقت، نخستین SoC شخصیسازیشده این شرکت برای گوشیهای هوشمند محسوب میشود. برخلاف تراشههای میانرده اسنپدراگون که در مدلهای قبلی پیکسل استفاده میشد، گوگل ادعا میکند Tensor را طوری طراحی کرده که بهترین عملکرد را در عکاسی محاسباتی و پردازشهای هوش مصنوعی ارائه دهد. درمجموع، بهنظر نمیرسد که تراشهی جدید اهالی مانتینویو بهترین پردازندهی مرکزی و بهترین پردازندهی گرافیکی را داشته باشد؛ درحالیکه طبق سنت همیشگی قلب تپندهی اس 22 اولترا را دو پردازندهی اگزینوس 2200 (برای بازار جهانی) و اسنپدراگون 8 نسل یک (برای بازار آمریکا، چین، هند، آفریقای شمالی و...) تشکیل میدهد. هر دو گوشی در سه نسخه با کانفیگهای ذخیرهسازی 128، 256 و 512 گیگابایتی از نوع UFS 3.1 بهفروش میرسند. بااینتفاوت که گوگل تنها یک گزینهی رم 12 گیگاباتی از نوع LPDDR5 را برای گوشی هوشمند خود درنظر گرفته؛ اما گلکسی S22 دارای دو گزینه رم 8 و 12 گیگابایتی است.
تأمین انرژی و شارژدهی
انتخاب گوشی هوشمندی که بتواند شارژدهی مناسبی ارائه دهد و در طول روز بدون هیچ مشکلی همراهیتان کند، طبیعتاً تأثیر بسیار مثبتی در تجربهی کاربری شما خواهد داشت. متأسفانه هر دو دستگاه به بهانهی حفظ محیط زیست فاقد شارژر در جعبه هستند. تأمین انرژی پیکسل 6 پرو برعهدهی باتری لیتوم-یونی با ظرفیت اسمی 5000 میلیآمپرساعت میباشد و شایان ذکر است که کرهایها نیز باتری با ظرفیت مشابهی را برای پرچمدار کهکشانی خود درنظر گرفتهاند؛ اما تنها ظرفیت باتری نمیتواند در شارژدهی نهایی تعیینکننده باشد. این بخش به عوامل بسیاری نظیر نوع و رزولوشن نمایشگر، تراشه، سیستمعامل و رابط کاربری و... بستگی دارد.
پیکسل 6 پرو با روشنایی 200 نیت و نرخ نوسازی متغیر و غیرفعال بودن اتصالات دیتا بههمراه صدای اسپیکر در پخش ویدئو با رزولوشن HD توانست با 19 ساعت و 44 دقیقه پخش مداوم عملکر قابل قبولی را ثبت کند؛ درحالیکه گوشی سامسونگ با برتری 5 درصدی در آزمون مشابه 20 ساعت و 43 دقیقه دوام آورد. معیار نهایی PCMark است که دید خوبی از شارژدهی کلی دستگاه، فارغ از پخش ویدئو ارائه میدهد. در بنچمارک یادشده سناریوی نخست همچنان تکرار میشود؛ بااینتفاوت که اس 22 اولترا با ثبت رکورد 10 ساعت و 49 دقیقه فاصله خود را به بیش از 18 درصد افزایش میدهد.
دوربین
سرانجام شگفتانگیزترین معیار این دو گوشی یعنی دوربین را مورد بررسی قرار میدهیم. هر دو گوشی به دوربینهایی مجهز شدهاند که بهراحتی نیاز علاقهمندان به دنیای عکاسی و فیلمبرداری را پاسخ میدهند. پیکسل 6 پرو تغییرات مفصلی را در سختافزار دوربین تجربه کرده و درحالحاضر این گوشی از حسگرهای کاملاً جدید بهره میبرد. قدرت دوربین اصلی گوشی موبایل پیکسل 6 پرو را حسگر 50 مگاپیکسلی GN1 با ابعاد 1/1.31 اینچی و پیکسلهای 1.2 میکرومتری تأمین میکند؛ حسگری که در پسِ لنز واید 26 میلیمتری با دیافراگم f/1.9 و لرزشگیر اپتیکال تعبیه شده است. دوربین اصلی پیکسل از فوکوس لیزری و فوکوس تشخیص فاز چندمحوره نیز بهره میبرد. دوربین اولتراواید برای ثبت تصاویر فوقعریض به حسگر 12 مگاپیکسل جدید با سایز پیکسل 1.25 میکرومتر و لنز 17 میلیمتری با پوشش 114 درجه و دیافراگم f/2.2 متکی است؛ درحالیکه حسگر 48 مگاپیکسلی با سایز پیکسل 1.2 اینچ بههمراه لنز 104 میلیمتری با توانایی زوم اپتیکال چهار برابری و دیافراگم f/3.5 نقش دوربین تلهفوتوی پیکسل 6 پرو را ایفا میکند.
برخلاف گوگل، پرچمدار کرهایها از نظر سختافزار دوربین تغییرات درخورتوجهی را درمقایسه با قبل تجربه نکرده است. دوربین اصلی مانند قبل از حسگر 1/1.33 اینچی HM3 خود سامسونگ با پیکسلهای 0.8 میکرومتری بهره میبرد. این حسگر در پسِ لنز عریضتر (23 دربرابر 24 میلیمتر) با دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال قرار دارد و از ترکیب فوکوس لیزری (فواصل نزدیک) و تشخیص فاز (فواصل دور) استفاده میکند. دوربینهای تلهفوتوی 3 و 10 برابری گلکسی اس 22 اولترا از حسگر 10 مگاپیکسلی IMX754 ساخت سونی بهره میبرند. این حسگر ابعاد کوچکتری (1/3.52 دربرابر 1/3.24 اینچ) نسبت به نسل گذشته دارد و از پیکسلهای 1.12 میکرومتری بهره میبرد. مقابل دوربینهای تلهفوتوی 3 و 10 برابری اس 22 اولترا بهترتیب لنزهای 70 و 230 میلیمتری با دیافراگمهای f/2.4 و f/4.9 قرار دارد. هر دو دوربین از لرزشگیر اپتیکال و فوکوس تشخیص فاز Dual Pixel بهره میبرند. دوربین اولتراواید اس ۲۲ اولترا از همان حسگر 12 مگاپیکسلی IMX563 سونی بهکاررفته در نسل قبل بهره میبرد. این حسگر ابعادی 1/2.55 اینچی دارد و در پس لنزی 13 میلیمتری با دیافراگم f/2.2 و میدان دید 120 درجهای قرار گرفته است. مطابق انتظار گلکسی S22 اولترا روی دوربین فوقعریض خود از فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel نیز بهره میبرد و قابلیت عکاسی ماکرو از فواصل بسیار نزدیک را با آن دارد.
جمعبندی
گلکسی اس 22 اولترا و پیکسل 6 پرو گوگل بیشک جزء برترین گوشیهای هوشمند اندرویدی بهشمار میروند که هر کدام میتوانند در زمینههایی حرفهایی برای گفتن داشته باشند؛ اما گوگل بهنوعی هویت گوشیهای هوشمندش را فدای همراه شدن با سایر پرچمدارهای بازار کرده است؛ بهطوری که گلکسی اس 22 اولترا میتواند همان گوشی هوشمندی باشد که ما از گوگل، توسعهدهنده سیستمعامل اندروید انتظار داشتیم. گلکسی اس 22 اولترا سختافزار و نرمافزار شگفتانگیزی دراختیار کاربر قرار میدهد که درواقع، ضعفهای این گوشی پرچمدار را پوشش میدهد. بااینحال درنهایت خود شما هستید که انتخاب میکنید کدام مدل میتواند گزینهی بهتری برایتان باشد؛ از شما کاربران سامسونگ سنتر سپاسگزاریم که تا پایان مقاله ما را همراهی کردید.