غول فناوری کرهای سال گذشته از مدل اولترا تبلتهای سری Tab S پردهبرداری کرد. گلکسی تب S8 اولترا بهعلت بهرهمندی از نمایشگر 14.6 اینچی، یکی از بزرگترین تبلتهای بازار بهشمار میرود که حداقل از این نظر، هیچ رقیبی را درمقابل خود نمیبیند. اما ازطرفدیگر با تبلتهای حرفهای همچون آیپد پرو 12.9 اینچی و سرفیس پرو 9 طرف هستیم که برای حریف تازهکار کرهای خود دندان تیز کردهاند؛ دستگاههایی که بهعلت پشتیبانی از سیستمعاملهای پیشرفتهای چون iPadOS و ویندوز، برای مبارزه تا دندان مسلح هستند! هر سه تبلت موردبحث در ظرفیت 256 گیگابایتی با قیمت حدوداً مشابه بهفروش میرسند؛ با این تفاوت که تبلت ردموندیها در مدل مجهز به تراشه Core i7-1255U بهجای 8 گیگابایت رم، از 16 گیگابایت رم بهره میبرد. در این مقاله جدیدترین تبلت غولپیکر سامسونگ یعنی گلکسی تب S9 اولترا را با آیپد پرو 12.9 اینچی اپل و سرفیس پرو 9 مایکروسافت مقایسه خواهیم کرد؛ تا انتهای مقاله همراه سامسونگ سنتر باشید تا ببینیم برنده میدان کدام است؟
طراحی
گلکسی تب S9 اولترا نسبتبه نسل قبل تغییرات ظاهری چندانی را تجربه نکرده و غول فناوری کرهای همچنان نماینده خود را با ابعاد 208.6 × 326.4 میلیمتر به بازار عرضه کرده است. نمایندهی غولپیکر سامسونگ یکی از باریکترین تبلتهای بازار محسوب میشود؛ زیرا باوجود ضخامت 5.5 میلیمتری، حتی آیپد پرو 12.9 اینچی نیز با ضخامت 6.4 میلیمتری خود، یارای نزدیک شدن به کهکشانی کرهایها را ندارد. ضخیمترین بدنه در این مقایسه به سرفیس پرو 9 تعلق میگیرد که ضخامتی معادل 9.4 میلیمتر دارد. بزرگترین بهبود تب S9 اولترا درمقایسه با نسل پیشین و دیگر رقبا به مقاومت این تبلت در برابر آب برمیگردد؛ سامسونگ با دریافت گواهی IP68 برای تبلت خود، موفق شده تا مقاومت 30 دقیقهای آن تا عمق 1.5 متری را تضمین کند.
حدود 91 درصد از پنل جلوی دستگاه را نمایشگر 14.6 اینچی آن دربر گرفته است؛ درحالیکه این عدد در آیپد پرو معادل 85.5 درصد و در سرفیس پرو 9 نیز به 84 درصد میرسد. درنظر داشته باشید که این دو مدل از نمایشگرهای 13 اینچی استفاده میکنند و تب S9 اولترا تقریبا 100 سانتیمتر مربع فضای بیشتری دراختیار کاربر قرار میدهد. اما تفاوت قابلتوجه دیگر، به نسبت صفحه متفاوت نماینده سامسونگ مربوط میشود. مایکروسافت و اپل برای ایجاد فضای بیشتر و باتوجه به کاربری دستگاه که عموماً بهصورت افقی استفاده میشود، تصمیم گرفتهاند تا از نسبت 4:3 استفاده کنند؛ درحالی که سامسونگ همچنان به استفاده از نسبت نمایشگر 16:9 متعهد است. درچنین شرایطی نمایشگر آیپد و سرفیس، پیکسلهای افقی بیشتری را دراختیار کاربر قرار میدهند. علاوهبراین، دردست گرفتن تبلتهایی با نمایشگر 4:3 بهمراتب آسانتر از نمونههای مجهز به نمایشگر 16:9 خواهد بود. شایان ذکر است که نسبت 16:9 تنها شامل نکات منفی نمیشود و ویژگیهای مثبتی را نیز بههمراه دارد. بهطور مثال هنگام تماشای فیلم در این نمایشگرها، نوار سیاه بالا و پایین کمتری را مشاهده خواهید کرد که ارتباط مستقیمی با تجربه لذتبخش تماشای فیلم خواهد داشت.
پنل OLED تب S9 اولترا وضوح 2960 × 1848 پیکسل دارد و با درنظر گرفتن ابعاد آن، تراکم پیکسلی 239 پیکسلبراینچ را رقم میزند؛ ازاینرو نماینده کرهایها در این بخش پس از پنل LCD سرفیس پرو 9 با وضوح 1920 × 2880 پیکسل (267ppi) و آیپد پرو با پنل mini-LED و وضوح 2732 × 2048 پیکسل (265ppi)، رتبهی سوم را کسب میکند. در نهایت نوبت به نرخنوسازی پنلها میرسد که در هر سه تبلت برابر با 120 هرتز است. متأسفانه برخلاف آنچه در گوشیهای هوشمند دیده میشود، تبلتهای حاضر در این مقایسه از پنل با نرخنوسازی متغیر پشتیبانی نمیکنند و برای کاهش مصرف انرژی، تنها میتوانند میان دو حالت 60 و 120 هرتز جابهجا شوند.
نرمافزار و رابطکاربری
نماینده کهکشانی سامسونگ از نسخهی 5.1 پوسته اختصاصی One UI مبتنیبر اندروید 13 پشتیبانی میکند که برای تبلتها ویژگیهای مختلفی را به ارمغان میآورد. همانطور که گفته شد سرمایهگذاری اپل در iPadOS و اجرا کردن ویندوز دسکتاپ توسط سرفیس پرو 9 باعث شده تا اندروید گلکسی تب S9 اولترا آنطور که باید و شاید حرفهای بهنظر نرسد؛ اما سامسونگ پا را از تواناییهای اندروید فراتر گذاشته است تا نسخهای پیشرفتهتر و حرفهایتر از این سیستمعامل را ارائه کند. همانند دو رقیب دیگر، گلکسی تب S9 اولترا نیز برای مدیریت اپلیکیشنهای درحالاجرا از نواروظیفه شناور کمک میگیرد و تقسیم صفحه و اجرای برنامهها در این قالب نیز در سریعترین حالت ممکن (کشیدن آیکن از نوار وظیفه و رها کردن آن در صفحه) انجام میشود. علاوهبراین، غول فناوری کرهای با تعبیه ویژگی نرمافزاریِ DeX در تبلتهای خود، محیطی شبیه به دسکتاپ ویندوز را بهارمغان میآورد که در آن برنامهها اجازه اجرا در پنجرههای جداگانه را دارند. درحقیقت نسخه تبلت One UI را باید تلفیقی از iPadOS و ویندوز بدانیم که امکان ایفای نقش هرکدام بهصورت جداگانه نیز وجود دارد. ازطرفدیگر، ویندوز 11 با اینکه تغییرات متعددی را برای بهبود تعامل لمسی دستگاه دریافت کرده است، اما همچنان دراینزمینه عملکرد ضعیفتری از One UI یا iPadOS دارد و پیشنهاد میشود بههمراه سرفیس یک کیبورد نیز تهیه کنید. اتفاقی که تأثیر درخورتوجهی در قیمت تمامشده سرفیس پرو 9 خواهد داشت.
سختافزار
قلب تپندهی تبلت غولپیکر سامسونگ از قدرتمندترین تراشه دنیای اندروید یعنی Snapdragon 8 Gen 2 قدرت میگیرد؛ تراشهای 8 هستهای که با فرایند ساخت 4 نانومتری TSMC ساخته شده است. درکنار نام تراشه پسوندی تحتعنوان « for Galaxy» نیز بهچشم میخورد که یعنی CPU و GPU آن از کلاک بالاتری استفاده میکنند؛ درنتیجه میتوان انتظار عملکردی بهمراتب بهتر از نسخه وانیلای Snapdragon 8 Gen 2 را داشته باشیم. در آنطرف رینگ، آیپد پرو 12.9 اینچی کوپرتینوییها با تراشه M2 یکهتازی میکند؛ همان تراشهای که ابتدا در مکبوک پرو 13 اینچی و مکبوک ایر استفاده شده بود. ردموندیها اما با رویکردی متفاوت و شبیه به دنیای دسکتاپها، تبلت خود را بههمراه 3 تراشه مختلف شامل تراشه SQ3 مایکروسافت، Core i5-1235U اینتل و Core i7-1255U بهعنوان قدرتمندترین نسخه، عرضه میکند. درصورتی که بخواهیم به تراشههای سه تبلت حاضر در این مقایسه بهترتیب امتیاز دهیم، مقام اول به M2 اپل اختصاص پیدا میکند؛ در ردههای بعدی Core i7-1255U و Core i5-1235U اینتل و سپس Snapdragon 8 Gen 2 کوالکام و SQ3 مایکروسافت قرار میگیرند.
بنابراین بااینکه Snapdragon 8 Gen 2 قدرت فوقالعادهای را در اختیار کاربر قرار میدهد اما همچنان برای رسیدن به تراشه M2 اپل، چه درزمینه قدرت پردازش CPU و چه GPU، راهی طولانی درپیش دارد. بااینکه مایکروسافت، سرفیس پرو 9 را در نسخه پایه با 128 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی و 8 گیگابایت رم عرضه میکند، اما مدل مجهز به تراشه Core i7-1255U بههمراه 16 گیگابایت رم، از قیمتی مشابه با مدل 8/128 گیگابایت دو نماینده دیگر بهره میبرد. حال که صحبت از حافظه ذخیرهسازی شد، باید بدانید که گلکسی تب S9 اولترا با کنار گذاشتن ظرفیت 128 گیگابایتی، در ظرفیتهای 256، 512 و 1 ترابایت عرضه میشود؛ ازطرف دیگر نماینده کوپرتینوییها در پیکربندیها 128، 256، 512 گیگابایت، 1 ترابایت و 2 ترابایت بهفروش میرسد. مایکروسافت نیز سرفیس پرو 9 را با ظرفیتهای مشابه با آیپد پرو 2022 عرضه میکند با این تفاوت که خبری از مدل 2 ترابایتی نیست؛ البته امکان افزایش حافظه بهصورت دستی وجود دارد.
باتری
غول فناوری کرهای گلکسی تب S9 اولترا را به یکی از حجیمترین باتریها در دنیای تبلت مجهز کرده است. نمایندهی حرفهای سامسونگ با بهرهمندی از باتری 11200 میلیآمپرساعتی، عمر باتری فوقالعادهای را بهارمغان میآورد. درنظر داشته باشید که باتری مذکور باید انرژی موردنیاز یک پنل 14.6 اینچی با حداکثر روشنایی 1000 نیت را برطرف کند. در بررسی گلکسی تب S8 اولترا مشاهده کردیم که باتری از ظرفیت کافی برای تأمین انرژی دستگاه تا حداقل 15 ساعت پخش ویدیو یا 7 ساعت استفاده روزمره برخوردار است که عددی چشمگیر محسوب میشود. ازطرف دیگر با اینکه اپل برای آیپد پرو 2022 با آن باتری 10566 میلیآمپریاش (41 واتساعت)، نوید عمر باتری 10 ساعته را میدهد، اما در استفادههای روزمره بهسختی میتوان به نتیجهای مشابه دست یافت. افزونبراین، تبلت سرفیس پرو 9 باوجود ظرفیت باتری 47 واتساعتی خود، نتیجهای مشابه با نماینده سامسونگ را در استفادههای روزمره رقم میزند اما همچنان در دستیابی به نتایجی چشمگیرتر در پخش ویدیو ناکام میماند.
جمعبندی
در این مطلب با بهترین تبلتهای اندرویدی، ویندوزی و اپلی در بازار آشنا شدیم. هرکدام از این تبلتها میتوانند گزینههای شاخصی برای استفاده کاربران مختلف باشند و تجربه خوشایندی از کار با یک محصول با فرمفکتور بزرگتر از موبایل در اختیارشان قرار دهند. نظر شما در رابطه با تبلت گلکسی تب S9 اولترا چیست؟ آیا نماینده کرهایها میتواند با رقبایی چون آیپد پرو 12.9 و سرفیس پرو 9 رقابت کند؟ کدام یک گزینه بهتری است؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سامسونگ سنتر بهاشتراک بگذارید.