Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

گلکسی A54 سامسونگ؛ میان‌رده‌ای گران‌قیمت اما همه‌فن حریف

اغراق نیست اگر بگوییم کهکشانی‌های سری A سامسونگ جزو مهم‌ترین محصولات کره‌ای‌ها هستند؛ آنقدر مهم که بیش‌از 50 درصد از آمار فروش گوشی‌های سامسونگ را شکل می‌دهند! به‌بیان دیگر فروش سری A به‌تنهایی با مجموع فروش گوشی‌های سری F ،M و S برابری می‌کند! با معرفی گوشی‌های میان رده‌ی گلکسی A34 و A54 و با توجه به اخباری که چندین ماه قبل منتشر شده احتمالاً خبری از عرضه‌ی گلکسی A74 نخواهد بود و به همین خاطر سامسونگ تمام تمرکزش را روی گوشی A54 گذاشته و امیدوار است گلکسی A54 فروش خیلی بیشتری رو به نسبت A53 تجربه کند. البته گوشی‌های سری A5X نسبت به برادرهای بزرگ‌تر و کوچک‌تر خودشون گزینه منطقی‌تری با توجه به قیمت و امکانات محسوب می‌شدند و حالا غول فناوری کره‌ای میان‌رده‌اش را که در مدل A50 با قیمت 350 دلار به‌فروش می‌رسید در مدل A54 با 30 درصد افزایش با برچسب قیمتی 450 دلار به‌فروش می‌رساند؛ قیمتی که با گوگل پیکسل 6a برابری می‌کند. گلکسی A54، خوش‌ساخت‌تر و زیباتر از گذشته است؛ اما عملکرد مشابهی با گلکسی A52s ارائه می‌دهد و با قیمت پرچم‌داران اقتصادی به‌فروش می‌رسد! تغییرات ظاهری و سخت‌افزاری به‌وجودآمده در استراتژی کره‌ای‌ها، برای مصرف‌کنندگان چندان بدون هزینه نبوده است؛ تغییراتی که این گوشی رو بیشتر از قبل به یه میان‌رده قابل اتکا و خوش ساخت تبدیل کرده است. اما آیا گلکسی A54 واقعاً برگ برنده سامسونگ در بازار میان‌رده‌ها به حساب می‌آید یا در مقابل رقبا حرفی برای گفتن ندارد؟ در ادامه با بررسی گلکسی A54 همراه سامسونگ سنتر باشید تا میان‌رده‌ی گران‌قیمت کره‌ای‌ها را زیر ذره‌بین قرار دهیم.

طراحی و کیفیت ساخت
غول فناوری کره‌ای در بخش طراحی گلکسی A54 از خانواده‌ی پرچم‌دار گلکسی S23 الهام گرفته است؛ به‌طوری که در فاصله‌ی دور، به‌سختی می‌توان گلکسی A54 و گلکسی S23 پلاس را از هم تشخیص داد. کره‌ای‌ها حتی برای ایجاد شباهت بیشتر برای اولین‌بار در این مدل از پنل پشتی شیشه‌ای به‌جای پلاستیک استفاده کرده‌اند. فریم پلاستیکی دوربین‌ها با لایه‌ای از کروم مزین شده‌اند. بااینکه برآمدگی دوربین چشمگیر نیست؛ اما همچنان هنگام کار با دستگاه روی سطوح صاف با لق‌زدن‌های مداوم مواجه خواهید شد. گلکسی A54 سامسونگ با ابعادی معادل 8.2 × 76.7 × 158.2 میلی‌متر، شباهت زیادی به گلکسی S23 پلاس دارد؛ اما گلکسی A54 با 8.2 میلی‌متر ضخامت، راه گلکسی A53 را ادامه می‌دهد. به‌دلیل بهره‌مندی از نمایشگر 19٫5:9 به‌جای نمایشگر 20:9، گلکسی A54 حالا کمی بلندتر از نسل پیشین خود است؛ بااین‌حال به‌دلیل کوچک‌تر شدن 0٫1 اینچی نمایشگر، نسبت صفحه‌نمایش به بدنه نیز کاهش محسوسی را تجربه می‌کند.

گلکسی A54 سامسونگ؛ میان‌رده‌ای گران‌قیمت اما همه‌فن حریف

برای محافظت درمقابل خط‌وخش برای هر دو قسمت پشت و جلوی گوشی از گوریلا گلس 5 استفاده شده است. گواهی IP67 که در مقابل نفوذ ذرات گردوغبار و مایعات (تا عمق 1 متری و 30 دقیقه) از گوشی محافظت می‌کند در کنار متریال خوب و با کیفیت به کار رفته برای این گوشی باعث شده A54 تبدیل به میان‌رده‌ای قابل‌قبول در بخش طراحی و کیفیت ساخت شود و به گزینه‌ای اقتصادی‌تر و مناسب‌تر در مقایسه با گلکسی S23 تبدیل شود. به‌لطف استفاده از پنل OLED که مهمان همیشگی میان‌رده‌های سامسونگ محسوب می‌شود، حسگراثرانگشت دستگاه در زیر پنل قرار دارد که از دقت و سرعت قابل قبولی برخوردار است. درانتهای بخش طراحی باید به رنگ‌بندی دستگاه اشاره کنیم که علاوه‌بر رنگ‌های مشکی و سفید دو رنگ لیمویی و بنفش به این نسل اضافه شده که در کنار طراحی براق پنل پشتی جلوه زیبایی به گوشی می‌دهد.

نمایشگر و اسپیکر
گلکسی A54 در بخش نمایشگر تغییر خاصی را تجربه نکرده و درمقایسه با نسل پیشین 0.1 اینچ کوچک‌تر شده است؛ صفحه‌نمایش 6.4 اینچی گلکسی A54 با ۲۵ درصد روشنایی بیشتر، جزئیات بسیار خوبی به‌نمایش می‌گذارد و از ترکیب رنگ جذاب و زنده‌ای بهره می‌برد. روشنایی پنل درحالت بیشینه تا 1000 نیت افزایش پیدا می‌کند تا بتوانید در محیط‌های روشن و بیرون از خانه راحت‌تر از گوشی استفاده کنید. از سوی دیگر وضوح 2340 × 1080 پیکسل درکنار نرخ‌نوسازی 120 هرتز و تراکم پیکسلی 403 پیکسل‌براینچ صفحه‌نمایشی ایده‌آل را تشکیل می‌دهند که برای کاربری‌های روزمره مناسب خواهد بود. حداقل میزان روشنایی گلکسی A54 به 1.8 نیت می‌رسد که درمیان دستگاه‌های میان‌رده‌ای که تاکنون مورد بررسی قرار داده‌ایم، پایین‌ترین عدد به‌شمار می‌رود. نکته‌ی قابل‌توجه اینکه با وجود ویژگی نرم‌افزاری Extra Dim می‌توان روشنایی را بیشتر از عدد اعلام شده کاهش داد.

گلکسی A54 سامسونگ؛ میان‌رده‌ای گران‌قیمت اما همه‌فن حریف

شرکت کره‌ای برای ایجاد تجربه‌ی صدایی فراگیر در میان‌رده‌ی محبوب خود از مجموعه‌ی دو بلندگو بهره می‌برد که شامل بلندگو اصلی در پایین دستگاه و بلندگوی تماس می‌شود. شایان ذکر است که بلندگوی دوم توان کافی برای تولید حجم صدایی مشابه بلندگوی اصلی ندارد؛ بنابراین بالانس نبودن صدا کمی آزاردهنده خواهد بود؛ چراکه در زمان تماشای ویدیو، در مرکز منبع صدا قرار نخواهید گرفت. حجم صدا قابل قبول و مناسب است؛ اما همچنان ناپایداری فرکانس‌ها در حجم صدای بالا احساس می‌شود. از دیگر قابلیت‌‌های مثبت بلندگوی A54 می‌توان به تولید صدایی عمیق با بیس مناسب اشاره کرد. نکته‌ی عجیبی که درمورد بلندگوهای گلکسی A54 وجود دارد و باید به آن اشاره کنیم، داغی پنل پشتی گوشی پس از پخش موزیک به‌مدت چند دقیقه است؛ به‌طوری‌که به‌راحتی می‌توان دمای بالای شیشه را احساس کرد.

رابط‌کاربری و نرم‌افزار
جدیدترین میان‌رده‌ی سامسونگ رابط‌کاربری اختصاصی One UI 5.1 مبتنی‌بر اندروید 13 را اجرا می‌کند. با توجه به شرایط بازار و قیمت‌های سرسام‌آور وقتی سراغ یه میان‌رده می‌روید، حتماً قصد دارید چندین سال از گوشی استفاده کنید، سامسونگ در این بخش هم چیزی کم نگذاشته و با انتشار به‌روزرسانی 4 ساله‌ی سیستم عامل و عرضه‌ی 5 ساله‌ی آپدیت‌های امنیتی خیالتان را بابت طول عمر نرم‌افزاری و دریافت منظم آپدیت‌های رابط کاربری و به‌روز بودن گوشی راحت کرده است. گذشته از قابلیت‌های رابط کاربری، باید درباره‌ی حس‌و‌حال نرم‌افزار دستگاه صحبت کنیم؛ جایی‌که رابطی عاری از هرگونه تاخیر، کندی یا لگ را تجربه خواهید کرد. سامسونگ در اجرای درست انیمیشن‌های بسته و باز کردن برنامه‌ها چندان خبره نیست؛ اما آنچه در One UI ارائه می‌کند بهتر از هر پوسته دیگری در دنیای اندروید است. با چشم‌پوشی از موارد سلقیه‌ای، سامسونگ با همکاری مایکروسافت و گوگل موفق به ساخت اکوسیستمی شده است که نظیرش را می‌توان در کمتر محصولی، خارج از محصولات شرکت اپل پیدا کرد. باوجود رابط کاربری دسکتاپی DeX دامنه‌ی توانایی‌های نرم‌افزاری کهکشانی‌ها بیش‌از‌پیش افزایش پیدا خواهد کرد و به‌عنوان محصولی بی‌رقیب در دنیای اندروید خواهند درخشید.

گلکسی A54 سامسونگ؛ میان‌رده‌ای گران‌قیمت اما همه‌فن حریف

عملکرد، تجربه‌ی گیمینگ و باتری
قلب تپنده‌ی گلکسی A54 از تراشه‌ی Exynos 1380 نیرو می‌گیرد. طرفداران سامسونگ دل خوشی از تراشه‌های Exynos ندارند؛ تراشه‌هایی که نامشان با داغی، افت عملکرد و قدرت پایین پیوند خورده است. از‌طرف‌دیگر ضعف تراشه‌ی اگزینوس 1280 در گوشی A53 از تراشه‌ی Snapdragon 778G در گلکسی A52s به‌تنهایی می‌توانست نفرت هواداران نسبت به تراشه گزینوس را بیشتر کند. در چنین شرایطی استفاده‌ی مجدد از تراشه اگزینوس می‌تواند اقدامی شجاعانه و یا شاید هم احمقانه از سوی سامسونگ باشد. پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ در پیکربندی‌های 128 / 6 گیگابایت، 128 / 8 گیگابایت و 256 / 8 گیگابایت روانه‌ی بازار می‌شود. علاوه‌براین گلکسی A54 از کارت حافظه microSD نیز پشتیبانی می‌کند که محفظه‌‌ی آن به‌صورت مشترک با سیم‌کارت دوم قابل استفاده خواهد بود. متأسفانه باید بگوییم که گلکسی A54 در همین ابتدای کار ناامیدکننده ظاهر می‌شود و از نظر عملکرد حافظه هیچ‌تفاوتی با نسل پیشین ندارد. اوضاع جایی وخیم‌تر می‌شود که آن را با گلکسی A73 و A52s مقایسه کنیم. مدل‌هایی که در زمینه نرخ خواندن ترتیبی تا دوبرابر عملکرد بهتری را ارائه کردند؛ درحالی‌ که گلکسی A73 درحال‌حاضر با قیمت به‌مراتب کمتری در بازار ایران به‌فروش می‌رسد!

تراشه‌ی Exynos 1380 به هسته‌های Cortex-A78 و Cortex-A55 به‌صورت مساوی و با چینش 4+4 در کلاسترهای قدرتمند و کم‌مصرف مجهز شده است و به‌ترتیب با فرکانس 2.4 و 2.0 گیگاهرتز فعالیت می‌کنند. وظایف سه‌بعدی نیز توسط پردازنده‌ی گرافیکی پنج‌هسته‌ای Mali-G68 MP5 انجام می‌شود. در بررسی‌های گرافیکی انجام‌شده مشخص شد که Exynos 1380 تا 22 درصد قدرت خام بیشتری درمقایسه با Exynos 1280 ارائه می‌کند که این فاصله دربرابر Snapdragon 778G به 28 درصد می‌رسد. باوجود بهبودهایی که در زمینه‌ی عملکرد گرافیکی اعمال شده است، انتظار عملکرد گیمینگ بهتر چندان دور از ذهن نیست. گلکسی A54 بازی Genshin Impact را که یکی از سنگین‌ترین و گرافیکی‌ترین بازی‌های موبایلی به‌شمار می‌رود، با وضوح Low، نرخ میانگین 48 فریم‌برثانیه و پایداری 97 درصد اجرا می‌کند که اعداد قابل‌قبولی تلقی می‌شوند. نماینده‌ میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها بازی Call of Duty Mobile را نیز که تقریباً در تمامی گوشی‌های هوشمند با نرخ ثابت 60 فریم‌برثانیه؛ اما با تنظیمات گرافیکی مختلف اجرا می‌شود، با کیفیت گرافیکی High و نرخ‌فریم Very High اجرا می‌کند. شایان ذکر است که در طول بازی، حتی پس از مدتی طولانی دمای دستگاه افزایش پیدا نخواهد کرد. در بخش تأمین انرژی گلکسی A54 سامسونگ از باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی و شارژر 25 واتی پشتیبانی می‌کند که تغییری نسبت‌به نسل پیشین نکرده است؛ نکته‌ی قابل‌توجه اینکه شارژر در جعبه موجود نیست و برای خرید آن باید هزینه جداگانه‌ای را بپردازید. باتری مذکور انرژی کافی گلکسی A54 را در پخش 24 ساعته‌ی ویدیوی 720p در روشنایی 200 نیت تأمین می‌کند که عملکرد چشمگیری از سوی کره‌ای‌ها محسوب می‌شود. به‌منظور شارژ مجدد دستگاه به یک آداپتور 25 واتی نیاز خواهید داشت که می‌تواند ظرفیت باتری را درطول مدت حدود یک ساعت از صفر به 100 درصد برساند.

دوربین
دوربین اصلی گلکسی A54 از حسگر 50 مگاپیکسلی با پیکسل‌های 0.1 میکرومتری و اندازه‌ی 1/1.56 اینچی استفاده می‌کند که در پسِ لنزی با دیافراگم f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال قرار گرفته؛ بدین‌ترتیب حسگر دوربین اصلی، 22 درصد بزرگ‌تر از نسل گذشته است؛ موضوعی که به جذب بیشتر نور کمک می‌کند. مجموعه‌ی دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز PDAF پشتیبانی می‌کند. دوربین اصلی جدیدترین میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها در بخش ابعاد تصویر کاهشی 14 مگاپیکسلی را تجربه کرده است که تأثیر مستقیمی در وضوح تصاویر خواهد گذاشت؛ البته باید درنظر داشته باشید که برای دستیابی به کیفیت بهتر، فاکتورهای دیگری چون لنز و الگوریتم پردازش تصویر، تأثیر بیشتری در خروجی نهایی خواهند داشت. دوربین اولتراواید A54 به حسگر 12 مگاپیکسلی با لنز f/2.2 با میدان دید 123 درجه مجهز شده است. این دوربین در ثبت جزئیات به‌پای دوربین اصلی نمی‌رسد؛ اما در زمینه‌ی رنگ می‌توان خروجی مشابهی را انتظار داشت؛ البته در محیط‌هایی با کنتراست شدید نوری، گستره‌ی دینامیکی محدود دوربین اولتراواید به‌عنوان پاشنه آشیل آن عمل خواهد کرد.

گلکسی A54 سامسونگ؛ میان‌رده‌ای گران‌قیمت اما همه‌فن حریف

دوربین سوم یعنی حسگر 5 مگاپیکسلی که لنز ماکرو با خود به‌همراه دارد در نور کافی و درصورت حفظ فاصله مناسب سوژه از دوربین، عکس‌هایی شارپ و باکیفیت را ثبت می‌کند؛ اما چالش همین‌جاست که پیدا کردن فاصله درست امری حوصله‌سربر خواهد بود. ازاین‌رو نبود فوکوس خودکار در دوربین ماکرو به‌شدت احساس می‌شود. دوربین سلفی نیز همانند دوربین ماکرو، درصورت مناسب بودن فاصله عکس‌های باکیفیتی را ثبت می‌کند و به‌خوبی می‌تواند با ثبت طبیعی بافت پوست، عکس‌هایی باکیفیت، پرجزئیات و عاری از پردازش‌های سنگین نرم‌افزاری را دراختیار کاربر قرار دهد. از دیگر قابلیت‌های دوربین گلکسی A54 می‌توان به فیلم‌برداری 4K@30fps و 1080p@30/60fps اشاره کرد که نیازهای طیف‌وسیعی از کاربران را پوشش خواهد داد. سامسونگ در نرم‌افزار دوربین سه حالت کلی را دراختیار کاربر می‌گذارد: اولتراواید، واید و زوم 2 برابری که باوجود فقدان دوربین تله‌فوتو، به‌صورت نرم‌افزاری فراهم شده است. با انتخاب زوم 2 برابری، دوربین حالت‌های دیگری نیز شامل 4 برابری، 8 برابری و 10 برابری دراختیارتان خواهد گذاشت که همگی به‌صورت برش دیجیتالی خواهند بود.

جمع‌بندی
جدیدترین میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها موسوم به گلکسی A54 در اکثر بخش‌ها توانسته ارتقای چشم‌گیری نسبت‌به گلکسی A53 تجربه کند؛ بهبودهایی که گوشی اقتصادی گلکسی A54 را به محصولی باارزش و همه فن‌حریف تبدیل کرده است. صفحه‌نمایش با جزئیات و روشن، دوربین با قابلیت‌های متنوع و کیفیت تصویر خوب، طراحی بسیار زیبا و خوش‌دست در کنار شارژدهی خوب و قدرت سخت‌افزاری که تقریباً از پس اکثر کارها بر‌می‌آید این گوشی رو به میان‌رده‌ای بسیار خوش ساخت تبدیل کرده که رقیب خاصی در بازار ندارد و اگر پرداخت هزینه‌ی بالا برای خرید گلکسی S23 خیلی منطقی به‌نظر نمی‌رسد، این گوشی می‌تواند گزینه‌ی جذاب‌تری برای شما باشد. البته با توجه به افزایش قیمت این نسل به 20 میلیون تومان و همچنین وضعیت بازار ارز و شرایط گمرکی در سال جدید، می‌توانید گزینه‌های دیگری مثل شیائومی 12، گلکسی A73، شیائومی 13 لایت و حتی Edge 30 فیوژن از موتورولا را خریداری کنید که از سخت‌افزار گرفته تا دوربین، بدنه و نمایشگر، قابلیت‌هایی فراتر از A54 را برایتان به ارمغان می‌آورند. اگر بخواهیم خوش‌بینانه درمورد گلکسی A54 صحبت کنیم، با گوشی هوشمند میان‌رده‌ای طرف هستیم که در کنار ارائه‌ی قدرتی مناسب، دوربینی باکیفیت و ظاهری جذاب، عملکرد درست آن حداقل برای 4 سال آینده «از سوی شرکت» تضمین‌شده خواهد بود. اگر از دارندگان گوشی‌های میان‌رده گلکسی A52s یا گلکسی A73 هستید، با خرید گلکسی A54 چیزی بیشتر از 2 سال پشتیبانی نرم‌افزاری نصیبتان نخواهد شد؛ چراکه از نظر سخت‌افزاری محصولی تقریباً مشابه را خریداری خواهید کرد؛ اما اگر درحال استفاده از گلکسی A53 هستید با خرید مدل جدید علاوه‌بر بهبود عملکرد، صاحب دوربینی باکیفیت‌تر نیز خواهید شد.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی