گلکسی A52 یکی از بهترین میانردههایی است که سامسونگ تاکنون تولید کرده. این گوشی در رنگهای گوناگون و با قابلیتهای بسیار خوب نظیر دوربین نسبتا قدرتمند با لرزشگیر اپتیکال، نمایشگر ۹۰ هرتزی، عملکرد سختافزاری مناسب و … راهی بازار شده تا بهترین میانردههای موجود را حسابی به چالش بکشد. در این مطلب قصد داریم به بررسی گلکسی A52 بپردازیم تا ببینیم چقدر در این زمینه موفق عمل کرده است.
سامسونگ در هفتهای که گذشت از سه گوشی میانرده رونمایی کرد. دو مدل ۴G و ۵G از گلکسی A52 و یک مدل ۴G از گلکسی A72 که به ترتیب جانشین گوشیهای گلکسی A51 و A71 از سال گذشته شدند. البته در این سری برخلاف سال های گذشته پیشرفت گوشی های سامسونگ فقط از نظر سخت افزاری نبوده و یک سری قابلیت های جذاب به آنها اضافه شده که پیش از این فقط در پرچمداران شاهد این قابلیت ها بودیم. باید گفت گلکسی A52 یکی از بهترین میانردههای سال ۲۰۲۱ خواهد بود. اما در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به جزئیات پیرامون این محصول و عملکرد آن در شرایط واقعی تا ببینیم آیا واقعا میتوان روی این گوشی به عنوان یک میانردهی باکیفیت حساب کرد یا خیر.
طراحی و نمایشگر
از لحاظ اندازه، گلکسی A52 مشابه گوشی نسل قبل خود ,نمایشگری ۶.۵ اینچی تخت دارد. این نمایشگر به اندازهای بزرگ هست که انجام بازی یا تماشای فیلم در آن بسیار لذتبخش باشد. خصوصا اینکه دوربین سلفی درون حفرهای بسیار کوچک در بالای صفحه قرار دارد و مزاحمتی حین فعالیتهای یاد شده ایجاد نمیکند.
البته سامسونگ میزان حواشی کناری گوشی را به نسبت قبل کاهش نداده که خب جای تعجبی ندارد چون این گوشی میانرده است و حتی در گوشیهای بالاردهی شرکت هم فقط مدل اولترا از S21 است که در سال ۲۰۲۱ با گوشههای خمیده راهی بازار شد. بنابراین انتظار نداشتیم اتفاق خاصی در این بخش رخ دهد.
نمایشگر این گوشی دو گزینه را برای تنظیم شفافیت و رنگ در اختیارتان قرار میدهد Basic و Vivid که مورد اول اندکی رنگها را گرمتر و البته طبیعیتر به نمایش میگذارد و مورد دوم هم تصاویر را سردتر و در عین حال زیباتر نشان میدهد. گوشیهای سامسونگ به صورت پیشفرض روی Basic تنظیم میشوند و عملکرد بسیار خوبی هم دارند.
کیفیت نمایشگر این گوشی +FHD است که باز هم از این حیث پیشرفتی را به نسبت قبل شاهد نیستیم. اما رفرشریت ۹۰ هرتزی باعث شده گشت و گذار بین منوهای این گوشی بسیار لذتبخشتر از سری قبل باشد. میزان روشنایی این گوشی در نهایت به ۸۰۰ نیت میرسد و این یعنی در استفاده زیر خورشید، نباید مشکل خاصی گریبانگیر کاربران شود. البته Super AMOLEDها بیشتر در محیط خانه عملکرد بینظیری دارند اما خب به لطف فناوریهای جدید، در محیط خارج از خانه هم میتوان روی توانایی این پنلها حساب کرد.
دوربین
گلکسی A52 روی پنل پشتی خود به چهار دوربین مجهز شده که قدرتمندترین آن، دوربین اصلی ,یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی است. یکی از قابلیتهای خوب این دوربین که پیشتر فقط در گوشیهای بالاردهی سامسونگ شاهد آن بودیم، لرزشگیر اپتیکال تصویر است که باعث میشود لرزشها و تکانهای ناخواسته تا حد زیادی خنثی شوند که خوشبختانه این قابلیت را در A52 هم شاهد هستیم.
عملکرد این گوشی در عمل در عکاسی و فیلمبرداری چگونه است؟ به صورت پیشفرض، دوربین اصلی این گوشی که ۶۴ مگاپیکسلی است، تصاویری با اندازهی ۱۶ مگاپیکسل ثبت میکند که یعنی از ترکیب پیکسلی ۴ به ۱ استفاده میکند. نتیجهی این فرایند را میتوانید در زیر مشاهده کنید.
به نظر میرسد تصاویر ثبت شده زیبا و چشمنواز نیستند و گوشی هم در نمایش رنگها کمی به سردی تمایل دارد. بسته به محیطی که از آن عکاسی میکنیم، اغلب اوقات تصاویر به شکل طبیعی به نمایش درمیآیند و به همین خاطر است که میگوییم شاید زیبا نباشند. گاهی اوقات هم رنگها اشباعشده هستند که خب این مورد بسیار کم پیش میاید. در ثبت تصاویر در نور شب هم عملکرد رضایتبخش و خوبی را از A52 شاهد هستیم؛ البته اگر از نویز موجود در پسزمینه فاکتور بگیریم که خب این مورد کاملا طبیعی است و انتظار نداریم یک میانرده در نور شب تصاویر کمنقصی را ثبت کند.
در تصاویر بالا عملکرد گوشی در گسترهی دینامیکی و نمایش جزئیات بسیار خوب بوده و اگرچه سامسونگ تلاش کرده با پردازشهای نرمافزاری اندکی تصویر را شفافتر و درخشانتر کند، اما خب این پردازش در بسیاری از مواقع به صورت متعادل صورت میگرفت. از تصاویر ثبت شده میتوان دریافت که سامسونگ توانسته عملکرد رضایتبخشی را از خود به نمایش بگذارد و میانردهی خود را به دوربین اصلی خوبی مجهز کند.
دوربین فوق عریض گلکسی A52 ۱۲ مگاپیکسلی است و عملکردی کاملا مشابه عملکرد دوربین فوق عریض نسل گذشته دارد. در نمونههای بالا، به خوبی میتوانید اعوجاج تصویر را حس کنید. همچنین تصاویر نرمتر از نمونههای ثبت شده توسط دوربین اصلی هستند که این مورد حتی در پرچمدارها هم وجود دارد. از قابلیتهای خوب این دوربین، پشتیبانی آن از حالت شب است که تاثیر زیادی هم در بهبود کیفیت تصاویر در نور شب دارد. به صورت کلی در نمایش رنگها و جزئیات، عملکرد این دوربین را به عنوان دوربین دوم باید خوب ارزیابی کرد.
نرمافزار و سختافزار
گلکسی A52 با اندروید ۱۱مبتنی بر رابط کاربری One UI 3.1 راهی بازار شده که عملکرد روان و سریعی دارد. از لحاظ قابلیت و امکانات هم که رابط کاربری سامسونگ نیازی به تعریف و تمجید ندارد. حجم قابلیتها آنقدری بالاست که شاید حتی در طول چند سال استفاده هم نتوانید از بابت وجود یک سری از امکانات رابط کاربری سامسونگ مطلع شوید.خبر خوب اینکه گلکسی A52 هم مانند نسل قبل خود به مدت سه سال بهروزرسانی اندروید دریافت میکند و این یعنی این گوشی با دریافت اندروید ۱۴ به کار خود پایان خواهد داد.
در بخش سختافزار هم دو مدل را شاهد هستیم با ۴ و ۸ گیگابایت حافظهی رم و بهترتیب ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی. پردازندهی این گوشی هم اسنپدراگون ۷۲۰G است که شاید سریعترین پردازندهی موجود حتی در بخش میانردهها نباشد و نتواند بهخوبی از پس رابط سنگینی چون One UI برآید، اما بهتر از اگزینوس ۹۶۱۱ بکار رفته در گلکسی A51 است. با این مشخصات سختافزاری، بازیهای سبک را بدون مشکل و بازیهای سنگین را هم با کمی افت فریم میتوانید اجرا کرده و لذت ببرید. فراموش نکنید گلکسی A52 قرار است یک گوشی میانرده باشد نه محصولی قدرتمند که برای فعالیتهای سنگین نظیر اجرای بینقص بازیها و مولتیتسکینگ مورد استفاده قرار بگیرد.
طول عمر باتری گلکسی A52
سامسونگ میانردهی جدید خود را به یک باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی مجهز کرده که ۵۰۰ میلیآمپر ساعت بیشتر از نمونهی بکار رفته در گلکسی A51 است. با این باتری پرظرفیت، در صورتی که رفرشریت روی ۶۰ هرتز قرار داشته باشد میتوانید تا یک روز کامل روی ماندگاری شارژ آن حساب کنید؛ البته در صورتی که به فعالیتهای نسبتا سنگین بپردازید. نمایشگر این گوشی شاید بزرگ و با رفرشریت بالا باشد اما از طرفی دیگر پردازندهی بکار رفته در این گوشی آنقدرها قدرتمند نیست که شارژ زیادی را مصرف کند. در نتیجه تعادل خوبی بین مصرف انرژی و ظرفیت باتری برقرار شده.
شارژری که درون جعبهی این گوشی قرار دارد ۱۵ واتی است. ولی تفاوت اینجاست که آن شارژر وظیفهی شارژ یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی را برعهده داشت ولی در اینجا همان شارژر باید یک باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی را شارژ کند که این فرایند حدودا ۱۰۰ دقیقه به طول میانجامد. البته خبر خوب این است که این گوشی از شارژر سریع ۲۵ واتی سامسونگ هم پشتیبانی میکند منتها باید به صورت جداگانه آن را خریداری کنید.
جمعبندی
گلکسی A52 بدون شک یکی از بهترین میانردههایی است که سامسونگ در سال ۲۰۲۱راهی بازار کرده. این گوشی از نمایشگر باکیفیت ۹۰ هرتزی، دوربینهای قدرتمند با لرزشگیر اپتیکال، جک ۳.۵ میلیمتری صدا و بسیاری موارد دیگر بهره میبرد که آن را به انتخاب نسبتا بهتری به نسبت میانردههای معمولی تبدیل میکند.