Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس با پرچم‌داران اندرویدی؛ تفاوت در چیست؟

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

کوپرتینویی‌ها همچون سال‌های گذشته از سری جدید گوشی‌های آیفون در ماه سپتامبر پرده‌برداری کردند. غول فناوری آمریکایی امسال با بازنشسته کردن سری mini و به‌همراه آیفون 14، عضو جدید و جذاب خانواده یعنی آیفون 14 پلاس را معرفی کرد. این دو مدل، نسخه‌ای با برچسب قیمتی ارزان‌تر از آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس محسوب می‌شوند و با توجه به ابعاد مشابه با همتایان خود، نشانگر تلاش اپل برای ارائه‌ی تجربه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر و صدالبته کارآمدتر است. مدل‌های غیرحرفه‌ای آیفون باتوجه به قیمت‌گذاری و جایگاهشان در سبد محصولات جدید غول فناوری، در دنیای اندروید با مدل‌هایی همچون کهکشانی‌های S22 و S22 پلاس سامسونگ و همچنین شیائومی 12S و شیائومی 12S پرو مقایسه می‌شوند و ما نیز در این مطلب تصمیم داریم تا برتری‌ها و کاستی‌های آیفون 14 و 14 پلاس نسبت‌به مدل‌های یادشده را مورد بررسی قرار دهیم. تعیین بهترین و قدرتمندترین گوشی‌ بازار با توجه به معیارهای متفاوت افراد و فناوری‌های گوناگون دنیای موبایل کار چندان ساده‌ای نیست. بااین‌حال، پرچم‌دار اپل هر سال به‌عنوان مهم‌ترین عضو این مقایسه ایفای نقش می‌کند و غول‌های اندرویدی را به چالش می‌کشد. اپل امسال برگ برنده‌ی جدیدی رو کرد که بار دیگر قابلیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری محصولات این شرکت را به رخ رقبایی همچون سامسونگ و شیائومی می‌کشد.

طراحی و نمایشگر
آیفون 14 و آیفون 14 پلاس از نظر ظاهری بسیار مشابه یکدیگر بوده و حتی با آیفون 13 نسل پیشین هیچ تفاوتی ندارند و تقریباً همان طراحی را به‌نمایش می‌گذارند که در نهایت برای بسیاری از کاربران گزینه‌ای خسته‌کننده و قدیمی خواهد بود. ازطرف‌دیگر، وجود ناچ بزرگ و به تعبیر عده‌ای «زشت» در تشدید کردن این حس نقش بسزایی دارد. در آن طرف رینگ، نماینده‌های سامسونگ، شیائومی و هواوی با ارائه طراحی‌های جدیدتر و مدرن‌تر به‌همراه نمایشگرهای بدون حاشیه، احتمالاً گزینه‌ای باارزش‌تر به‌نظر می‌رسند. بهره‌مندی از فریم فلزی در تمامی پرچمدارهای پایه به امری مرسوم تبدیل شده است و تمامی پرچمداران حاضر در این مقایسه نیز به همین متریال مجهز شده‌اند که میان دو پنل شیشه‌ای قرار دارد. اما تفاوت اصلی به بافت شیشه پشتی مربوط می‌شود که در نماینده‌های کره‌ای‌ها و چینی‌ها به صورت مات و در آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس سطحی براق دارد.

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس به‌واسطه گواهی IP68، امکان غوطه‌وری در آب تا عمق ۶ متر و به مدت ۳۰ دقیقه را دارند که یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت آیفون‌های اپل به‌شمار می‌رود. درحالی‌که پرچمداران سامسونگ نهایتا توانایی مقاومت تا عمق ۱٫۵متر و به‌مدت ۳۰ دقیقه را دارند. لازم به‌ذکر است که پرچم‌دار شیائومی از هیچگونه گواهی مقاومت دربرابر مایعات یا گرد و غبار بهره نمی‌برد و میت ۵۰ هواوی نیز در زمانی مشابه امکان غوطه‌وری تا عمق ۲ متر را دارد.

غول فناوری آمریکایی در هر دو مدل آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس همچنان از نمایشگر با نرخ‌نوسازی ۶۰ هرتز در اندازه‌های ۶٫۱ و ۶٫۷ اینچ بهره می‌برد که ازنظر سرعت به‌روزرسانی تصویر با رقبای اندرویدی فاصله‌‌ی درخورتوجهی دارند. به‌عنوان مقایسه حداقل نرخ نوسازی در رقیبان چینی و کره‌ای به‌ترتیب برابر با ۱۰ و ۲۴ هرتز است که تجربه‌ای تقریباً مشابه را برای کاربر رقم می‌زند. هواوی نیز با تفکر کاملاً متفاوت، استفاده از پنل ۹۰ هرتز را به ۱۲۰ هرتز ارجح‌تر می‌داند و در مدل پایه پرچم‌دار خود از آن بهره برده است. قابلیت Always on Display یا نمایشگر همیشه روشن یکی از قابلیت‌های شگفت‌انگیزی به‌شمار می‌رود که سال‌ها در دنیای اندروید حضور داشته است؛ باوجود گمانه‌زنی‌های بسیار درمورد افزوده شدن این قابلیت به سری آیفون ۱۴، تنها دو مدل پرو و پرو مکس از آن بهره‌مند شده‌اند.

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

ازطرفی تجهیز کردن نماینده چینی‌ها یعنی شیائومی 12S به نمایشگر ۱۲ بیتی با پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ و بهره‌مندی مدل 12S پرو از پنل ۱۰ بیتی و نمایش ۱ میلیارد درکنار پشتیبانی هردو مدل از فناوری  Dolby Vision، باعث شده تا پنل ۸ بیتی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس و همچنین S22 و S22 پلاس با پشتیبانی از تنها ۱۶ میلیون رنگ، قدیمی و ناکارآمد به‌نظر برسند. هرچند که اپل موفق شده تا با بهره‌مندی از ترفند‌هایی، پشتیبانی از دالبی ویژن را به سری غیر پرو آیفون ۱۴ بیاورد. میت ۵۰ هواوی نیز به پنل ۱۰ بیت با امکان نمایش ۱ میلیارد رنگ مجهز شده است. نمایشگر کهکشانی‌های S22 و S22 پلاس سامسونگ با لایه‌ای از گوریلا گلس ویکتوس پلاس حفاظت می‌شوند؛ اما شیائومی 12S و 12S پرو به گوریلا گلس ویکتوس مجهز شده‌اند. ترجیح اپل در این میان همچنان تکیه بر سرامیک شیلد انحصاری‌اش است. بهره‌مندی از ذرات سرامیک در این شیشه محافظ باعث شده تا مقاومت بالایی دربرابر ضربات داشته باشد و حتی درمقابل خط و خش‌های سطحی نیز واکنش بهتری از خود نشان دهد. هواوی به‌عنوان رقیبی جدی برای دیگر نماینده‌ها، محصول خود را با محافظ اختصاصی Kunlun Glass همراه کرده است.

دوربین
در بخش دوربین، پرچمدارهای ارزان‌قیمت‌تر اپل همچنان از حسگرهای پیشین بهره می‌برند که با وجود اعلام نشدن اندازه آن توسط اپل، چیزی در حدود ۱/۱٫۷ اینچ اندازه‌گیری می‌شود؛ درحالی‌که حتی شیائومی 12S نیز برای دوربین اصلی خود از حسگر جدید IMX707 سونی با اندازه ۱/۱٫۲۸ اینچ، استفاده کرده است و سامسونگ نیز با بهره‌مندی از سنسور ISOCELL GN5 با اندازه ۱/۱٫۵۶ اینچ، جایگاه دوم مقایسه ما را به خود اختصاص می‌دهد. بنابراین ازنظر اندازه حسگر، آیفون ۱۴ در پله‌ای به‌مراتب پایین‌تر از رقبای خود قرار می‌گیرد. بهره‌مندی از قابلیت سنسور-شیفت در ترکیب با قابلیت‌های جدید تراشه A15 Bionic، توانایی‌های آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس را برای ثبت تصاویر در شرایط نوری کم دوبرابر می‌کند. دوربین‌های آیفون ۱۴ پلاس تفاوتی با نسخه کوچک‌تر و ارزان‌قیمت‌تر ندارند و به همان دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی اصلی و ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید مجهز شده‌اند و دوربین اصلی نیز از فناوری سنسور-شیفت بهره می‌برد. همچون آیفون ۱۴، مدل پلاس نیز دربرابر رقبای اندرویدی خود در زمینه اندازه سنسور و وضوح دوربین، حرفی برای گفتن ندارد؛ اما به‌خاطر داشته باشید که مگاپیکسل همه چیز نیست و امروزه الگوریتم‌های پردازش تصویر حرف اول را برای ارائه عکسی باکیفیت می‌زنند.

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

سخت‌افزار و عملکرد
قلب تپنده‌ی آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس جنجالی‌ترین بخش گوشی‌های خارق‌العاده اپل محسوب می‌شود. کوپرتینویی‌ها برای نخستین‌بار در محصول جدیدشان مجدداً از تراشه سال گذشته استفاده کرده‌اند اما حتی با وجود تعلق تراشه A15 Bionic به سال ۲۰۲۱، همچنان یکی از قدرتمندترین تراشه‌های دنیای گوشی‌های هوشمند به‌شمار می‌رود. به‌طوری‌که حتی درمقایسه با تراشه Snapdragon 8+ Gen 1 که در آخرین پرچم‌دارهای شیائومی موسوم به 12S و 12S پرو وجود دارد و جزء قدرتمندترین تراشه دنیای اندروید محسوب می‌شود نیز همچنان شاهد فاصله‌ای فاحش هستیم. حتی اپل در خلال رویداد خود به قدرت بالاتر تراشه A13 Bionic نسبت‌به بهترین تراشه اندرویدی اشاره کرد. آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس درواقع رقیبی برای پرچمداران سال ۲۰۲۳ به‌شمار می‌روند و رقیب آن‌ها گلکسی S23 و شیائومی ۱۳ خواهند بود. دستگاه‌هایی که با تراشه Snapdragon 8 Gen 2 روانه‌ی بازار خواهند شد و به‌طور قطع فاصله را با تراشه اهالی کوپرتینو کاهش خواهد داد. اما در مجموع بعید به‌نظر می‌رسد که فعلاً تراشه‌ای به پای A15 Bionic برسد.

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

تأمین انرژی و باتری
باتری از آن بخش‌هایی به‌شمار می‌رود که عموماً در مدل‌های آیفون تعریف چندانی ندارد و نماینده‌ی کوپرتینویی‌ها را زیر سؤال می‌برد؛ امسال نیز همچنان شرایط مشابهی پابرجاست و اپل تنها به اعلام عمر بیشتری باتری نسبت‌به نسل پیشین اشاره کرده است. به‌عنوان مقایسه، نماینده سامسونگ باوجود بهره‌مندی از باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپرساعتی، عملکرد به‌مراتب ضعیف‌تری دربرابر آیفون ۱۳ از خود نشان داد و انتظار می‌رود تا این شرایط در نسل جدید نیز به دلیل تغییر نکردن تراشه همچنان پابرجا باشد. مدل ۱۴ پلاس نیز به‌دلیل مجهز شدن به باتری حجیم‌تر اما نامشخص، احتمالاً عمر باتری مشابه آیفون ۱۳ پرو مکس را ارائه دهد که درصورت به‌وقوع پیوستن این‌امر، تقریباً از تمامی پرچمداران اندرویدی بازار عملکرد بهتری خواهد داشت. درحال‌حاضر تمامی مدل‌های موجود در این مقایسه، جز شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو، فاقد شارژر درون جعبه هستند و دیگر شرکت‌ها درحالی از قراردادن شارژر درون جعبه امتناع می‌کنند که شیائومی شارژر ۱۲۰ واتی و ۶۷ واتی را درون جعبه شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو قرار داده است.

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

نرم‌افزار و سیستم‌عامل
آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس سیستم‌عامل iOS 16 را پشتیبانی خواهند کرد و نماینده‌های اندرویدی نیز آخرین نسخه عمومی این سیستم‌عامل یعنی اندروید ۱۲ را اجرا می‌کنند. سیاست به‌روزرسانی اپل درقبال گوشی‌های هوشمند خود چندان مشخص نیست؛ اما می‌توان از عرضه به‌روزرسانی تا حداقل ۵ سال مطمئن بود. در دنیای اندروید هم سامسونگ با عرضه طولانی‌ترین به‌روزرسانی اندروید تا ۴ سال و شیائومی با به‌روزرسانی ۳ ساله قرار دارند. هواوی نیز در زمینه به‌روزرسانی اندروید به‌دلیل تحریم‌های ایالات متحده وضعیت مشخصی ندارد و این موضوع درمورد به‌روزرسانی‌های امنیتی نیز صدق می‌کند.

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

قابلیت تشخیص تصادف یکی از جدیدترین ویژگی‌های نرم‌افزاری آیفون‌های جدید به‌شمار می‌رود که اپل با بهره‌مندی از حسگرهای پیشرفته موفق شده تا به این امر مهم دست‌یابد. افزون‌براین، امکان ارسال پیام اضطراری ازطریق ماهواره از دیگر قابلیت‌هایی محسوب می‌شود که اپل از افزوده شدن آن‌ها به دستگاه‌های جدیدش می‌بالد. به‌دلیل محدودیت‌های موجود اپل به‌صورت نرم‌افزاری محل قرارگیری ماهواره‌ها را به کاربر نمایش می‌دهد تا با قراردادن دستگاه به‌سمت آن موفق به برقراری ارتباط و ارسال پیام کوتاه فشرده شده شود. درحال‌حاضر تنها آیفون‌های اپل و میت ۵۰ از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند.

مقایسه آیفون 14 و آیفون 14 پلاس

نتیجه‌گیری
کوپرتینویی‌ها با پرده‌برداری از پرچم‌داران آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس، زنگ‌خطر را برای دنیای اندروید به صدا درآوردند. چراکه باوجود تفاوت‌های اندک نسبت‌به نسل پیشین، همچنان می‌تواند رقیبی جدی برای پرچم‌داران اندرویدی محسوب شود.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی