Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

بررسی گلکسی S23 اولترا؛ گوشی گران‌قیمت اما همه‌فن حریف سامسونگ

بررسی گلکسی S23 اولترا؛ گوشی گران‌قیمت اما همه‌فن حریف سامسونگ

نماینده‌ی پرچم‌داران سامسونگ موسوم به گلکسی S23 اولترا با 200 میلیون پیکسل، تراشه‌ی اورکلاک‌شده و ظاهری آشنا آمده است تا تمام نگاه‌ها را به سمت خود جلب کند. کهکشانی جدید سامسونگ تفاوت ظاهری اندکی با نسل پیش دارد؛ اما در عوض به حسگر 200 مگاپیکسلی جدید کره‌ای‌ها مجهز شده است، قلب تپنده‌ی این محصول از نسخه‌ی اورکلاک‌شده‌ی Snapdragon 8 Gen 2 نیرو می‌گیرد و قرار است تا قواعد بازی را تغییر دهد.

طراحی و کیفیت ساخت
شاید در نگاه اول تفاوتی بین دو نسل از پرچم‌داران سامسونگ مشاهده نشود؛ چرا که تغییرات ظاهری گلکسی S23 اولترا درمقایسه‌با دستگاه پیشین، چندان به‌چشم نمی‌آید؛ اما به محض آنکه گوشی را در دست بگیرید، متوجه تغییراتش خواهید شد. طراحان سامسونگ برای نخستین‌بار در چند سال گذشته، از بازطراحی کامل پرچم‌دارشان صرف‌نظر کرده‌ و صرفا به کاهش انحنای کناره‌های نمایشگر و تخت‌کردن لبه‌های چپ و راست فریم بسنده کرده‌اند. به‌لطف همین دو تغییر کوچک، گوشی بهتر از قبل در دست جای می‌گیرد و از دفعات لمس تصادفی نمایشگر با کف دست نیز کاسته شده است. غول فناوری کره‌ای پنل‌های شیشه‌ای جلو و پشت گوشی را به گوریلا گلس ویکتوس 2 مجهز کرده است که روی کاغذ می‌تواند در برابر سقوط از فاصله‌ی یک متری و دو متری روی سطح بتن و آسفالت دوام بیاورد. گلکسی S23 اولترا از گواهی IP68 برای مقاومت 30 دقیقه‌ای در عمق 1.5 متری آب نیز بهره می‌برد. علاوه‌بر لذت‌بردن از بدنه‌ی پریمیوم گوشی، خریدار گلکسی اس 23 اولترا می‌تواند حس‌وحال یک قهرمان محیط‌زیستی را نیز داشته باشد؛ چرا که سامسونگ می‌گوید در ساخت بسیاری از بخش‌های گوشی مثل پوشش شیشه‌ای بدنه، از مواد بازیافتی استفاده شده است. در حالت عادی می‌توان این گوشی را در رنگ‌های سبز، مشکی، بنفش روشن و کِرِم خرید؛ از سوی دیگر، افرادی که قصد خرید از سایت خود سامسونگ را دارند، امکان سفارش آن در رنگ‌های جذابی مثل قرمز با فریم مشکی را نیز خواهند داشت.

بررسی گلکسی S23 اولترا؛ گوشی گران‌قیمت اما همه‌فن حریف سامسونگ

نمایشگر و اسپیکر
گلکسی S23 اولترا در بخش نمایشگر هیچ تفاوتی با نسل پیشین ندارد و این موضوع به هیچ‌وجه ناامیدمان نمی‌کند؛ چراکه صفحه‌نمایش 6.8 اینچی و OLED گلکسی S22 اولترا  با وضوح بسیار بالای 3088 × 1440 پیکسل و تراکم عالی 500 پیکسل‌براینچ هنوز هم جزو بهترین‌های بازار است و تجربه‌ی بصری خیره‌کننده‌ای را به ارمغان می‌آورد. نمایشگر گلکسی اس 23 اولترا از عهده‌ی پخش ویدیوهای HDR با استاندارد HDR10 و +HDR10 و HLG برمی‌آید؛ اما برخلاف آیفون 14 پرو، از ویدیوهای Dolby Vision پشتیبانی نمی‌کند. نکته‌ی قابل‌توجه اینکه، سامسونگ هرگز پنل گوشی‌هایش را به 10 بیت ارتقا نداده است و گلکسی S23 اولترا نیز وضعیت مشابهی دارد؛ بدین مفهوم که هنگام نمایش رنگ‌های ویدیوی HDR برای به‌نمایش‌درآمدن در گنجایش 16 میلیونی رنگ‌ها در پنل ۸ بیتی گوشی، به‌اصطلاح Downmix می‌شوند. درحالی‌که پنل‌های 10 بیت قابلیت نمایش 1024 طیف رنگی RGB را دارند، در پنل‌های 8 بیت، این عدد به 256 طیف محدود می‌شود. گلکسی اس 23 اولترا دو حالت Adaptive و Standard را برای نرخ نوسازی نمایشگر در اختیار کاربر می‌گذارد؛ اما هر دو حالت، نرخ نوسازی را بسته به محتوای در حال نمایش تغییر می‌دهند؛ اولی تا 120 و دومی تا 60 هرتز. گوشی در صفحات ایستا نرخ نوسازی را روی 24 هرتز نگه می‌دارد و در هنگام پخش ویدیو، نرخ نوسازی را بسته به نرخ فریم ویدیو، به 24، 30، 48 یا 60 هرتز تغییر می‌دهد. مانند نسل‌های پیشین، در گلکسی اس 23 اولترا نیز می‌توان وضوح صفحه‌نمایش را بین حالت‌های +QHD و +FHD و +HD تغییر داد، طبیعتاً با افزایش وضوح صفحه‌نمایش، بار پردازشی سنگین‌تری روی دوش GPU قرار می‌گیرد و مصرف باتری نیز افزایش می‌یابد. گلکسی S23 Ultra همانند گذشته از اسپیکرهای استریو با ترکیب کانال اصلی در لبه‌ی پایینی فریم و اسپیکر مکالمه در نقش کانال ثانویه استفاده می‌کند؛ اما کره‌‌ای‌ها اکنون حجم صدا و شدت فرکانس‌های پایین را ارتقا داده‌اند. پرچم‌دار جدید سامسونگ صداها را بهتر از گذشته تفکیک می‌کند و بیس کوبنده‌تری نیز دارد؛ البته کماکان یک گام عقب‌تر از آیفون 14 پرو مکس است.

بررسی گلکسی S23 اولترا؛ گوشی گران‌قیمت اما همه‌فن حریف سامسونگ

سخت‌افزار، تجربه بازی و عمر باتری
کلیدی‌ترین پیشرفت گلکسی اس 23 اولترا مربوط به سخت‌افزار این گوشی پرچم‌دار می‌شود. کره‌ای‌ها در نسل پیش‌رو تراشه‌ی اختصاصی خود را کنار گذاشته‌اند و در عوض خانواده‌ی گلکسی S23 را به‌طور کامل به نسخه‌ی اورکلاک‌شده‌ی Snapdragon 8 Gen 2  مجهز کرده‌اند؛ تراشه‌ای که بنچمارک‌های اولیه‌اش شگفتی‌آفرین بود. تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 2 با لیتوگرافی 4 نانومتری N4 شرکت تایوانی خوش‌نام TSMC تولید می‌شود و نسبت‌به نسل پیشین هم بهره‌وری بالاتری دارد، هم قدرت بیشتری را در اختیار کاربر می‌‌گذارد. کوالکام و سامسونگ تراشه‌ی به‌کاررفته در گلکسی اس 23 اولترا را Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy می‌نامند؛ این نسخه در مقایسه‌با نسخه‌ی عادی، هسته‌ی پرقدرت را با 160 مگاهرتز و پردازنده‌ی گرافیکی را با 39 مگاهرتز فرکانس بالاتر به‌کار می‌گیرد. گلکسی اس 23 اولترا در چهار نسخه‌ی 8 | 256، 12 | 256، 12 | 512 و 12 | 1024 گیگابایت با رم LPDDR5X و حافظه‌ی ذخیره‌سازی پرسرعت و جدید UFS 4.0 به‌فروش می‌رسد. قدرت پردازشی فوق‌العاده‌ی Snapdragon 8 Gen 2 در کنار لیتوگرافی بسیار بهینه‌ی TSMC باعث شده تا گلکسی اس 23 اولترا در پردازش‌های سنگین و مداوم نیز عملکرد مناسبی را به‌نمایش بگذارد؛ به‌طوری که پرچم‌دار جدید سامسونگ پس‌از 20 دقیقه پردازش مداوم و افت حدود 30 درصدی عملکرد، کماکان 30 درصد از بهترین حالت گلکسی اس 22 اولترا، سریع‌تر عمل می‌کند. گلکسی اس 23 اولترا در اجرای بازی‌ها نیز عملکرد بسیار چشم‌گیری را به‌نمایش می‌گذارد؛ به‌طوری که بازی سنگین و بسیار گرافیکی Genshin Impact در بالاترین تنظیمات گرافیکی، چه در حالتی که وضوح صفحه‌نمایش روی +QHD قرار دارد، چه +FHD، با نرخ فریم بسیار پایدار و نزدیک به 60 فریم‌برثانیه اجرا می‌شود که بالاترین نرخ در دسترس برای Genshin Impact محسوب می‌شود.گلکسی اس 23 اولترا همانند نسل پیش به باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی مجهز شده است، در بهترین حالت از شارژ سیمی 45 وات با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع Power Delivery 3.0 و شارژ بی‌سیم 15 وات پشتیبانی می‌کند و مطابق معمول بدون شارژر به‌فروش می‌رسد. در هر صورت، گوشی جدید سامسونگ مانند گذشته برای شارژ کامل با شارژر 45 واتی، به حدود یک‌ساعت زمان نیاز دارد.

بررسی گلکسی S23 اولترا؛ گوشی گران‌قیمت اما همه‌فن حریف سامسونگ

نرم‌افزار و تجربه کاربری
گلکسی اس 23 اولترا به‌طور پیش‌فرض از رابط کاربری OneUI 5.1 مبتنی‌بر اندروید 13 پشتیبانی می‌کند؛ OneUI 5.1 تفاوت اندکی با OneUI 5.0 دارد و با اختلاف زمانی اندکی، در قالب بسته‌ی به‌روزرسانی 2 گیگابایتی در اختیار کاربران گلکسی اس 22 نیز قرار خواهد گرفت. از مهم‌ترین تغییرات ظاهری OneUI 5.1 می‌توان به اضافه‌شدن ویجت‌های جدید باتری و اپلیکیشن آب‌وهوا اشاره کرد؛ جذاب‌ترین تغییر این نسخه نیز مربوط به اجرای نرم و روان انیمیشن‌ها می‌شود؛ هنگام جابه‌جایی بین بخش‌های مختلف رابط کاربری یا فراخوانی و بستن اپ‌ها، به‌ندرت شاهد افت فریم خواهید بود. در اپلیکیشن Gallery با نگه‌داشتن انگشت روی سوژه، می‌توان آن را از پس‌زمینه جدا کرد و در جایی دیگر به‌اشتراک گذاشت؛ در این اپلیکیشن امکان استخراج متن از تصاویر نیز وجود دارد. در OneUI 5.1 قابلیتی موسوم به Modes & Routines اضافه شده است که به کاربر اجازه می‌دهد تا برای شرایط و حالت‌های متفاوت، وظایف پیش‌فرضی را برای گوشی تعیین کرد. رابط کاربری OneUI ویژگی‌های چندوظیفگی متنوعی را نیز در اختیارتان می‌گذارد؛ فراخوانی فُرم دوپنجره‌ای صرفا با سوایپ سه انگشتی از لبه‌ی پایینی نمایشگر به سمت بالا، اجرای اپ‌ها در قالب پنجره‌های شناور و البته حالت دسکتاپ Dex مهم‌ترین قابلیت‌های چندوظیفگی OneUI به‌شمار می‌آیند. قلم S Pen همانند گذشته درون گلکسی اس 23 اولترا جاسازی شده و عملکرد بسیار مطلوبی دارد؛ نرخ تأخیر 2.8 میلی‌ثانیه‌ای S Pen حتی از قلم آیپد پرو نیز کم‌تر است و نرمی نوک قلم نیز به انتقال تجربه‌ی مشابه قلم و کاغذ واقعی به کاربر کمک می‌کند. سامسونگ قابلیت‌های متعددی را با محوریت S Pen در اختیار کاربر می‌گذارد؛ از اپلیکیشن بسیار کامل Samsung Notes برای نقاشی و یادداشت‌برداری گرفته تا ساخت GIF و ثبت اسکرین‌شات یا حتی استفاده از قلم به‌عنوان دکمه‌ی شاتر دوربین از جمله‌ی قابلیت‌های نرم‌افزاری S Pen به‌حساب می‌آید. گلکسی اس 23 اولترا قابلیت جدید و چشمگیری را در زمینه‌ی قلم نسبت به اس 22 اولترا ارائه نمی‌دهد.

بررسی گلکسی S23 اولترا؛ گوشی گران‌قیمت اما همه‌فن حریف سامسونگ

دوربین
گلکسی اس 23 از همان فرمول چند سال اخیر سامسونگ یعنی دوربین اصلی غول‌پیکر، دو دوربین تله‌فوتو و دوربین اولتراواید بهره می‌برد؛ با این تفاوت که اکنون حسگر 108 مگاپیکسلی جای خود را به ماژولی 200 مگاپیکسلی داده است. دوربین اصلی گلکسی S23 اولترا از حسگر 200 مگاپیکسلی HP2 سامسونگ استفاده می‌کند. این حسگر با پیکسل‌های 0.6 میکرومتری و ابعاد 1/1.3 اینچی‌اش تنها 4 درصد از ماژول 108 مگاپیکسلی نسل گذشته بزرگ‌تر است؛ سامسونگ بیش‌از هرچیز با افزایش تعداد پیکسل‌ها سعی دارد، از طریق تجمیع پیکسل‌های بیشتر، به پیکسل‌های شفاف‌تر و پرجزئیات‌تری دست یابد. حسگر 200 مگاپیکسلی HP2 روی سطح خود فیلتر رنگی با قابلیت تجمیع 16 به یک با نام تجاری Tetra2pixel را دارد؛ بدین‌ترتیب هر 16 پیکسل مجاور، رنگ مشابه را از بین رنگ‌های اصلی قرمز، سبز و آبی ثبت می‌کنند و پیکسل بزرگ‌تری به ضلع 2.4 میکرومتر را شکل می‌دهند که نتیجه‌ی آن تصویری به ابعاد 12.5 مگاپیکسل است؛ البته سامسونگ با کراپی جزئی، عکس را با وضوح 12 مگاپیکسل ذخیره می‌کند. گذشته از بحث فیلتر رنگی، HP2 از تمام 200 میلیون پیکسل خود در فرایند تشخیص فاز برای فوکوس‌کردن روی سوژه کمک می‌گیرد؛ درحالی‌که در حسگر 108 مگاپیکسلی نسل قبلی، تنها 3 درصد از پیکسل‌ها برای این کار به‌کار گرفته می‌شد. سامسونگ می‌گوید حسگر 200 مگاپیکسلی‌اش به‌موجب فناوری Super QPD، می‌تواند تغییرات فاز در جهت عمودی و افقی را تشخیص دهد و به فوکوس بهتر در سناریوهای مختلف کمک کند. حسگر غول‌پیکر اس 23 اولترا در پسِ لنز عریض با فاصله‌ی کانونی معادل 23 میلی‌متری، دیافراگم بازِ f/1.7 و لرزش‌گیر اپتیکال قرار دارد. مجموعه‌ی دوربین اصلی علاوه‌بر فوکوس تشخیص فاز، از فوکوس لیزری نیز برای سوژه‌های نزدیک کمک می‌گیرد.

بررسی گلکسی S23 اولترا؛ گوشی گران‌قیمت اما همه‌فن حریف سامسونگ

جمع‌بندی
پرچم‌دار 2023 سامسونگ به‌معنای واقعی کلمه، ویژگی نوینی ارائه نمی‌دهد؛ اما پیشرفت‌های زیرپوستی آن به‌اندازه‌ای تأثیرگذار هستند که می‌توان با قاطعیت عنوان بهترین پرچم‌دار چندین سال گذشته‌ی کره‌ای‌ها و کامل‌ترین پرچم‌دار 2023 را گلکسی اس 23 اولترا نسبت داد. S23 اولترا با تغییر جزئی طراحی‌اش، اکنون بهتر از گذشته در دست می‌نشیند، با پردازنده‌ی پرقدرتش، برای نخستین‌بار در سالیان اخیر، قصر مستحکم پادشاهی اپل در دنیای تراشه‌های موبایل را به لرزه درمی‌آورد و با نرم‌افزار بهینه‌اش، تجربه‌ای کاربری بسیار خوشایندی را انیمیشن‌های نرم و روان به‌نمایش می‌گذارد. شاید بتوان گفت تنها جایی که گلکسی اس 23 اولترا اندکی پایین‌تر از انتظارمان ظاهر می‌شود، بخش دوربین است؛ اشتباه نکنید، گوشی سامسونگ چه در روشنایی روز، چه در تاریکی شب، عکس‌های فوق‌العاده‌ای را ثبت می‌کند؛ اما انتظار داشتیم تا سطح پیشرفت دوربین نسبت به اس 22 اولترا معنادارتر باشد.نظر شما کاربران سامسونگ سنتر درمورد S23 اولترا چیست؟ آیا جدیدترین پرچم‌دار کهکشانی کره‌ای‌ها انتظار شما را به‌طور کامل برآورده می‌کند؟

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی