Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

غول فناوری کره‌ای در سال 2019 با عرضه‌ی 9 مدل از نسخه‌های استاندارد سری A از A10 تا A90 نظر طرفداران گوشی‌های میان‌رده را جلب و غوغا به پا کرد. از آن زمان تاکنون اعضای خانواده‌ی سری A برای بقا در بازار بی‌رحم گوشی‌های هوشمند جنگیدند و تاکنون تنها حیات چهار عضو این خانواده تداوم داشته است. سامسونگ در سال جاری از گوشی‌ اقتصادی نه‌چندان مقرون‌به‌صرفه گلکسی A34 با طراحی جدید و برخی تغییرات فنی جزئی نسبت‌به گذشته رونمایی کرد. شرکت کره‌ای با معرفی دو گوشی کهکشانی با ظاهری نونوار و شبیه به گلکسی S23 بار دیگر در کانون توجه قرار گرفت؛ سری گوشی‌های میان‌رده گلکسی A5x سامسونگ در جدیدترین مدل خود یعنی گلکسی A54 فایو جی کمی بیش از حد گران شده و همین موضوع احتمالاً منجر به آن خواهد شد که توجه بسیاری از مشتریان به سری گلکسی A3x جلب شود. گلکسی A34 درحالی‌که برگه مشخصات چندان چشمگیری ندارد، اما از ویژگی‌های قابل‌‌توجهی بهره می‌برد که این گوشی میان‌رده را به محصولی خوش قیمت و جذاب تبدیل می‌کند. آیا در مورد میان‌رده‌های امسال سامسونگ نیز شاهد تکرار سناریوی سال قبل هستیم؟ آیا طراحی جدید و بهبودهای جزئی می‌تواند دلیل محکمی برای توجیه برچسب قیمتی گلکسی A34 باشد؟ در ادامه این مقاله از سامسونگ سنتر قصد داریم یک بررسی کوتاه و اجمالی از این گوشی اقتصادی لاکچری داشته باشیم؛ پس با ما همراه باشید.

طراحی و کیفیت ساخت
نخستین چیزی که در نگاه اول به گوشی اقتصادی گلکسی A34 جلب توجه می‌کند،‌ طراحی الهام گرفته از پرچم‌داران است. این گوشی بازطراحی کامل بدنه به سبک گلکسی S23 را تجربه می‌کند، به‌نحوی که از فاصله‌ی دور، این گوشی مقرون‌به‌صرفه را با گلکسی S23 معمولی یا پلاس اشتباه خواهید گرفت. از تغییرات ظاهری گلکسی A34 می‌توان به گردترشدن گوشه‌ها، حذف‌شدن برآمدگی جزیره‌ای دوربین و مسطح‌شدن پنل پشتی و جلویی گوشی اشاره کرد که درنهایت ظاهر مدرن‌تری به دستگاه بخشیده است. این محصول پنل پشتی و فریم پلاستیکی دارد؛ اما پوشش آن شبیه به گوشی‌هایی است که از شیشه مات استفاده می‌کنند، درواقع با پوششی شبیه به شیشه از جنس پلاستیک طرف هستیم که سامسونگ آن‌ را «گلاستیک» می‌نامد و خوشبختانه به‌اندازه گوشی‌های شفاف استعداد جذب اثرانگشت را ندارد. گلکسی A34 در گزینه‌های رنگی نقره‌ای، بنفش، لیمویی، گرافیتی تولید می‌شود و رنگ نقره‌ای آن جلوه‌ی گرادیانی جذابی را زیر تابش نور از خود ساطع می‌کند.

بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

گلکسی A34 نسبت‌به نسل پیشین افزایش 4 میلی‌متری پهنا و افزایش 13 گرمی وزن را تجربه کرده است و اکنون وزن گوشی به حدود 200 گرم می‌رسد که آن را در رده‌ی گوشی‌های نسبتاً سنگین قرار می‌دهد. در لبه‌ی پایین A34 درگاه USB 2.0 Type-C، حفره‌ی اسپیکر و میکروفون و در لبه‌ی بالای گوشی، سینی سیم‌کارت و کارت حافظه تعبیه شده‌اند. علاوه‌براین حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر نمایشگر جای گرفته که علاوه‌بر قرارگیری در موقعیتی مناسب، از سرعت و دقت بالایی برخوردار است. محافظت از پنل روبه‌رویی گلکسی A34 برعهده‌ی پوشش گوریلا گلس 5 می‌باشد و با کم‌شدن عرض حاشیه‌ی پایین دستگاه، نسبت صفحه‌نمایش به بدنه از حدود 83.7 به 85 درصد رسیده است؛ البته کم‌شدن عرض حاشیه‌ی پایین، اندکی با قطورترشدن حاشیه‌ها از طرفین جبران شده تا شاهد ظاهر یکنواخت‌تر و قابل تحمل‌تری از حاشیه‌های گوشی باشیم. غول فناوری کره‌ای گلکسی A34 را به استاندارد IP67 مجهز کرده است که مقاومت این گوشی در عمق یک متری آب به‌مدت نیم‌ساعت را تضمین می‌کند.

نمایشگر و اسپیکر
گلکسی A34 در بخش نمایشگر با فزایش 0.2 اینچی قطر نسبت‌به نسل پیشین ابعادی معادل 6.6 اینچ دارد و برخلاف انتظار نمایشگر بزرگ‌تری از گلکسی A54 دارد. کره‌ای‌ها همچنان به بهره‌مندی از نمایشگر با بریدگی (ناچ) قطره‌ای شکل موسوم به Infinity-U در گلکسی A34 اصرار ورزیده‌اند تا دست‌کم از نمای مقابل، این گوشی با A54 اشتباه گرفته نشود. گلکسی A34 از نمایشگر OLED، با وضوح FHD پلاس، (2340 × 1080 پیکسل) با تراکم پیکسلی 39 پیکسل‌براینچ بهره می‌برد و عریض‌شدن صفحه‌نمایش موجب شده تا نمایشگری با نسبت ابعاد تصویر 19٫5:9 را با گوشی اقتصادی سامسونگ در اختیار داشته باشیم. در گوشی اقتصادی لاکچری سامسونگ شاهد افزایش 90 به 120 هرتز نرخ نوسازی نمایشگر هستیم که به نرم‌تر و روان‌تر شدن انیمیشن‌های رابط کاربری کمک می‌کند؛ اما نرخ نوسازی رفتار تطبیق‌پذیری با نوع محتوای درحال‌نمایش از خود نشان نمی‌دهد و حتی در صورت لمس‌نکردن صفحه، روی 120 هرتز ثابت باقی می‌ماند که احتمالاً افزایش مصرف باتری را درپی خواهد داشت.

بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

سامسونگ گلکسی A34 را به قابلیت Vision Booster مجهز کرده است که به لطف این ویژگی سطح روشنایی صفحه‌نمایش در طول روز و با توجه به نور محیط تنظیم می‌شود. گلکسی A34 دو پروفایل رنگی Natural و Vivid را دراختیار کاربران قرار می‌دهد که به‌ترتیب در فضاهای رنگی sRGB و فضای گسترده‌تر DCI-P3 تعریف شده‌اند و هردوی این پروفایل‌ها، فضاهای رنگی مورداشاره را به‌طور کامل پوشش می‌دهند. شایان ذکر است که با انتخاب پروفایل Vivid در تنظیمات نمایشگر گلکسی A34، امکان کالیبره‌کردن رنگ و تغییر شدت گرمی و سردی آن به‌صورت دستی برای رسیدن به نتیجه مطلوب وجود دارد. گلکسی A34 به اسپیکرهای استریو مجهز شده و بلندگوی مکالمه نقش اسپیکر دوم این گوشی اقتصادی را ایفا می‌کند. حجم صدای خروجی از اسپیکرهای بالا تقریباً با اسپیکرهای پایین برابری می‌کند و بیس‌های نسبتاً کوبنده‌ای دارند. اسپیکرهای A34 از نظر بلندی و تفکیک صدا کیفیت رضایت‌بخشی ارائه می‌دهند و با فعال‌کردن Dolby Atmos می‌توان صدای فراگیرتری را تجربه کرد؛ اما شاید پخش آهنگ‌های شلوغ با آخرین درجه بلندی، عملکرد اسپیکر را از نظر تفکیک فرکانس‌ها تحت تأثیر قرار دهد.

نرم‌افزار و رابط‌کاربری
گلکسی A34 به‌صورت پیش‌فرض سیستم‌عامل اندروید 13 مبتنی‌بر رابط کاربری One UI 5.1 را اجرا می‌کند. این نسخه برخی بهبودهای جزئی رابط کاربری از جمله بهینه‌سازی انیمیشن‌ها را کسب کرده است تا تجربه کم‌نقص‌تری حین‌کار با گوشی داشته باشید. از دیگر قابلیت‌های اضافه شده به One UI 5.1 می‌توان به اضافه‌شدن ویجت باتری، بازطراحی اپلیکیشن آب‌وهوا و قابلیت‌های جدید در گالری اشاره کرد. عملکرد قابلیت Photo Remaster که به‌کمک هوش مصنوعی، تاری عکس، وجود نویز، انعکاس و یا هر مزاحمت بصری دیگر در تصاویر را حذف می‌کند، بهبود یافته است و اکنون می‌تواند کیفیت GIFها را نیز بهتر کند. اپلیکیشن‌ گالری نیز هوشمندتر شده و به‌لطف بهبود بخش جستجوی عکس‌ها می‌توان با تعریف چند فیلتر، به‌راحتی عکس موردنظر را در گالری پیدا کرد.

بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

ویژگی‌های Modes & Routines و Link To Windows از کاربردی‌ترین قابلیت‌های One UI به‌شمار می‌روند که شاید نتوان در گوشی‌های دیگر نمونه‌اش را یافت. قابلیت Modes & Routines که پیش‌‌تر به‌عنوان Bixby Routines شناخته می‌شد، با تعریف شرایط موردنظر کاربر، دستور یا تنظیمات دلخواه را در موعد مقرر به‌اجرا درمی‌آورد و پس‌از پایان یافتن دوره‌ی زمانی یا تغییرکردن شرایط،‌ به‌حالت اول بازمی‌گرداند. گلکسی A34 با پشتیبانی نرم‌افزاری پنج‌ساله که شامل چهارسال به‌روزرسانی اندروید و پنج‌سال آپدیت‌های امنیتی می‌شود،‌ بزرگ‌ترین برگ‌برنده را در مقابل سایر رقبا خواهد داشت و در این عرصه شاید هیچ گوشی میان‌رده‌ی دیگری از برند‌های دیگر را نتوان یافت که رنگ سومین آپدیت اندروید را به‌خود دیده باشد.

سخت افزار و تجربه‌ی گیمینگ
قلب تپنده‌ی گلکسی A34 سامسونگ از تراشه‌ی Dimensity 1080 مدیاتک نیرو می‌گیرد؛ این تراشه با فرایند 6 نانومتری شرکت TSMC تولید می‌شود و هشت هسته‌ی پردازشی را در قالب کلاستر قدرتمند شامل دو هسته‌ی Cortex A78 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز و کلاستر کم‌مصرف شامل شش هسته‌ی Cortex A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز به‌عنوان CPU به‌کار می‌گیرد. تراشه‌ی Dimensity 1080 برای پردازش‌های گرافیکی به همان ماژول چهارهسته‌ای Mali-G68 MC4 متکی است. از دیگر ویژگی‌های این تراشه می‌توان به پشتیبانی از باند‌های مختلف 5G NR زیر 6 گیگاهرتز اشاره کرد. سامسونگ گوشی میان‌رده‌ی گلکسی A34 را در کانفیگ‌های 128 | 6، 128 | 8 و 256 | 8 گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی و رم روانه‌ی بازار می‌کند و خوشبختانه همچنان امکان ارتقای حافظه ذخیره‌سازی با استفاده از کارت microSDXC تا ظرفیت یک ترابایت با استفاده از درگاه هیبریدی سیم‌کارت دوم و حافظه وجود دارد. گوشی اقتصادی لاکچری کره‌ای‌ها در زمینه‌ی ارتباطات بی‌سیم از Wi-Fi 6 و بلوتوث 5.3 پشتیبانی می‌کند.

بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

در ارزیابی عملکرد GPU نیز باید بگوییم با توجه به استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی مشابه گلکسی A33 در سیستم روی چیپ گلکسی A34، تفاوت چشمگیری بین دو گوشی حس نمی‌شود و با توجه به اینکه عملکرد گرافیک و گیمینگ نسل پیشین نیز چندان درخشان نبود، این امر را می‌توان ترک کامل میدان به نفع رقبا تلقی کرد. قدرت تراشه‌ی Dimensity 1080 به کار گرفته شده در گلکسی A34، برای فعالیت‌های روزانه، کاملاً مناسب است و در بازی‌ها و برنامه‌های نیمه سنگین و یا سنگین با گرافیک متوسط نیز، عملکرد خوبی دارد و نه باعث داغ شدن گوشی می‌شود و نه لگ خاصی را در طی بازی تجربه می‌کنید؛ البته توصیه می‌کنیم که برای اجرای بهتر بازی‌های سنگینی مانند Genshin Impact با گلکسیA34، ترجیحاً از فریم 30 یا 60 استفاده کنید که بازی در بهترین حالت خود بر روی گوشی اجرا شود. از جهت اجرای بازی‌های سبک‌تر و بهینه‌تری چون Call of Duty و Real Racing هیچ‌جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا هر دو بازی مذکور می‌توانند با‌ نرخ فریم میانگین به‌ترتیب 60 (حداکثر نرخ‌فریم پشتیبانی‌شده) و 100 فریم‌برثانیه در بالاترین تنظیمات گرافیکی اجرا شوند.

عمر باتری و تأمین انرژی
تأمین انرژی گلکسی A34 برعهده‌ی باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی می‌باشد که برای چهارمین نسل متوالی ظرفیت آن ثابت مانده است و به ادعای سامسونگ کاربر را تا بیش‌از دو روز همراهی می‌کند. برای راستی‌آزمایی این گفته، طبق سنت دیرینه عملکرد و عمر باتری گوشی اقتصادی سامسونگ را با سنجش عمر باتری PCMark محک زدیم و گلکسی A34 توانست در این آزمون 13 ساعت و 22 دقیقه دوام بیاورد و 21 ساعت ویدیو پخش کند که با توجه به افزایش نرخ‌ نوسازی به 120 هرتز، بهبود قابل‌توجهی نسبت‌به نسل پیشین محسوب می‌شود. در پایان شارژ کامل گلکسی A34 به‌وسیله‌ی آداپتور 25 واتی، یک ساعت و 26 دقیقه به‌طول می‌انجامد و صفر تا 50 درصد ظرفیت آن در مدت نیم‌ساعت شارژ می‌شود. متأسفانه با وجود بهای گزافی که بابت خود گوشی پرداخت می‌شود،‌ گوشی بدون آداپتور به‌فروش می‌رسد و هزینه‌های اضافه‌تری را برای خرید آن به کاربر تحمیل می‌کند.

بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

دوربین
اگر گلکسی A34 را از لحاظ سیستم دوربین با گوشی نسل قبلی‌اش یعنی گلکسی A33 مقایسه کنیم، حداقل  روی کاغذ تفاوتی بین این دو گوشی هوشمند وجود ندارد. در پنل پشتی میان‌رده جدید سامسونگ ما شاهد قرارگیری سه سنسور دوربین هستیم که سنسور اصلی آن دقتی 48 مگاپیکسلی دارد و در کنار آن سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 5 مگاپیکسلی ماکرو نیز به چشم می‌خورد. با بررسی دوربین اولترا واید آغاز می‌کنیم. دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی این گوشی در نور روز عکس‌های بسیار خوبی ثبت می‌کند اما عکس‌های ثبت شده‌ی این گوشی در شب، نویز بسیار زیادی دارند. رزولوشن 8 مگاپیکسلی برای ثبت جزئیات زیاد در عکس‌های فوق‌عریض به اندازه کافی بالا نیست و هنگام عکاسی در شب باید از حالت شب (Night mode) استفاده کنید. دوربین ماکرو در گوشی‌های میان‌رده معمولاً جنبه‌ی فانتزی دارند و این موضوع درمورد دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی گلکسی A34 سامسونگ نیز به درستی صدق می‌کند؛ کیفیت تصاویر این دوربین چندان رضایت‌بخش نیست و به‌طور کلی خیلی نمی‌توانید روی عملکرد مناسب این سنسور دوربین حساب باز کنید.

بررسی گلکسی A34 سامسونگ؛ گوشی اقتصادی که پرچم‌داران را به چالش می‌کشد!

نقطه‌ی قوت بزرگ سیستم دوربین این گوشی، سنسور 48 مگاپیکسلی اصلی است که در نور روز تصاویر بسیار باکیفیتی را ثبت می‌کند و محدوده‌ی دینامیکی خوبی نیز دارد. این سنسور دوربین قابلیت فیلم‌برداری 4K با سرعت 30 فریم‌برثانیه را نیز به کاربران ارائه می‌دهد. همچنین باید به لرزش‌گیر اپتیکال این دوربین نیز اشاره کنیم که عملکرد بسیار خوبی دارد. دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی این گوشی در شرایط نوری مناسب، عکس‌های بسیار خوبی می‌گیرد و نویز کمی در تصاویر آن دیده می‌شود. طیف گسترده‌ای از حالت‌های عکاسی و فیلم‌برداری در این گوشی هوشمند در دسترس کاربران قرار دارد. به‌طور کلی، اگرچه سیستم دوربین این گوشی روی کاغذ فرقی با سیستم دوربین نسل قبلی ندارد، اما از لحاظ نرم‌افزاری با به‌روزرسانی‌های بسیار خوبی همراه شده است.

جمع‌بندی
گلکسی A34، میان‌رده‌ی جدید سامسونگ است که قابلیت‌ها و امکانات پیشرفته‌ای را به کاربران ارائه می‌دهد و در مجموع می‌تواند از پس انجام تمام کارهای سبک و سنگین کاربران به خوبی و بدون مشکل خاصی بر بیاید. این گوشی نمایشگر فوق‌العاده باکیفیتی دارد که از رفرش ریت 120 هرتزی نیز پشتیبانی می‌کند. شارژدهی و قدرت پردازشی این محصول نیز بسیار خوب است و دوربین اصلی آن عکس‌های بسیار باکیفیتی را به ثبت می‌رساند. در رنج قیمتی گلکسی A34 می‌توان به رقبای خوبی نظیر شیائومی 11T و گلکسی A73 سامسونگ اشاره کرد که اولی دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی دارد و از سرعت شارژ 67 واتی نیز پشتیبانی می‌کند. گوشی دومی نیز با دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی روانه بازار شده است.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی