Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

پس از سال‌ها شایعه، گوگل سرانجام از اولین گوشی تاشدنی‌اش موسوم به «پیکسل فولد» رونمایی کرد. گوشی تاشو 1799 دلاری گوگل که پیش‌فروش آن از امروز آغاز شده، قرار است در زمان عرضه در ماه ژوئن (خرداد-تیرماه) با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ رقابت کند. اگر دوست دارید تجربه‌ای خالص و تمام‌عیار از اندروید داشته باشید، پیکسل شما را به این آرزو می‌رساند؛ حتی بسیاری از کاربران آیفون نیز گوشی‌های پیکسل را به سایر دستگاه‌های اندرویدی ترجیح می‌دهند. بد نیست در این مقاله به قابلیت‌هایی که می‌تواند از این گوشی، دستگاهی رویایی و هیجان‌انگیز بسازد نگاهی داشته باشیم؛ تا انتهای مطلب همراه سامسونگ سنتر باشید.

دوربین باکیفیت با قابلیت ویرایش تصویر
ماژول دوربین گوشی پیکسل فولد گوگل مانند دیگر پرچم‌داران این شرکت طراحی شده و مشخصات آن شباهت بسیاری با پرچم‌دار غیر تاشوی این شرکت یعنی پیکسل 7 پرو دارد. دوربین اصلی گوشی به حسگری با وضوح 48 مگاپیکسل مجهز شده و گشودگی دریچه دیافراگم آن نیز f/1.7 است. دوربین اولتراواید 10.8 مگاپیکسلی Pixel Fold زاویه دید 121.1 درجه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و گشودگی دیافراگم برای آن f/2.2 در نظر گرفته شده است. یک لنز تله‌فوتوی مجهز به حسگر 10.8 مگاپیکسلی نیز قابلیت زوم اوپتیکال 5 برابری و زوم دیجیتال 20 برابری «Super Res» را برای پرچم‌دار تاشوی گوگل به ارمغان می‌آورد. پیکسل فولد گوگل در بخش فیلم‌بردای برخلاف پیکسل 7 پرو که قادر است ویدئوهای 4K با سرعت 60 فریم‌بر‌ثانیه بگیرد، تنها به ثبت فیلم‌های 4K با سرعت 30 فریم‌برثانیه بسنده کرده است. برای رسیدن به سرعت 60 فریم‌بر‌ثانیه در گوشی تاشوی پیکسل فولد، باید رزولوشن را تا 1080p کاهش داد تا شاید این پرچم‌دار گزینه مناسبی برای تولید محتوای ویدئویی با بهترین کیفیت ممکن نباشد. افزون‌بر سیستم دوربین سه‌گانه، پیکسل فولد از دو دوربین 9.5و 8 مگاپیکسلی دیگری نیز استفاده می‌کند که یکی در پانچ‌هول نمایشگر بیرونی و دیگری در حاشیه‌ی بالایی نمایشگر اصلی در زمان بازبودن گوشی به‌کاررفته است.

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

نمایشگری با خط لولای ناپیدا
گوگل از نظر بی‌نقصی محصولات شاید درحد اپل نباشد؛ ولی در سری پیکسل مسیر طولانی را طی کرده است. امیدواریم این شرکت راهی برای از بین‌بردن خط محل تای نمایشگر و هرچه نامرئی‌تر کردن آن پیدا کرده باشد که آرزویی دست‌یافتنی است؛ حتی با وجود بهبود چشمگیر فاجعه‌هایی مثل آن‌چه در اولین گلکسی فولد سامسونگ دیده شد، بازهم همیشه می‌توان خطی نورانی در وسط نمایشگر گوشی‌های تاشو مشاهده کرد. شاید برخی مدل‌ها بهتر از سایرین باشند؛ ولی نمی‌توان این مشکل را نادیده گرفت. گوگل گوشی تاشدنی پیکسل فولد را به دو نمایشگر داخلی و بیرونی مجهز کرده است. نمایشگر بیرونی دستگاه با پنل OLED و اندازه 5.6 اینچی ساخته شده و قادر است تصاویر را با رزولوشن 2092 در 1080 پیکسل برای کاربران به نمایش بگذارد. از دیگر خصوصیات این نمایشگر باید به نسبت تصویر 17.4:9 و پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 هرتزی اشاره کرد. نمایشگر داخلی گوشی Pixel Fold به نسبت تصویر مشابه تبلت 6:5 مجهز شده و 7.6 اینچ فضا برای مولتی‌تسکینگ و مشاهده محتوا در اختیار کاربران می‌گذارد. برای تولید این نمایشگر نیز از پنل OLED با پشتیبانی از نرخ نوسازی تا 120 هرتز استفاده شده و وضوح تصویر به 2208 در 1840 پیکسل رسیده است. از قابلیت‌های جذاب و مرتبط با هوش مصنوعی گوشی Pixel Fold می‌توان به امکان استفاده از دو نمایشگر به صورت همزمان و برای کاربردهایی همچون ترجمه یا عکاسی استفاده کرد.

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

تراشه‌ی تنسور گوگل با قابلیت‌های هوش مصنوعی
گوگل از جمله شرکت‌هایی است که از تراشه اختصاصی به عنوان مغز پردازشی گوشی‌های پرچم‌دار خود استفاده می‌کند. با عرضه‌ی پیکسل 6، گوگل پا جای پای اپل گذاشت و تولید تراشه‌های اختصاصی‌اش را به نام گوگل تنسور آغاز کرد. با عرضه‌ی پیکسل 7، شاهد معرفی نسل دوم این تراشه به نام تنسور G2 بودیم که عملکرد رضایت‌بخشی را به‌نمایش گذاشته است، البته در زمینه‌ی عمر باتری می‌تواند بهتر از این عمل کند. گوشی Pixel Fold به تراشه Tensor G2 مجهز شده که در کنار آن، تراشه امنیتی M2 خودنمایی می‌کند. درحالی‌که بنچمارک‌های تنسور توانایی رقابت با همتایان کوالکامی و مدیاتک را ندارد، اما تراشه‌ی گوگل از قابلیت یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی برخوردار است. باتوجه به نقش مهم تراشه‌های تنسور در فراهم‌کردن قابلیت‌های هوش مصنوعی دستگاه‌های پیکسل، مشاهده‌ی مزایای آن در یک گوشی تاشو می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد. درحال‌حاضر، به‌لطف تراشه‌ی تنسور به قابلیت‌های کاربردی و جالبی همچون Magic Eraser و سایر بهبودهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی برای ویرایش تصویر، کاهش نویز پس‌زمینه‌ی تماس‌ها، پیشنهاد ایموجی باتوجه به موضوع مکالمه در اپلیکیشن Messages، امکان ترانویسی فایل‌های صوتی و موارد دیگر دسترسی داریم. تنسور حتی قابلیت شگفت‌انگیز Direct My Call را با گذشتن از پیام‌های راهنمای خودکار در تماس‌ها و نمایش فوری تمامی گزینه‌های ممکن بهبود بخشیده است.

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

نرم‌افزار اندروید بهبودیافته برای نمایشگرهای بزرگ‌تر
ایده‌ی گوشی‌های تاشو در کل بسیار جالب است؛ محصولات کوچکی که در زمان نیاز امکان بازشدن و فراهم‌کردن فضای بیشتر برای کاربر دارند. بااین‌حال، اگر گوگل می‌خواهد با پیکسل فولد وارد این بازار شود، باید نرم‌افزارش را بهبود بخشد تا امکان استفاده‌ی بهینه و کامل از نمایشگر بزرگ‌تر آن وجود داشته باشد. اگر قرار باشد تمامی اپلیکیشن‌ها کارکرد بهتری در نمایشگرهای کوچک داشته باشند، فایده‌ی داشتن گوشی تاشو چیست؟ غول جستجوی اینترنت با سامسونگ همکاری کرده تا اپلیکیشن‌ها را متناسب با صفحه نمایش‌های تاشو بهینه‌سازی کنند. توسعه ویژگی‌های سازگار با گوشی‌های تاشو در سیستم‌عامل اندروید، احتمالا همان چیزی‌است که گوگل را به ساخت اسمارت‌فون‌های تاشو علاقه‌‌مند کرده است. پیکسل فولد گوگل اندروید 13 را اجرا می‌کند؛ سیستم‌عاملی که از امکانات بهتری برای استفاده از تمام قسمت‌های نمایشگر بزرگ برخوردار است و قابلیت‌هایی را برای انجام چندین کار به‌صورت همزمان ارائه می‌کند. درمقام‌مقایسه باید بگوییم که در دنیای iPadOS می‌توان نمونه‌های بی‌شماری مثل اپلیکیشن Scrivener را مشاهده کرد که با نمایشگرهای بزرگ آی‌پدها سازگاری تحسین‌برانگیزی دارند.

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

نمایشگر مقاوم در برابر ضربه یا خط‌وخش
همان‌طور که اشاره کردیم، نمایشگر بزرگ‌تر گوشی‌های تاشو با طراحی ویژه‌ی خود آسیب‌پذیری بیشتری دربرابر ضربات و خط‌وخش دارند؛ اما شکستگی نمایشگر و خودنمایی خطوط زشت روی صفحه آخرین چیزی است که کاربران از دستگاهی پرچم‌دار با قیمت گزاف انتظار دارند. افزون‌براین، ساختار تاشو نمایشگر گوشی‌های مذکور تولیدکنندگان را ناچار کرده است که از مواد پلاستیکی بیشتری در آن استفاده کنند که باعث افزایش حساسیت آن‌ها دربرابر خط‌وخش می‌شود. این‌درحالی است که امکان استفاده از محافظ‌های رایج نمایشگر گوشی نیز در مدل‌ها تاشو وجود ندارد. آیا گوگل توانسته است برای این مشکلات راه حلی پیدا کند؟ پیکسل فولد گوگل در پنل پشتی به شیشه گوریلا گلس ویکتوس مجهز شده است؛ بدون شک نمایشگر مقاوم‌تر نیاز به استفاده از مواد جدیدتری دارد که باتوجه به لزوم خم‌شدن آن‌ها اصلاً کار ساده‌ای نیست. حتی استفاده از مواد جدیدی مانند یاقوت کبود نیز به دلیل شکنندگی بالا در گوشی‌های تاشو بسیار بعید به‌نظر می‌رسد، در هر صورت، مقاومت کم نمایشگر یکی از مشکلات مهم گوشی‌های تاشو فعلی است.

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

پشتیبانی سخت‌افزاری مطمئن
خرابی و شکستگی قطعات یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کاربران پیش از خرید گوشی‌های تاشو به‌شمار می‌رود. ازآنجاکه گوشی‌های تاشو طراحی جدیدی دارند و از نمایشگرهای متفاوت و لولا استفاده می‌کنند، تعمیرکردنشان به‌سادگی سایر گوشی‌ها نخواهد بود و تأمین قطعات و دسترسی به تعمیرکاران ماهر نیز این مشکل را پیچیده‌تر می‌کند. مشکل مذکور طی ماه‌های گذشته گریبان بسیاری از کاربران گوشی‌های تاشو سامسونگ را نیز گرفته است و افراد زیادی از دسترسی دشوار به پشتیبانی این شرکت برای تعمیر و تعویض گوشی‌های خود شکایت کرده‌اند. باتوجه به اینکه پیکسل فولد اولین تجربه‌ی گوگل در دنیای گوشی‌های تاشو است، امیدواریم غول آمریکایی پیش از عرضه‌ی دستگاهش مراکز پشتیبانی مناسبی را برای حمایت از کاربران در زمان بروز مشکلات سخت‌افزاری ایجاد کند تا کاربران پیش‌ از خرید با اطمینان دستگاه‌شان را انتخاب و با خیال راحت از آن استفاده کنند.

رقابت سبک جدید تاشو‌ها؛ پیکسل فولد گوگل با قابلیت‌های چشم‌گیر به جنگ با گلکسی زد فولد 4 سامسونگ می‌رود

سخن آخر
پیکسل فولد اولین تلاش گوگل برای ورود به بازار گوشی‌های تاشو است که رقابت تنگاتنگی را با سری گلکسی Z Fold آغاز خواهد کرد. سامسونگ بود که در سال 2019، یک‌بار دیگر بازار گوشی‌های تاشو را داغ کرد؛ اما گوگل هم پتانسیل‌های زیادی دارد و می‌تواند جریان بازار را به نفع خود تغییر دهد. روند تکامل اندروید نشان می‌دهد که گوگل می‌تواند سیستم‌عامل مخصوص گوشی‌های تاشو را توسعه دهد. اگر گوگل بتواند در کنار سخت‌افزارهای قدرتمند، توانایی نرم‌افزاری خود را نیز به‌رخ بکشد، احتمالاً می‌تواند یک گوشی تاشوی فوق‌العاده را روانه بازار کند و سامسونگ را به چالش بکشد. پیش‌سفارش پیکسل فولد گوگل با قیمت 1799 دلار در فروشگاه Google ایالات‌متحده شروع شده است. علاوه‌براین گوشی تاشو غول جستجوی اینترنت در رنگ‌های “Obsidian” و “Porcelain” روانه‌ی بازار خواهد شد. نسخه 512 گیگابایتی این محصول نیز با قیمت 1919 دلار به‌فروش می‌رسد. پیش‌سفارش این گوشی تاشو همراه با ساعت هوشمند Pixel Watch به‌صورت رایگان (به ارزش 349 دلار) است و سفارش‌های اولیه در تاریخ 27 ژوئن ارسال می‌شوند.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی