Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

نقد و بررسی Galaxy A52s 5G سامسونگ

سامسونگ طی سال‌های اخیر نشان داده است که توجه ویژه‌ای به بازار گوشی‌های میان‌رده دارد. در پی گرفتن این استراتژی باعث شد که سری گلکسی A سامسونگ به خاطر قیمت مناسب و امکانات ارزنده، بتواند نه‌تنها بین کاربران ایرانی بلکه بین کاربران سراسر دنیا جای پای مستحکمی برای خود پیدا کند. درحالی‌که چند ماهی از معرفی نسل جدید یکی از محبوب‌ترین مدل‌های سری A یعنی گلکسی A52 می‌گذرد، کره‌ای‌ها نسخه‌ی بهبودیافته‌ی A52 5G را با تراشه‌ی قدرتمندتر و با نام A52s 5G وارد بازار کرده‌اند.

طراحی و کیفیت ساخت Galaxy A52 5G

از نظر ظاهری، گوشی گلکسی A52s 5G هیچ تغییری در مقایسه با مدل استاندارد به خود نمی‌بیند. ابعاد میان‌رده‌ی سامسونگ ۸٫۴ × ۷۵٫۱ × ۱۵۹٫۹ میلی‌متر است و وزن آن به ۱۸۹ گرم می‌رسد. طراحی مینیمال و مات پنل پشت A52s ظاهر مدرن و جذابی به آن داده است که با وجود رنگ‌های یاسی، سبز نعنایی، مشکی و سفید می‌تواند سلیقه‌های مختلف را راضی نگه دارد.

مجموعه‌ی دوربین پشتی A52s روی برآمدگی مستطیلی نسبتا قطوری قرار دارد و دوربین چهارگانه را در خود جای می‌دهد. طراحی ماژول دوربین و انسجام آن با بدنه، بر زیبایی بصری بیشتر A52s می‌افزاید.

دکمه‌های تنظیم صدا و پاور در سمت راست فریم، درگاه USB 2.0 Type-C در کنار جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون، اسپیکر و میکروفن مکالمه در لبه‌ی پایینی فریم و درگاه سیم‌کارت به‌همراه درگاه کارت حافظه و میکروفن دوم در لبه‌ی بالایی فریم گوشی جای گرفته‌اند. درگاه سیم‌کارت گلکسی A52s 5G می‌تواند علاوه‌بر یک سیم‌کارت نانو، یک سیم‌کارت میکرو یا کارت حافظه‌ی میکرواس‌دی را در خود جای دهد؛ بنابراین اگر مقدار حافظه‌ی ذخیره‌سازی برایتان کافی نباشد، باید از سیم‌کارت دوم بگذرید.

نمایشگر ۶٫۵ اینچی A52s 5G در پنل جلوی گوشی خودنمایی می‌کند. مهندسان سامسونگ برای محافظت از نمایشگر A52s 5G روی آن را با محافظ شیشه‌ای Corning Gorilla Glass 5 پوشانده‌اند. به رسم گذشته، حفره‌ی دوربین سلفی در میانه‌ی لبه‌ی بالایی نمایشگر قرار دارد. گوشی میانرده سامسونگ از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر با دقت خوب بهره می‌برد. بدنه‌ی گلکسی A52s 5G‌ مثل هم‌خانواده‌هایش باتوجه به دریافت گواهی IP67 در برابر گردوغبار و آب مقاوم است و می‌تواند به‌مدت ۳۰ دقیقه تا عمق یک متری دوام بیاورد.

نمایشگر و اسپیکر Galaxy A52s 5G

گوشی گلکسی A52s 5G از نمایشگر OLED با ابعاد ۶٫۵ اینچ بهره می‌برد که نسبت تصویر عریض ۲۰:۹ را با رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ و تراکم پیکسلی بسیار خوبِ ۴۰۵ پیکسل‌براینچ ارائه می‌کند. سامسونگ می‌گوید که با به‌کارگیری تکنولوژی Infinity-O در ساخت نمایشگر، از برش لیزری دقیقی برای ایجاد حفره‌ی دوربین سلفی استفاده کرده است تا علاوه‌بر باریک‌تر شدن حاشیه‌های نمایشگر و بیشتر شدن نسبت نمایشگر به بدنه، تراکم پیکسلی اطراف حفره نیز کاهش نیابد.

به‌لطف نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، کاربر می‌تواند تجربه‌ی روانی در هنگام کاربری‌های مختلف داشته باشد؛ البته نرخ نوسازی گلکسی A52s 5G ثابت است و به‌خاطر نبود نرخ نوسازی تطبیقی (Adaptive Referesh Rate)‌، تنها از دو حالت ۶۰ و ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند. براساس ادعای سامسونگ، نمایشگر A52s 5G می‌تواند در حالت خودکار به روشنایی بیشینه‌ی ۸۰۰ نیت دست پیدا کند تا حتی زیر نور شدید خورشید هم مشکلی در وضوح نمایشگر برای کاربران به وجود نیاید.

با استفاده از الگوی ۵۰ درصد، روشنایی نمایشگر گلکسی A52s 5G را در دو حالت خودکار و دستی سنجیدیم. در مقایسه با A52 5G، نمایشگر مدل s روشنایی بیشتری را تولید می‌کند. در حالت خودکار، روشنایی بیشینه‌ی نمایشگر حدود ۵۶ درصد بیشتر است و به عدد بسیار خوب ۱۳۰۵ نیت می‌رسد. در حالت تنظیم دستی، کمترین مقدار روشنایی که نمایشگر در اختیار قرار می‌دهد ۲٫۳ نیت است که عدد بسیار خوبی به حساب می‌آید و باعث اذیت شدن چشم نمی‌شود.

نمایشگر گلکسی A52s 5G برای نمایش محتوای HDR از استانداردهای +HDR10 ,HDR10 و HLG و همچنین فضای رنگی وسیع DCI-P3 پشتیبانی می‌کند. مانند سایر گوشی‌های سامسونگ، A52s دو پروفایل رنگی Vivid و Natural را دراختیارتان قرار می‌دهد. طبق آزمایش‌های ما، پروفایل Vivid فضای رنگی DCI P3 را به‌خوبی و با دقت قابل قبولی پوشش می‌دهد. رنگ‌ها در این پروفایل نسبتا خنثی هستند، اما در صورت تمایل، می‌توان از منوی تنظیمات، دمای رنگ‌ها را به دلخواه خود تغییر داد. پروفایل Natural فضای sRGB را با دقت خوبی پوشش می‌دهد؛ سردی رنگ‌ها در این پروفایل را نیز اندکی کمتر از حالت Vivid به دست آوردیم. توجه داشته باشید که پاره‌ای از رقبا، دقت بهتری دارند.

گلکسی A52s از همان چینش اسپیکر استریو مدل استاندارد استفاده می‌کند: یک اسپیکر اختصاصی در فریم پایین و اسپیکر دوم به صورت یکپارچه در اسپیکر مکالمه تعبیه شده‌اند. A52s از Dolby Atmos پشتیبانی می‌کند و بلندی صدای اسپیکرها قابل قبول است.

نرم‌افزار و رابط کاربری Galaxy A52s 5G

گلکسی A52s 5G از سیستم‌عامل اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.1 سامسونگ بهره می‌برد. نسخه‌ی ۳٫۱ رابط کاربری کره‌ای‌ها هم‌زمان با عرضه‌ی گلکسی اس ۲۱ منتشر شد و قابلیت‌های هرچند کوچک؛ اما کاربردی را به One UI اضافه کرد. مثلا اضافه شدن بخش Google Discover‌ به صفحه‌ی هوم، آخرین اخبار روز را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

قابلیت آشنای فیلتر نور آبی (blue light filter) نیز در این نسخه به Eye Comfort Shield تغییر نام داده است و کاربران می‌توانند بین دو گزینه‌ی تطبیقی (Adaptive) و Custom‌ انتخاب کنند. در حالت تطبیقی، دستگاه متناسب با زمان روز دمای رنگ‌ها را برای راحتی چشم کاربر تنظیم می‌کند. حالت Custom هم به شما امکان می‌دهد تا تقویم زمانی مدنظرتان را برای گرم یا سردتر شدن رنگ‌ها تعیین کنید.

عملکرد و باتری Galaxy A52s 5G

همان‌طور که در مقدمه اشاره کردیم، سامسونگ نسخه‌ی s گلکسی A52 5G را با سخت‌افزار بهبودیافته راهی بازار کرده است. درحالی‌که A52 5G تراشه‌ی ۸ نانومتری اسنپدراگون 750G 5G را به‌عنوان قلب تپنده‌ی خود دارد، حالا نسخه‌ی جدید از تراشه‌ی ۶ نانومتری اسنپدراگون 778G 5G کوالکام قدرت می‌گیرد که قدرت پردازشی بیشتری را برای میان‌رده‌ی جدید سامسونگ فراهم می‌کند.

برای پردازش‌های CPU-محور، ۸ هسته‌ی پردازشی به کار گرفته شده‌اند که ۴ هسته‌ی پرقدرت Kryo 670 Prime (مبتنی بر Cortex-A78 آرم) در فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز و و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Kryo 670 Silver (مبتنی بر Cortex-A55 آرم) در فرکانس ۱٫۹ گیگاهرتز کار می‌کنند. درمقایسه‌با تراشه‌ی مدل استاندارد، تعداد هسته‌های قدرتمند دو برابر و فرکانس هر هسته ۲۰۰ مگاهرتز بیشتر شده است. پردازش‌های گرافیکی نیز در اسنپدراگون 778G 5G با پردازنده‌ی Adreno 642L انجام می‌شود.

تراشه‌ی اسنپدراگون 778G علاوه‌بر اتصال 5G، از استانداردهای ارتباطی وای‌فای 6E در باندهای فرکانسی ۲٫۴، ۵ و ۶ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند و بلوتوث ۵٫۲ را نیز در اختیار قرار می‌دهد.

گلکسی A52s در چهار نسخه‌ی ۶ | ۱۲۸، ۸ | ۱۲۸، ۶ | ۲۵۶، ۸ | ۲۵۶ گیگابایت راهی بازار شده و رم آن از نوع LPDDR4x است. ما برای بررسی نسخه‌ی ۶ | ۱۲۸ گیگابایت را در اختیار داشتیم که با احتساب برنامه‌های از پیش نصب شده، ۱۰۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی در دسترس را ارائه می‌کند. حافظه‌ی ذخیره‌سازی A52s عملکرد مشابهی با مدل استاندارد را ارائه می‌کند و چیز بیشتری برای عرضه ندارد.

برای بررسی عملکرد A52s در بنچمارک‌های مختلف، نرخ نوسازی نمایشگر را روی ۱۲۰ هرتز قرار دادیم. همان‌طور که انتظار می‌رفت، میان‌رده‌ی بهبودیافته‌ی سامسونگ توانست در تمام بخش‌ها بهتر از مدل استاندارد عمل کند. در آزمون عملکرد کلی PCMark، گلکسی A52s حدود ۳۰ درصد قدرتمندتر از A52 ظاهر می‌شود. تراشه‌ی اسنپدراگون 778G 5G نه‌تنها در پردازش‌های CPU-محور چندهسته‌ای، تفاوتی ۴۵ درصدی را رقم می‌زند بلکه در بخش پردازش‌های گرافیکی نیز می‌تواند بازی‌ها را با نرخ فریم حدود دو برابر اجرا کند.

گلکسی A52s بازی Call of Duty Mobile را روی رزولوشن ۷۲۰×۱۶۰۰ و اجرا می‌کند و در صورتی که تنظیمات گرافیکی را روی گزینه‌ی High قرار دهید، می‌توانید نرخ فریم Max یعنی ۶۰ فریم‌برثانیه را دریافت کنید. در صورتی که تنظیمات گرافیکی را بالاتر ببرید (Very High)، نرخ فریم Max قابل انتخاب نخواهد بود و باید به گزینه‌ی Very High بسنده کنید که در این حالت، صحنه‌های شلوغ و درگیری‌ها دچار افت فریم و پرش‌های اندک می‌شوند.

برای اجرای بازی محبوب PUBG‌ موبایل نیز بالاترین تنظیمات گرافیکی که PUBG موبایل در اختیارتان قرار می‌دهد، HDR است و نمی‌توانید بازی را با تنظیمات UHD و Ultra HD اجرا کنید. گلکسی A52s بازی PUBG را با رزولوشن ۶۸۸×۱۵۲۸ و نرخ فریم ۳۷ تا ۴۰ فریم‌برثانیه اجرا می‌کند.

گلکسی A52s از همان باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مدل پایه استفاده می‌کند. برای آزمایش شارژدهی، از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده کردیم و گوشی را در حالت پرواز قرار دادیم. با اینکه A52s از نظر کاربری روزمره تفاوت چندانی را نسبت به A52 نشان نمی‌دهد اما در زمینه‌ی پخش مداوم ویدئو برتری محسوسی دارد.

دوربین Galaxy A52s 5G

گلکسی A52s از ترکیب دوربین چهارگانه استفاده می‌کند. حسگر دوربین اصلی یا همان واید، ۶۴ مگاپیکسلی با ابعاد پیکسل ۰٫۸ میکرومتر است و از لنزی با دیافراگم f/1.8 و فاصله‌ی کانونی ۲۶ میلی‌متر استفاده می‌کند. درست‌مانند نسل قبل و برخلاف عموم میان‌رده‌های بازار، دوربین اصلی A52s از لرزش‌گیر اپتیکال OIS برای جلوگیری از عکس‌های محو، به‌ویژه در تاریکی بهره می‌برد. این گوشی با ترکیب هر ۴ پیکسل مجاور، به‌صورت پیش‌فرض، عکس‌های دوربین اصلی را با وضوح ۱۶ مگاپیکسل می‌گیرد.

دوربین اولتراواید به حسگر ۱۲ مگاپیکسلی، لنزی با دیافراگم f/2.2 و بدون فوکوس خودکار یا لرزش‌گیر اپتیکال مجهز شده است که می‌تواند زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه را در عکس‌های ثبت‌شده ارائه کند. دوربین‌های ماکرو و عمق‌سنج نیز از حسگرهای ۵ مگاپیکسلی استفاده می‌کنند. متأسفانه در دوربین ماکرو از فوکوس خودکار خبری نیست. گلکسی A52s می‌تواند ویدیوهای 4K را با ۳۰ فریم‌برثانیه فیلم‌برداری کند.

برای ثبت عکس‌های سلفی، گلکسی A52s به دوربین سلفی با حسگر ۳۲ مگاپیکسلی اتکا دارد که می‌تواند عکس‌هایی با گستره‌ی دینامیکی بالا (HDR) ثبت کند. از دوربین سلفی A52s هم می‌توان برای ضبط ویدیوهای 4K با نرخ فریم ۳۰ فریم‌برثانیه استفاده کرد.

گستره‌ی دینامیکی عکس‌های Galaxy A52s 5G

دوربین گلکسی A52s از قابلیت فعال‌سازی خودکار HDR بهره‌مند شده است و می‌تواند به موقع آن را فعال کند. تجربه‌ی ما از کار با دوربین A52s نشان می‌دهد که HDR حتی در فضاهای سربسته با نور زیاد هم فعال می‌شود تا گستره‌ی دینامیکی بالاتر برود؛ البته در هوای آلوده، کمی با فعال شدن خودکار HDR به مشکل برخوردیم که با عوض کردن زاویه دوربین حل شد.

با فعال شدن HDR، دوربین اصلی و دوربین اولتراواید گلکسی A52s 5G عکس‌ها را با گستره‌ی دینامیکی قابل قبولی به ثبت می‌رسانند. اگر به نمای ساختمان در برش عکس‌ها توجه کنید، خواهید دید که عملکرد HDR در دوربین اصلی اندکی بهتر است، به‌طوری که اثر سوختگی پیکسل‌ها در اثر نور شدید و همچنین از بین رفتن جزئیات در مناطق تاریک در عکس دوربین اولتراواید بیشتر دیده می‌شود.

رنگ‌ها و جزئیات عکس‌های Galaxy A52s 5G

دوربین اصلی A52s عکس‌ها را با جزئیات بسیار خوبی ثبت می‌کند و جزئیات رنگی عکس‌ها حفظ می‌شود. دوربین اولتراواید در این بخش هم عملکرد چندان خوبی ندارد و با نگاهی به نمای ساختمان‌ها و جزئیات درخت‌ها، می‌توان دید که عکس‌های آن نویزی هستند و بافت‌ها را با جزئیات به‌مراتب کمتری نشان می‌دهند.

عملکرد دوربین Galaxy A52s 5G در تاریکی

علاوه‌بر دوربین اصلی، دوربین اولتراواید گلکسی A52s هم از حالت شب پشتیبانی می‌کند؛ البته کیفیت عکس‌هایی که دوربین اولتراواید در حالت شب تولید می‌کند چندان مطلوب نیست و ISO-ی بالا در عکس‌ها، باعث می‌شود بسیاری از بخش‌های تصویر در هاله‌ای فرو بروند.

با وجود اینکه عکس‌های دوربین اصلی در حالت Night بسیار با کیفیت‌تر هستند، اما همچنان نقاط نورانی تصویر جزئیات خود را از دست می‌دهند. لوگوی نورانی ساختمان بانک این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.

عکس پرتره و سلفی Galaxy A52s 5G

به‌لطف حسگر ۳۲ مگاپیکسلی و پشتیبانی از HDR، دوربین سلفی گلکسی A52s عکس‌ها را با گستره‌ی دینامیکی بالا و کیفیت بسیار مناسبی به ثبت می‌رساند. جزئیات ساختمان‌ها و حتی مشخص بودن شکل ابرها، می‌تواند مثال بسیار خوبی از گستره‌ی دینامیکی بالای عکس‌های سلفی گلکسی A52s باشد.

در حالت عکاسی پرتره‌ی دوربین سلفی، سوژه‌ی اصلی به‌خوبی از مناطق پس‌زمینه تشخیص جدا می‌شود و افکت بوکه بدون اینکه سوژه را تحت تأثیر قرار دهد، تنها پس‌زمینه را از فوکوس خارج می‌کند. همین عملکرد خوب را در حالت عکاسی پرتره‌ی دوربین اصلی هم شاهد هستیم؛ بنابراین می‌توانید چه با دوربین سلفی و چه با دوربین اصلی، عکس‌های پرتره‌ی خوبی به ثبت برسانید.

عکس ماکرو Galaxy A52s 5G

در صورتی که نور محیط کافی باشد، می‌توان با دوربین ماکروی گلکسی A52s‌ عکس‌های خوبی گرفت.

جمع‌بندی و مقایسه Galaxy A52s با رقبا

گلکسی A52s در بسیاری از بخش‌ها بهترین کارایی را در قبال قیمتی که برای آن پرداخت می‌کنید، ارائه می‌کند. سامسونگ با بهبود سخت‌افزار یکی از محبوب‌ترین مدل‌های فعلی موجود در بازار میان‌رده‌ها، انتخاب‌های بیش‌تری را پیش روی کاربران قرار می‌دهد. دوربین کارآمد، نمایشگر OLED بسیار روشن، تجربه‌ی عامه‌پسند One UI و مقاومت در برابر آب با گواهی IP67 از جمله‌ی مهم‌ترین نقاط قوت گلکسی A52s به‌حساب می‌آیند.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی