غول فناوری کرهای علاوه بر اینکه بزرگترین سازندهی گوشی در جهان است، در زمینهی ساعتهای هوشمند هم حرف زیادی برای گفتن دارد. با اینکه گلکسی واچ 4 سیستمعامل بومی تایزن را به نفع Wear OS 3 کنار زد، این شرکت عصر جدیدی را در نسل پوشیدنی خود آغاز کرد؛ البته مشکلاتی مانع عملکرد بهینه شد که شاید در گلکسی واچ 5 بهبود یابد. گلکسی واچ 4 در کل آغازگر دوران جدیدی برای سامسونگ است زیرا این شرکت بعد از سالها استفاده از سیستمعامل اختصاصی تایزن، آن را کنار گذاشته و در عوض به بهرهگیری از سیستمعامل WearOS 3 روی آورده است. این ساعت هوشمند به دلیل داشتن ویژگیهای قابلتوجه از جمله ردیابی سلامت، تراشهی جدید سریع و دسترسی به مجموعهی وسیعی از برنامهها، محبوبیت خوبی در میان کاربران به دست آورده است.
گلکسی واچ 4 سامسونگ هنوز محدودیتهایی دارد و مطمئناً در مشخصات و نرمافزار میتوان آن را بهبود داد. نسل بعدی ساعت هوشمند سامسونگ احتمالاً تا نیمه دوم اوت 2022 رونمایی میشود. گلکسی واچ 5 آینده میتواند رقیب جدی اپل واچ یا ساعت مورد انتظار پیکسل گوگل باشد. در حالحاضر خبری از قیمت پوشیدنی آینده سامسونگ نیست؛ اما قیمت گلکسی واچ 4 وابسته به ابعاد یا اتصال LTE از 249.99 دلار و گلکسی واچ 4 کلاسیک از 349 دلار شروع شد؛ بنابراین احتمال دارد گلکسی واچ 5 قیمت مشابه نسل قبلی خود داشته باشد. برای بهبود گلکسی واچ 5 نسل جدید ساعت هوشمند سامسونگ چه انتظاراتی میتوان داشت؟
طراحی با ضخامت کمتر
در نسخهی کلاسیک گلکسی واچ مسئلهای که بیشتر از نسخهی استاندارد به چشم میخورد، ضخامت ساعت است. در بخش طراحی گلکسی واچ 4 کلاسیک ضخیم است و اگرچه تا حدودی با سلیقهی برخی افراد سازگاری دارد، بهتر است جانشین آن ضخامت کمتری داشته باشد؛ زیرا پوشیدن ساعت با این ضخامت زیر لباسهای تنگ دشوار میشود و احتمالاً در رختخواب نیز آزاردهنده خواهد بود.
بهبود عمر باتری و افزایش سرعت شارژ
افزایش عمر باتری یک خواستهی مختص به ساعتهای هوشمند سامسونگ نیست. در حالحاضر بیشتر ساعتهای هوشمند با چنین مشکلی دست و پنجه نرم میکنند. اما از آنجایی که در مورد یکی از پیشرفتهترین شرکتهای تکنولوژی جهان صحبت میکنیم، در کل انتظارات بیشتری از آن داریم. باتری ساعتهای هوشمند باید حداقل 2 روز کامل دوام بیاورند که متأسفانه در حالحاضر چنین دوامی دیده نمیشود.
به طور خلاصه افزایش عمر باتری ضرری ندارد و خوشبختانه، افشای اطلاعات نشان میدهد که شاید باتری گلکسی واچ 5 ظرفیت بیشتری داشته باشد. طبق شایعات، سامسونگ ظرفیت باتری گلکسی واچ 5 را به 276 میلیآمپر ساعت افزایش خواهد داد که با این تفاسیر کاربران باید به دنبال زمان استفاده طولانیتری بین شارژ باشند. علاوه بر این، عوامل دیگری از جمله رزولوشن نمایشگر بر عمر باتری تأثیر میگذارند. باید به این نکته توجه کنیم که این ظرفیتها ظاهراً برای مدل با اندازههای پایه هستند و اگر ساعت اندازههای مختلفی داشته باشد، احتمالاً برخی از آنها باتری با ظرفیت بیشتری خواهند داشت.
اگر از ساعت مبتنی بر WearOS استفاده میکنید، تقریباً باید هر شب آن را به شارژ وصل کنید. متأسفانه امکان دارد زمان خواب، ساعت هوشمند شما شارژ کافی برای پایش وضعیت خواب نداشته باشد. افزایش عمر باتری ساعتهای هوشمند بدون شک کار راحتی نیست ولی در کنار این موضوع، سامسونگ باید سرعت شارژ ساعت هوشمند خود را هم بیشتر کند. اگرچه شارژ بیسیم قابلیت بسیار مفیدی است، اما برای شارژ کامل باید تقریباً 2 ساعت منتظر بمانید. این در حالی است که نسل ششم ساعت هوشمند شرکت فسیل در عرض حدود 30 دقیقه میتواند شارژ مورد نیاز برای یک روز کامل را دریافت کند. بنابراین بدون شک سامسونگ هم میتواند از همین تکنولوژی برای گلکسی واچ 5 استفاده کند.
گوگل اسیستنت
یکی از ناامیدکنندهترین ویژگیهای گلکسی واچ 4 این است که از دستیار گوگل بهره نمیبرد. زمانیکه سامسونگ هنوز تایزن را روی دستگاههای پوشیدنی خود اجرا میکرد، این انتظار میرفت که بدون دستیار دیجیتال کار کند؛ اما وقتی گلکسی واچ 4 و مدلهای آینده از سیستمعامل Wear OS گوگل استفاده میکنند؛ بنابراین انتظار میرود نسل بعدی این ویژگی را در زمان عرضه داشته باشد. اگرچه در گذشته این دستیار صوتی در ساعتهای هوشمند با برخی مشکلات مواجه میشد؛ اما نسل جدید ساعتها به لطف بهرهگیری از سختافزارهای جدید دیگر در این زمینه مشکلی ندارند. با وجود اینکه کاربران در گلکسی واچ 4 میتوانند از دستیار صوتی بیکسبی استفاده کنند، اما در کل کیفیت و امکانات آن به پای گوگل اسیستنت نمیرسد.
بهرهگیری گلکسی واچ 5 از گوگل اسیستنت به کاربران اجازه میدهد که از چندین قابلیت مبتنی بر این دستیار صوتی استفاده کنند. گلکسی واچ 4 از نظر سختافزار و نرمافزار گجت فوقالعادهای محسوب میشود و با توجه به اینکه سامسونگ همواره به دنبال بهبود محصولات خود است، امیدواریم گوگل اسیستنت را برای نسل بعدی آن استفاده کند.
قابلیتهای تندرستی در گوشیهای غیر سامسونگ
در دورانی که ساعتهای هوشمند سامسونگ با سیستمعامل تایزن راهی بازار میشدند، این ساعتها هماهنگی بیشتری با گوشیهای سامسونگ داشتند. بر خلاف ساعتهای قدیمیتر Wear OS و همنسلهای گذشته، ساعتهای هوشمند جدید سامسونگ با iOS اپل سازگار نیستند؛ یعنی کاربران سری گلکسی واچ 4 سامسونگ نمیتوانند دستگاه پوشیدنی خود را به آیفون متصل کنند. بدیهی است که اکثر کاربران اپل به هر حال اپل واچ 7 را انتخاب میکنند؛ اما در این بین افرادی هستند به ساعتهای هوشمند سایر شرکتها علاقهمند هستند.
متأسفانه برخی از هیجانانگیزترین ویژگیهای ردیابی سلامت گلکسی واچ 4 تنها در صورتی کار میکنند که ساعت با گوشی هوشمند سامسونگ جفت شود. سایر کاربران اندروید به ECG دسترسی ندارند؛ چراکه به برنامه Samsung Health Monitor نیاز است. برای بهرهگیری از قابلیتهایی مانند نوار قلب و نظارت بر فشار خون، باید از گوشی سامسونگ استفاده کنید. چنین مشخصهی مفیدی نباید به گوشیهای ساخت یک شرکت محدود شود و تمام گوشیهای اندرویدی باید بتوانند از آن استفاده کنند.
شایعه حسگر دماسنج
شایعات در مورد گجتهای پوشیدنی آینده همیشه دقیق نیستند؛ اما ظاهراً سامسونگ قصد دارد گلکسی واچ 5 را به حسگر دماسنج مجهز کند. در گذشته، شرکت اپل و سامسونگ از قابلیت دماسنج در ساعتهای خود خودداری میکردند؛ زیرا دستیابی به دمای دقیق بدن چالشبرانگیز است. دلیل اصلی آن به تأثیر دمای بازوی انسان در دماهای خارجی مختلف مربوط میشود که میتواند با خطا همراه باشد. بنابراین، جالب است که ببینیم سامسونگ در نهایت چگونه این مشکل را حل میکند.
به نقل از ETNews، این قابلیت برای تشخیص علائم اولیه COVID-19، عفونتها یا سایر بیماریها و ردیابی چرخه تخمکگذاری زنان استفاده میشود. اگر گلکسی واچ 5 واقعاً بتواند دادههای مفیدی را در این زمینه ارائه دهد، شروع خوبی خواهد بود.
زبان طراحی منسجم برای اپلیکیشنها
مسئله یکپارچگی زبان طراحی اپلیکیشنها مربوط به WearOS گوگل است و به همین خاطر ارتباط مستقیمی با گلکسی واچ ندارد. اما از سوی دیگر، این سیستمعامل به صورت مشترک توسط گوگل و سامسونگ توسعه پیدا میکند و اگر غول فناوری کرهای میخواهد در این بازار فاصلهی خود را نسبت به اپل کاهش دهد، باید به این موضوع توجه کند. ساعتهای سامسونگ قیمت بالایی دارند و بنابراین کاربران هم طبیعتاً چشمانتظار دریافت تجربهی کاربری بسیار خوبی هستند. در این حوزه اپل واچ حرف زیادی برای گفتن دارد و به همین خاطر اپل توانسته روزبهروز سهم بازار خود را افزایش دهد. سامسونگ مدتها پیش در بخش سختافزاری موفقیتهایی را کسب کرد ولی با وجود برخی جنبههای برتر سیستمعامل قبلی خود، یعنی تایزن ضعفهایی با آن همراه بود.
با ایجاد یک زبان طراحی منسجم برای اپلیکیشنها، سامسونگ و گوگل میتوانند به کاربران این شانس را دهند که از اپلیکیشنهای دارای عملکرد و ظاهر عالی بهره ببرند. به عنوان مثال، اپلیکیشنهای اپل واچ مکمل سختافزار هستند و یکپارچگی را در سراسر سیستم فراهم میکنند. ساعتهای Wear OS اشکال و اندازههای مختلفی دارند؛ اما با ایجاد یک زبان مشترک و تنظیم استانداردهای اپلیکیشن، ساعتهایی مانند گلکسی واچ 5 میتوانند موقعیت برتر خود را بیشتر بهبود بخشند.
نسخهی LTE کاربردی
مدل LTE گلکسی واچ 4 سامسونگ مانند نسل قبلی مشکلات زیادی دارد. کاربرانی که مدل LTE یک ساعت هوشمند را خریداری میکنند، میخواهند بدون نیاز به استفاده از گوشی از امکاناتی مانند نوتیفیکیشنها، تماس، ردیابی فعالیتهای ورزشی و ... بهره ببرند. اما طی سالهای گذشته سامسونگ بارها نشان داده که ظاهر مدلهای LTE ساعتهای هوشمند در مرکز توجه این شرکت قرار ندارند. به عنوان مثال اگر اینترنت LTE ساعت را فعال کنید؛ گلکسی واچ 4 خیلی سریع داغ میشود و به همین خاطر با ریستارتهای متعدد روبرو خواهید شد. بدون شک توجه سامسونگ به این موضوع میتواند تمام مشکلات مورد نظر را برای گلکسی واچ 5 برطرف کند. اما اگر نمیتواند این مشکل را حل کند یا در کل مدل LTE برای این شرکت اهمیت زیادی ندارد، بهتر است به طور کلی چنین مدلی را به بازار عرضه نکند.
مدل و استایلهای بیشتر
در نهایت گلکسی واچ 4 و کلاسیک به لطف ویژگیهای بهبودیافته، محبوبیت زیادی در میان افراد به دست آورد و در این زمینه ایرادی نمیتوان گرفت؛ اما همچنان انتظار میرود که بندهایی با سبکها و رنگهای بیشتری از این شرکت به بازار گجتهای پوشیدنی عرضه شود. بندهای شخص ثالث، جنسهای فلزی، چرم و پارچهای را به کاربران ارائه میدهند. خوشبختانه این اکسسوریها اغلب مقرونبهصرفه و اقتصادی هستند. با وجود این دیدن مدلهای پیشفرض هیجانانگیزتر از رنگهای جانبی اضافی خواهد بود.