با نیمی از برچسب قیمتی گلکسی S22، آیا گلکسی A73 در رقابت با پرچمدار جذاب سامسونگ، شانسی برای پیروزی دارد؟ آیا بهترین گوشیهای هر برند را میشناسید؟ آیا برای شما مهم است که یک گوشی پرچمدار داشته باشید؟ سامسونگ یکی از قدرتمندترین شرکتهای حوزه کالای دیجیتال محسوب میشود که هر سال مدلهای متنوعی از گوشیهای موبایل را در بازههای قیمتی متنوع به بازار عرضه میکند. گوشیهای پرچمدار سامسونگ از جمله گوشیهای پرطرفدار و محبوب هستند و کمتر کسی را میتوان یافت که به گوشیهای پرچمدار هزار دلاری علاقهمند نباشد؛ اما متأسفانه وضعیت اقتصادی آشفتهی جامعه، خرید چنین گوشیهای هوشمندی را برای عموم مردم غیرممکن کرده است. کاربران ایرانی بیش از آنکه رویای خرید دستگاههای پرچمدار را در ذهن بپرورانند، در حال برنامهریزی برای خرید گوشی مقرونبهصرفه و اقتصادی هستند.
گوشی پرچمدار به تلفن همراهی گفته میشود که در زمینههای مختلفی از جمله قدرت پردازنده، میزان رم و حافظه داخلی، کیفیت دوربین و نمایشگر جزء بهترین گوشیهای بازار باشد. این گوشیها قیمت بالایی دارند و بهترین امکانات را در اختیار کاربر قرار میدهند. در این مطلب بررسی میکنیم که خریدار گوشی هوشمند میانرده چه چیزهایی را نسبت به خریدار دستگاههای پرچمدار از دست میدهد؛ برهمین اساس بهسراغ دو گوشی گلکسی S22 و گلکسی A73 میرویم؛ محصولاتی که جزء بهترین پرچمداران و میانردههای بازار هستند.
طراحی گلکسی A73 خوشقیمت مقابل گلکسی S22 قدرتمند
گلکسی S22 با نمایشگر 6.1 اینچی و وزن 167 گرمیاش بسیار کوچکتر و خوشدستتر از گوشی 6.7 اینچی و 181 گرمی گلکسی A73 است؛ از بحث ابعاد که بگذریم، جنس بدنه و کیفیت ساخت گلکسی S22، آن را یک سروگردن بالاتر از گلکسی A73 قرار میدهد. درحالیکه میانردهی سامسونگ کاملاً پلاستیکی است و پوشش گوریلاگلس 5 از نمایشگر آن محافظت میکند، گلکسی S22 با فریم آلومینیومی، بدنهی مقاومتر گوریلاگلس ویکتوس پلاس و کیفیت ساخت بسیار بالایی که دارد دلربایی میکند و برندهی این مرحله از مقایسه میشود.
اختلاف در جنس بدنه و حس پریمیومتر گوشیهای پرچمدار در مقایسه با دستگاههای میانرده بین بخش عمدهای از محصولات به چشم میآید؛ هرچند که شیائومی با مدل Xiaomi 12X ثابت میکند که با برچسب قیمتی میانردههای سامسونگ هم میتواند دستگاههایی با حسوحال پرچمداران هزار دلاری تولید کند. گلکسی S22 یکی از قویترین و جذابترین گوشیهای سامسونگ است؛ بدنهی شیشهای این گوشی ظاهری جذاب به آن میدهد. این گوشی دارای گواهی IP68 است که مقاومت خوبی در برابر آب دارد و تا 30 دقیقه میتواند در عمق 1.5 متری دوام بیاورد. اما گلکسی A73 با گواهی IP67 میتواند 30 دقیقه در عمق یک متری آب دوام داشته باشد.
عملکرد، باتری و نمایشگر گلکسی A73 بهصرفه مقابل گلکسی S22 خوشدست
قلب تپندهی گلکسی A73 از چیپست 6 نانومتری اسنپدراگون 778G ساخت شرکت تایوانی TSMC قدرت میگیرد؛ در نقطهی مقابل گلکسی S22 در دو نسخه با تراشههای اگزینوس 2200 یا اسنپدراگون 8 نسل یک به فروش میرسد که هر تراشه با لیتوگرافی 4 نانومتری سامسونگ تولید میشوند و بهدلیل ناپایدار و حرارت زیادشان، حرف و حدیث بسیاری پشت خود دارند. اسنپدراگون 778G از سریعترین تراشههای میانردهی بازار به حساب میآید، این چیپست از ترکیب 4 هستهی 2.4 گیگاهرتزی Cortex-A78 و 4 هستهی 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55 در قالب 2 کلاستر بهعنوان CPU استفاده میکند و برای پردازشهای گرافیکی از Adreno 642L قدرت میگیرد.
تراشهی میانردهی اسنپدراگون 778G از مودم اسنپدراگون X53 با پشتیبانی از شبکههای 5G زیر 6 گیگاهرتز و mmWave بهره میبرد. گلکسی A73 بهلطف این تراشه روی کاغذ میتواند در شبکههای 5G و LTE بهترتیب به سرعت دانلود بیشینهی 3.7 و 2.5 گیگابایتبرثانیه دست یابد. تراشهی اسنپدراگون 778G با شبکهی Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.2 نیز سازگاری دارد. در مقایسهی سختافزار باید بگوییم نسخهی اگزینوس و اسنپدراگون رفتار کموبیش مشابهی دارند؛ اگزینوس 2200 از ترکیب یک هستهی 2.8 گیگاهرتزی Cortex-X2 در کنار 3 هستهی 2.5 گیگاهرتزی Cortex-A710 و 4 هستهی 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A510 بهعنوان CPU استفاده میکند.
اگزینوس 2200 لقب نخستین تراشهی موبایل دنیا با گرافیک مبتنیبر معماری RDNA2 را یدک میکشد؛ پردازندهی گرافیکی این تراشه موسوم به Xclipse 920 را سامسونگ و AMD با همکاری هم توسعه دادهاند. پشتیبانی سختافزاری از رهگیری پرتو جزء قابلیتهای کلیدی Xclipse 920 محسوب میشود و این گوشی را برای بازی و اجرای انواع برنامههای سنگین جذابتر میکند. گل سرسبد تراشههای سامسونگ از شبکههای 5G زیر 6 گیگاهرتز و mmWave با تعداد باندهای بیشتری نسبت به اسنپدراگون 778G پشتیبانی میکند و سرعت بیشینهی دانلود آن در شبکههای 5G و LTE بهترتیب به اعداد 7.35 و 3 گیگابایتبرثانیه میرسد. این تراشه با شبکههای Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.2 نیز سازگاری دارد.
باید بگوییم که در استفاده روزمره، مانند وبگردی و استفاده از پیامرسانها، دو گوشی عملکرد کموبیش یکسانی را به نمایش میگذارند؛ اما اگر بخواهیم سختگیرتر باشیم، گلکسی S22 حدود 20 درصد سریعتر است و تا 80 درصد توان پردازش گرافیکی بیشتری در اختیارتان میگذارد. برای پی بردن به تفاوت گلکسی S22 و گلکسی A73 در دنیای واقعی، بازی سنگین و جهانباز Genshin Impact را با تنظیمات گرافیکی Medium اجرا کردیم. احتمالاً تصور شما این است که گلکسی S22 با اختلافی فاحش میتواند گلکسی A73 را از پیشرو بردارد؛ اما بررسی ما خلاف تصورتان را نشان میدهد. گلکسی S22 بازی را با نرخ میانگین 50 فریمبرثانیه و پایداری 95 درصدی اجرا کرد؛ درحالیکه گوشی میانردهی گلکسی A73 به نرخ میانگین 52 فریمبرثانیه و پایداری 99 درصدی دست یافت. گلکسی S22 از همان دقایق ابتدایی اجرای بازی مقدار زیادی داغ شده و در دقیقهی دهم، لمس فریم آن آزاردهنده بود؛ اما دمای بدنهی گلکسی A73 دیرتر و کمتر از پرچمدار سامسونگ افزایش یافت.
هر دو گوشی میتوانند با یک بار شارژ یک روز کامل شما را همراهی کنند؛ هرچند که عمر باتری تا حد زیادی به نحوه استفاده شما از گوشی بستگی دارد. اما ظرفیت باتری گلکسی S22 و گلکسی A73 بهگونهای نیست که بتوانیم مقایسهی عادلانهای میان شارژدهیشان داشته باشیم؛ گلکسی A73 از نمایشگر 6.7 اینچی FHD و باتری 5000 میلیآمپرساعتی بهره میبرد و گلکسی S22 از نمایشگر 6.1 اینچی FHD و باتری 3700 میلیآمپرساعتی استفاده میکند. برای مقایسهی عادلانهتر، سراغ گلکسی S22 پلاس رفتیم که دارای نمایشگر 6.6 اینچی FHD و باتری 4500 میلیآمپرساعتی است. در کاربریهای روزمره گلکسی A73 بهمدت 10 ساعت و 33 دقیقه شارژدهی میکند؛ درحالیکه عمر باتری گلکسی S22 به 11 ساعت و 13 دقیقه میرسد. از دلایل اصلی اختلاف یک ساعت و 20 دقیقهای شارژدهی به تفاوت نرخ نوسازی دو دستگاه بازمیگردد؛ نرخ نوسازی گلکسی A73 به صورت ثابت روی عدد 120 هرتز قرار دارد؛ درحالیکه نرخ نوسازی نمایشگر گلکسی S22 متغیر است و بسته به محتوای در حال نمایش، بین اعداد 24، 48، 60 و 120 هرتز تغییر میکند.
بهنظر میرسد گلکسی S22 و گلکسی A73 هر دو از پنل OLED با وضوح تقریباً یکسان FHD پلاس بهره میبرند؛ اما در عمل تفاوتهای متعددی بین دو پنل وجود دارد؛ گذشته از رفتار دو گوشی در تنظیم نرخ نوسازی، عملکرد آنها در تولید رنگ و روشنایی نیز متفاوت است. روشنایی حداکثری گلکسی S22 سامسونگ 1220 نیت میباشد درحالیکه بیشترین روشنایی گلکسی A73 به 1090 نیت میرسد. اختلاف 10 درصدی روشنایی، بدین مفهوم است که پرچمدار سامسونگ زیر نور آفتاب، خوانایی بهتری را در مقایسه با میانردهاش به ارمغان میآورد. هر دو گوشی پرچمدار و میانردهی سامسونگ فضای رنگی گستردهی DCIP3 را به صورت کامل پوشش میدهند؛ اما گلکسی S22 با گواهی پخش ویدئوهای HDR10 پلاس امکان نمایش رنگهای 10 بیتی را نیز دارد. گلکسی S22 در مجموع رنگهای چشمنوازتری نیز تولید میکند.
دوربین گلکسی A73 اقتصادی مقابل گلکسی S22 پرزرق و برق
دوربین، مهمترین تفاوت را میان گوشیهای پرچمدار و میانرده رقم میزند؛ گلکسی S22 از ترکیب دوربین سهگانه با حسگرهای 50، 10 و 12 مگاپیکسلی و لنزهای واید، تلهفوتو و اولتراواید بهره میبرد. از طرفی دیگر گلکسی A73 در پنل پشتی دوربین واید 108 و اولتراواید 12 مگاپیکسلی را در کنار ماژول 5 مگاپیکسلی برای عکاسی ماکرو و عمقسنجی قرار داده است.
دوربینهای اصلی با اینکه رزولوشن متفاوتی دارند؛ اما تفاوت ابعاد پیکسلها بهگونهای است که در عمل، حسگرها ابعاد یکسانی داشته باشند؛ حسگر 108 مگاپیکسلی بهکاررفته در دوربین اصلی گلکسی A73 حدود 5 درصد از حسگر 50 مگاپیکسلی گلکسی S22 بزرگتر است. دوربین اصلی هر دو گوشی از لرزشگیر اپتیکال بهره میبرند و مقابل لنزهایی با دیافراگم f/1.8 قرار دارند؛ اما دوربین اصلی گلکسی S22 از فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel بهره میبرد و به همین علت عملکرد سریع و پایدارتری نسبت به فوکوس خودکار تشخیص فاز گلکسی A73 هنگام فوکوس روی سوژهها دارد.
دوربین اولتراواید هر دو گوشی 12 مگاپیکسلی است؛ اما ماژول بهکار رفته در گلکسی S22 پیکسلهای بزرگتر و درنتیجه حسگر بزرگتری دارد؛ موضوعی که موجب میشود تا گوشی پرچمدار سامسونگ بتواند عکسهای فوقعریض روشنتری بگیرد. گلکسی S22 از دوربین تلهفوتوی 10 مگاپیکسلی با ویژگی بزرگنمایی اپتیکال 3 برابری نسبت به قاب تصویر دوربین واید را دارد. این گوشی پرچمدار میتواند با همین دوربین عکسهای پرترهی طبیعیتری نیز بگیرد؛ درحالیکه گلکسی A73 برای عکاسی پرتره صرفاً به دوربین اصلی متکی است.
گلکسی A73 در محیطهای تاریک بهمراتب کندتر از گلکسی S22 روی سوژه فوکوس میکند و به زمان بیشتری نیز برای گرفتن عکس و پردازش آن نیاز دارد؛ بههمین دلیل، گاهی عکسهای ثبتشده از سوژههای متحرک، محو از آب درمیآیند. در حالت شب گلکسی A73 در نوردهی زیادهروی میکند؛ گویی روی سوژه چراغ گرفتهایم. رنگهای گلکسی S22 طبیعیتر هستند. با بزرگنمایی روی سوژه نیز میتوان متوجه سافتبودن عکس A73 شد.
عکاسی پرتره با دوربین اصلی گلکسی S22 تفکیک سوژه از پسزمینه و پیادهسازی افکت بوکه تصویر رضایتبخشی را ارائه میدهد. در زمینه رنگهای تیره مثل مشکی A73 جذابتر بهنظر میرسد؛ اما با بزرگنمایی روی چهره، متوجه میشویم که S22 در زمینهی جزئیات دستبالاتر را دارد. در عکسهای سلفی، هر دو گوشی رضایتبخش ظاهر شدهاند؛ اما ما رنگ و لعاب گلکسی S22 را بیشتر میپسندیم. ظاهراً سطح جزئیات عکس S22 نیز کمی بالاتر از گلکسی A73 است.
جمعبندی
برخلاف تصور اولیهمان نبرد بین گلکسی A73 و گلکسی S22 چندان نابرابر نیست؛ گوشی میانردهی سامسونگ با وجود آنکه با نیمی از برچسب قیمتی S22 بهفروش میرسد؛ اما در برخی از موارد، برادر پرچمدار و پرزرق و برقش را از پیشرو برمیدارد؛ مخصوصاً در بازی سنگینی همچون Genshin Impact که با تراشهی میانردهاش گل سرسبد تراشههای سامسونگ را مغلوب خود کرد. هر دو گوشی در استفادههای روزمره، بسیار نزدیک به هم هستند؛ اگر کاربری گوشی هوشمند برای شما به اینستاگرامگردی، کار با پیامرسانها و گشتوگذار در وب خلاصه میشود، فرق چندانی را میان کهکشانی پرچمدار و میانردهی سامسونگ حس نخواهید کرد؛ اما چنانچه به عکاسی موبایل علاقهمند هستید و حس کالای لوکس را به کارکرد ترجیح میدهید، بیشک گلکسی S22 پاسخ نیازتان را بهخوبی خواهد داد. گوشیهای میانرده راه دور و درازی را برای رسیدن به جایگاه فعلیشان طی کردهاند؛ بلوغ اینچنینی و کارآمدی گوشیهای میانرده، برای ما کاربران ایرانی که با تنگنای اقتصادی دستوپنجه نرم میکنیم، بیشاز هرکس دیگری فرحبخشتر است.