Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

مقایسه آیفون 14 پرو و پرو مکس با پرچم‌داران اندرویدی؛ نبرد ابرقهرمان‌ها

مقایسه آیفون 14 پرو و پرو مکس با پرچم‌داران اندرویدی

کوپرتینویی‌ها همچون سال‌های گذشته از سری جدید گوشی‌های آیفون در ماه سپتامبر پرده‌برداری کردند. اپل در دعوت‌نامه‌ی خود برای رویداد از شعار Far Out به معنی «معرکه» استفاده کرد که به تغییرات بزرگ جدیدترین محصولاتش و بهره‌مندی از لنز تله‌فوتوی پرقدرت در آیفون 14 پرو و 14 پرو مکس اشاره دارد. در این بین آیفون 14 پرو با تغییرات ظاهری و سخت‌افزار به نسبت بالایی به عرصه آمده تا با بهترین پرچم‌داران اندرویدی رقابت کند. توجه داشته باشید که چرخه‌ی رونمایی از گوشی‌های مبتنی‌بر سیستم‌عامل iOS با گوشی‌های اندرویدی متفاوت است و رقبای اصلی دو آیفون پرچم‌دار معرفی‌شده، درواقع گلکسی S23 اولترا سامسونگ و پیکسل 7 پرو گوگل هستند که در ماه‌های آینده معرفی می‌شوند؛ از سوی دیگر که دو گوشی آیفون 14 پرو وآیفون 14 پرو مکس به لحاظ قابلیتی با هم یکسان هستند و تنها به لحاظ ابعادی با هم تفاوت دارند، به همین دلیل در این مطلب به مقایسه آیفون 14 پرومکس با غول‌های اندرویدی مانند گلکسی اس 22 اولترا، شیائومی 12 اس اولترا و میت 50 پرو هواوی می‌پردازیم تا ببینیم پرچم‌دار جدید اپل چه جایگاهی در میان دیگر گوشی‌های پرچم‌دار موجود در بازار فعلی دارد. تعیین بهترین و قدرتمندترین گوشی بازار با توجه به معیارهای متفاوت افراد و فناوری‌های گوناگون دنیای موبایل کار چندان ساده‌ای نیست. بااین‌حال پرچم‌دار اپل هر سال به‌عنوان مهم‌ترین عضو این مقایسه ایفای نقش می‌کند و غول‌های اندرویدی را به چالش می‌کشد. گوشی‌های اندرویدی پرچم‌دار سال‌ها است که از ناچ حفره‌ای برای تعبیه دوربین سلفی استفاده می‌کنند و حال اپل گوشی‌های سری آیفون 14 پرو را به ناچ جدید و قابل شخصی‌سازی مجهز کرده تا علاوه‌بر جای دادن به حسگرهای خود در این ناچ، فضای نمایشگر بزرگ‌تری دراختیار کاربران قرار دهد. اپل امسال برگ برنده‌ی جدیدی رو کرد که بار دیگر قابلیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری محصولات این شرکت را به رخ رقبایی همچون سامسونگ و شیائومی می‌کشد. اکنون می‌توان با گوشی‌های سری آیفون 14 شامل آیفون 14 پرو و پرو مکس، در هنگام عدم دسترسی به آنتن یا اینترنت، از طریق ماهواره پیام کوتاه ارسال کرد.

طراحی و نمایشگر
غول فناوری آمریکایی آیفون 14 پرو مکس را بدون ناچ روانه‌ی بازار کرد و Face ID پرچم‌دار جدید اپل در حفره‌ای کپسولی شامل دوربین سلفی قرار دارد که به‌صورت پویا قابل‌تنظیم است. در دو عضو پرو خانواده‌ی آیفون 14، نوتیفیکیشن‌ها با انیمیشن جدیدی نمایش داده می‌شوند و از دل حفره‌ی کپسولی بالای نمایشگر بیرون می‌آیند؛ این سیستم نوآورانه جزیره‌ی پویا «Dynamic Island» نام‌گذاری شد. اپل و سامسونگ طراحی منحصربه‌فرد خود را دارند، طراحی گلکسی S22 اولترا درواقع الهام‌گرفته از گوشی‌های گلکسی نوت و نسخه‌ی قبلی این خانواده می‌باشد و از تغییرات درخورتوجه آن می‌توان به ماژول دوربین برآمده که به شکل جزیره‌ای طراحی شده و بهره‌مندی از فضایی برای جای دادن قلم (S-Pen) که باعث می‌شود گلکسی S22 اولترا کمی عریض‌تر از نسخه قبلی باشد اشاره کرد.

آیفون 14 پرو مکس

هواوی تنها یک روز قبل از مراسم رویداد Far Out اپل با برگزاری رویدادی در چین، سرانجام به‌طور رسمی از نسل جدید گوشی‌‌های پریمیوم سری میت رونمایی کرد. معرفی سری جدید میت درحالی صورت می‌گیرد که دو سال از عرضه آخرین گوشی‌های این خانواده یعنی سری میت 40 می‌گذرد. سری Mate گوشی‌های رده‌بالای هواوی را شامل می‌شوند و حالا این تولیدکننده‌ی چینی باوجود فشار تحریم‌ها علیه خود، با دست پر و به‌همراه نوآوری‌های متعدد از جمله ارتباط ماهواره‌ای، حالت ذخیره باتری اضطراری و دریچه دیافراگم پیوسته دوربین با 6 تیغه در سری میت 50 به میدان آمده است. آیفون 14 پرو مکس در برابر میت 50 پرو کمی باریک‌تر است؛ هواوی میت 50 پرو با نمایشگر 6.7 اینچی OLED با وضوح 2.616 در 1.212 پیکسل نسبت‌ تصویری بزرگ‌تر از آیفون 14 پرو مکس دارد.

میت 50 پرو

درمقایسه آیفون 14 پرو مکس با گلکسی S22 اولترامتوجه می‌شویم که گوشی پرچم‌دار سامسونگ به‌لطف نمایشگر 6.8 اینچی، نسبت تصویر گسترده‌تری درمقایسه با گوشی‌های دیگر دارد و گوشه‌های تیزتری در طراحی آن مشاهده می‌شود که متمایز به‌نظر می‌رسند. اپل درمقابل در طراحی نمایشگر پرچم‌دار جدیدش از همان پنل 6.69 اینچی قبلی با رزولوشن ۱۲۹۴×۲۸۰۲ پیکسل بهره می‌برد. علاوه‌براین، گلکسی S22 اولترا با نسخه‌ی جدیدی از فناوری نرخ نوسازی تطبیقی (داینامیک یا پویا) عرضه شد که به‌ادعای سامسونگ به نمایشگر دستگاه اجازه می‌داد بسته به آنچه نمایش می‌دهد، نرخ نوسازی را تا یک هرتز پایین بیاورد.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

درحال‌حاضر، مدل‌های پرو آیفون 14 نیز از نسل دوم نمایشگرهای مبتنی‌بر فناوری LTPO بهره می‌برند تا با کاهش نرخ نوسازی تصویر به یک هرتز، از قابلیت نمایشگر همیشه‌روشن بدون اتلاف بیش از حد انرژی پشتیبانی کنند. درمجموع، هر چهار گوشی آیفون 14 پرو مکس، گلکسی S22 اولترا، شیائومی 12S اولترا و میت 50 پرو به نرخ نوسازی 120 هرتز مجهز شده‌اند و طبیعتاً اجرای روان انیمیشن‌ها در رابط کاربری را تضمین می‌کنند.

شیائومی 12S اولترا

آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس برای اولین‌بار در خانواده آیفون‌های اپل، به ویژگی نمایشگر همیشه‌روشن یا AOD مخفف (Always On Display) مجهز شده‌اند که به کاربران اجازه می‌دهد بدون روشن کردن صفحه‌نمایش، نگاهی به گوشی خود انداخته و اطلاعات کلیدی ازجمله ساعت، فعالیت‌های زنده، نوتیفیکیشن‌ها، ویجت‌ها و تصویر زمینه صفحه‌قفل iOS 16 را مشاهده کنند. اگرچه این قابلیت سال‌ها پس از گوشی‌های اندرویدی به مدل‌های پرو آیفون جدید آمده است، اما این مورد نیز مشابه اکثر ویژگی‌های ارائه‌شده توسط اپل، به روش مخصوص این شرکت انجام می‌شود و با آنچه تابه‌حال در گوشی‌های اندرویدی منتشر شده، تفاوت زیادی دارد. قابلیت AOD رابط کاربری آیفون 14 پرو به‌صورت یکپارچه با اعلان‌ها و افکت عمق و رنگ‌های پس‌زمینه هماهنگ است. زمانی‌که قابلیت روشن‌ماندن دائمی نمایشگر آیفون 14 پرو فعال باشد، با قفل‌کردن گوشی، افکت عمق از تصویر پس‌زمینه‌ حذف و تصویر عقب‌تر روی پس‌زمینه‌ کاملاً تیره و هم‌زمان تصویر جلوتر در پس‌زمینه نیز کم‌نور می‌شود. علاوه‌بر‌این بسته به سلیقه‌ی کاربر، تصویر جلوتر در پس‌زمینه را می‌توان با رنگ‌ها و قابلیت برجسته‌سازی لبه‌ها شخصی‌سازی هم کرد. به‌جای استفاده از روش گوشی‌های اندرویدی مبنی‌بر نمایش یک صفحه نسبتاً سیاه با حداقل اطلاعات ازجمله ساعت و نوتیفیکیشن‌ها، نمایشگر همیشه‌روشن آیفون درواقع صفحه قفل گوشی شما را کم نور می‌کند، بنابراین همچنان می‌توانید محتوای به‌نمایش‌درآمده در آن را به‌صورت کامل ببینید. البته، ایده یک نمایشگر همیشه روشن این است که اطلاعات ضروری را در یک نگاه اجمالی دریافت کنید و این بدان معناست که ساعت، تاریخ و همچنین ویجت‌های شما کاملاً قابل‌مشاهده خواهند بود.

آیفون 14 پرو مکس

ویجت‌ها در حالت AOD فعال قابل‌ مشاهده خواهند بود؛ اما برای جلوگیری از ایجاد مشکل Burn-in نمایشگر OLED آیفون 14 پرو، بدون اینکه توجه کاربر جلب شود، در فواصل زمانی مشخصی محو و دوباره ظاهر می‌شوند. محتوای به‌نمایش درآمده روی صفحه‌ی قفل درحالت AOD  فعال و غیرفعال، باید به‌شکلی یکپارچه پیکربندی شوند و از بقیه‌ی اِلِمان‌های روی صفحه تفکیک نشوند. این یعنی باید تصویر پس‌زمینه، رنگ، فونت و ویجت در هر دو حالت یکسان انتخاب شوند؛ اما عناصر بصری اصلی خودِ قابلیت نمایشگر همیشه‌روشن را می‌توان به‌طور‌مستقل شخصی‌سازی کرد. نوتیفیکیشن‌ها در حالت فعال‌بودن نمایشگر همیشه‌روشن آیفون 14 پرو مانند صفحه‌ی قفل معمولی، به‌ترتیب زمانی روی هم نمایش داده می‌شوند و به‌مدت 10 ثانیه نیز به‌طور‌ نامحسوس مشاهده‌شدنی هستند. با روشن‌شدن صفحه‌نمایش، نوتیفیکشن‌ها را به همان روال قبلی می‌توان مشاهده کرد. اپل در رویداد Far Out، چند نمونه از مثال‌های پیرامون نمایشگر همیشه‌روشن را نشان داد که همگی آن‌ها تصاویری از چهره افراد بودند و بدیهی است که این گزینه جدید ازطریق همین حالت، خود را از سایر نمایشگرهای همیشه روشنی که تاکنون در گوشی‌های اندرویدی دیده‌ایم، متمایز می‌کند؛ زیرا می‌تواند تصویر اصلی صفحه قفل و به‌خصوص رنگ پوست افراد را حفظ کرده و درعین‌حال کل تصویر را کم رنگ کند، بنابراین شما همچنان همان اطلاعات و تصویر زمینه خود اما به‌صورت تاریک را خواهید داشت. به‌طور خلاصه، عناصر زیر در نمایشگر همیشه روشن آیفون 14 پرو قابل‌مشاهده هستند، اما نمی‌دانیم آیا به‌صورت دائمی به‌روز می‌شوند یا خیر.

آیفون 14 پرو مکس

گلکسی S22 اولترا در پنل جلویی و پشتی توسط گوریلاگلس ویکتوس پلاس محافظت می‌شود؛ آیفون 14 پرو مکس از محافظ سرامیک شیلد بهره می‌‎برد. در آیفون 14 پرو مکس شاهد فریمی با جنس فولاد ضد زنگ براق و در S22 اولترا شاهد فریمی آلومینیومی هستیم. محافظ پنل نمایشگر 12S اولترا شیائومی از جنس گوریلاگلس ویکتوس، اما قاب پشتی آن چرمی است. هر چهار گوشی آیفون 14 پرو مکس، گلکسی S22 اولترا، میت ۵۰ پرو و شیائومی 12S اولترا با داشتن استاندارد IP68 خیالتان را از بابت نفود گرد‌ و غبار و آب تا ۳۰ دقیقه آسوده خواهند کرد، بنابراین از این بابت نگرانی وجود نخواهد داشت. S22 اولترا با حداکثر روشنایی 1750 نیت در جایگاه دوم قرار دارد؛ این رقم برای 12S اولترا شیائومی 1500 نیت است و آیفون 14 پرو مکس با حداکثر روشنایی 2000 نیتی در رتبه‌ی اول قرار می‌گیرد. در بحث طراحی و نمایشگر، این پنج رقیب خیلی شانه‌به‌شانه حرکت می‌کنند و هرکدام با اختلاف‌های جزئی مزایا و معایب خود را دارند؛ انتخاب از بین آیفون 14 پرو مکس، گلکسی S22 اولترا، شیائومی 12S اولترا و هواوی میت 50 پرو تنها به سلیقه‌ی کاربر و نوع استفاده‌ی او بستگی دارد، بااین‌حال شاید بتوان گفت طراحی آیفون 14 پرو مکس و گلکسی S22 اولترا درمقایسه با دو گوشی دیگر کمی زیباتر است.

دوربین
جذاب‌ترین بخش در این گفتار، بخش رقابتی دوربین میان تولیدکنندگان موبایل است. کوپرتینویی‌ها امسال با یک جهش بزرگ، سنسور اصلی دوربین آیفون 14 پرو و 14 پرو مکس را برای دستیابی به کیفیت تصویربرداری و فیلم‌برداری بیشتر از 12 مگاپیکسل به 48 مگاپیکسل ارتقاء داده‌اند که این خود یک تغییر بزرگ محسوب می‌شود. دوربین جدید جزئیات و قدرت زوم بیشتری را برای پردازش دراختیار آیفون قرار می‌دهد و درمقایسه با نسل قبل در تصویربرداری شبانه دو برابر بهتر عمل می‌کند. حسگر 48 مگاپیکسلی مجهز به نسل دوم لرزش‌گیر سنسور شیفت درحالت عادی با همان رزولوشن وعده‌ داده شده تصاویر را ثبت می‌کند، اما در نور کم، این 48 مگاپیکسل به صورت 4تایی در کنار هم ترکیب شده و خروجی 12 مگاپیکسلی ارائه می‌دهد. در ماژول دوربین آیفون 14 پرو مکس، به غیر از دوربین اصلی، دوربین تله‌فوتوی (با زوم اپتیکال 3 برابری) و دوربین اولتراواید، هر دو با حسگر 12 مگاپیکسلی وجود دارند.

آیفون 14 پرو مکس

ازطرف‌دیگر، سامسونگ چندسالی است که از سنسور 108 مگاپیکسلی با وضوح بالاتر برای دوربین اصلی استفاده می‌کند. بااین‌حال، چیزی که اپل نتوانسته به آن حتی نزدیک شود، لنز پریسکوپ 10 برابری در گلکسی S22 اولترا است که برای زوم کردن در فواصل زیاد، بسیار عالی عمل می‌کند. همچنین با زوم دیجیتال می‌توانید تا 100 برابر بزرگ‌نمایی بر روی سوژه داشته باشید؛ درحالی‌که آیفون حداکثر زوم دیجیتال 9 برابری را دارد. البته اپل به ویژگی برجسته‌ی Photographic Styles مجهز شده که در گلکسی S22 اولترا نخواهید یافت. شیائومی 12S اولترا به دوربین اصلی 50 مگاپیکسل و دو دوربین تله‌فوتوی (با زوم اپتیکال 5 برابری) و اولتراواید 48 مگاپیکسلی مجهز شده است و در بخش دوربین کمی به 50 میت پرو هواوی شباهت دارد.

گلکسی S22 اولترا

هواوی میت 50 پرو در پنل پشتی از دوربین سه‌گانه بهره می‌برد؛ حسگر دوربین اصلی این گوشی 50 مگاپیکسل می‌باشد و به لنزی با سیستم لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) و دیافراگم متغیر مجهز است که می‌تواند بسته به شرایط نوری محیط، میزان نور ورودی را برای افزایش کیفیت تصویر نهایی کم یا زیاد کند. دومین دوربین پنل پشتی میت 50 پرو حسگر 64 مگاپیکسلی و لنز پریسکوپی دارد که بزرگ‌نمایی 200 برابری ارائه می‌دهد. این گوشی دوربین دیگری با حسگر 13 مگاپیکسلی و لنز اولتراواید هم دارد. درمورد دوربین سلفی آیفون 14 پرو مکس با حسگر 12 مگاپیکسلی و میت 50 پرو با حسگر 13 مگاپیکسلی تقریباً در جایگاهی مشابه قرار دارند و دوبین سلفی دو گوشی پرچم‌دار دیگر، یعنی گلکسی S22 اولترا، شیائومی 12S اولترا هر کدام به‌ترتیب به حسگر 40، 32 و 60 مگاپیکسلی مجهز هستند. با داشتن فوکوس خودکار روی دوربین جلو، آیفون می‌تواند پیشرفت قابل‌توجهی در سلفی‌ها با جزئیات واضح‌تری را ارائه دهد و درواقع امسال در این زمینه از گلکسی پیشی گرفته است.

سخت‌افزار و عملکرد
قلب تپنده‌ی دو عضو پرو آیفون 14 از تراشه‌ی اختصاصی  A16 Bionic اپل نیرو می‌گیرد؛ این تراشه با لیتوگرافی 4 نانومتری TSMC و موسوم به N4P ساخته شده است و نمونه‌ی ارتقایافته‌ی فناوری N5P استفاده‌شده در تراشه‌ی A15 Bionic محسوب می‌شود که از تراشه‌ی قبلی بزرگ‌تر بوده و نزدیک به 16 میلیارد ترانزیستور دارد. تمرکز اصلی  A16 Bionic بر روی بهره‌وری انرژی، نمایشگر و دوربین است و پردازنده‌ی آن از 6 هسته (دو هسته‌ی قدرتمند و چهار هسته‌ی کم‌مصرف) بهره می‌برد. هسته‌های پرقدرت این تراشه نسبت‌به نسل قبل 20 درصد انرژی کمتری مصرف می‌کنند و انیمیشن‌های Dynamic Island را بدون مشکل نمایش می‌دهند.

A16 Bionic

درطرف‌دیگر، سه گوشی پرچم‌دار اندرویدی به پردازنده‌‌های هشت هسته‌ای مجهز هستند. هواوی 50 میت پرو با تراشه‌ی 5 نانومتری Kirin 9000 یا 5 نانومتری Snapdragon 8+ 4G Gen 1 کوالکام و گلکسی S22 اولترا و شیائومی 12S اولترا هر دو با تراشه‌ی 4 نانومتری Snapdragon 8 Gen 1 روانه‌ی بازار شدند. دربخش پردازنده‌ی گرافیکی نیز آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس با گرافیک انحصاری اپل همراه هستند که از پنج هسته‌ی گرافیکی قدرتمند بهره می‌گیرد. به‌طور متوسط حدود 15 درصد بهبود عملکرد نسبت‌به نسل قبلی دارد و از حافظه‌های جدید 6 گیگابایتی LPDDR5 استفاده می‌کند؛ پهنای باند این حافظه درمقایسه با مدل‌های LPDDR4X حدود 50 درصد بیشتر بوده و مصرف انرژی نیز در آن‌ها بهینه‌تر است. گلکسی S22 اولترا و شیائومی 12S اولترا با پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 730 و میت 50 پرو با Adreno 660 یا گرافیک Mali-G78 همراه است.

باتری و تأمین انرژی
با بهره‌مندی از باتری بزرگ 5000 میلی‌آمپرساعتی، حتماً انتظار دارید که گلکسی S22 اولترا عمر باتری بیشتری درمقایسه با آیفون 14 پرو مکس داشته باشد، مخصوصاً اینکه ظرفیت باتری گوشی جدید اپل حتی به 4400 میلی‌آمپرساعت نیز نمی‌رسد؛ اما وضعیت اینگونه نیست. باتوجه به عملکرد بسیار خوب آیفون 13 پرو مکس در تست‌های باتری، می‌توان گفت که سیستم‌عامل iOS عملکرد بهتری در زمینه مدیریت مصرف انرژی دارد. در زمینه شارژ، گلکسی S22 اولترا از سرعت شارژ 45 واتی پشتیبانی می‌کند، درحالی‌که سرعت شارژ آیفون 27 وات است. درواقع تفاوت زیادی در سرعت شارژ این دو وجود دارد، زیرا گلکسی S22 اولترا فقط کمی بیشتر از یک ساعت طول می‌کشد تا شارژ کامل شود، درحالی‌که مدت زمان شارژ کامل آیفون 14 پرو مکس تقریباً دو برابر این زمان است! نکته‌ی قابل‌توجه اینکه گلکسی S22 اولترا از شارژ بی‌سیم معکوس نیز پشتیبانی می‌کند، قابلیتی که در آیفون وجود ندارد. شیائومی 12S اولترا به باتری 4.860 میلی‌آمپرساعتی و شارژ سریع 50 واتی مجهز است که باتری گوشی را در 41 دقیقه به شارژ 100 درصد می‌رساند. پرچم‌دار هواوی با باتری 4.360 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد و از فناوری شارژ سریع سیمی 66 واتی و شارژ سریع بی‌سیم 50 واتی بهره می‌برد.

نرم‌افزار و رابط کاربری
گلکسی S22 اولترا و شیائومی 12S اولترا، سیستم عامل اندروید 12 با رابط کاربری به‌ترتیب One UI و MIUI را اجرا می‌کنند؛ آیفون 14 پرو مکس نیز با نسخه‌ی iOS 16 و هواوی میت 50 پرو نیز با رابط کاربری EMUI 13 مبتنی‌بر سیستم‌عامل هارمونی 3 دردسترس قرار می‌گیرد. ثابت شده است که اپل به لحاظ پشتیبانی و ارائه‌ی به‌روزرسانی‌ها از تمامی برندهای دیگر بهتر عمل می‌کند و تا زمانی‌که سخت‌افزار موجود در دستگاه‌هایش اجازه‌ دهد، برای آن دستگاه به‌روزرسانی نرم‌افزاری و امنیتی منتشر می‌کند، گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ معمولاً از دیگر برندهای اندرویدی مدت‌زمان بیشتری به‌روزرسانی نرم‌افزاری و آپدیت امنیتی دریافت می‌کنند. هواوی پس از تحریم‌هایی که ایالات‌متحده برای این شرکت وضع کرد، دیگر از خدمات گوگل برای محصولاتش بهره نمی‌برد و هنوز خط مشی مشخصی برای ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری یا امنیتی دنبال نمی‌کند.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی