Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

گلکسی زد فلیپ 4 در برابر زد فلیپ 3؛ پیشرفت کم اما بدون افزایش قیمت

گلکسی زد فلیپ 4 در دومین رویداد آنپکد 2022 معرفی شد؛ در این مطلب به مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ 4 با زد فلیپ 3 می‌پردازیم تا ببینیم سامسونگ چه تغییراتی در این نسل به وجود آورده است. خانواده‌ی تاشدنی گلکسی زد فلیپ طی سه نسل، محبوبیت زیادی برای خود دست‌وپا کرده‌اند. فرم‌فکتور خاص و جمع‌وجور این سری، همچنین قیمت بسیار مناسبی که دارد از زد فلیپ یک گوشی کامل ساخته و خیلی زود درمقایسه با گوشی‌های تاشوی فولد، به گوشی مورد علاقه‌ی کاربران تبدیل شده است. روند بهبود گلکسی زد فلیپ نشان می‌دهد که سامسونگ به پتانسیل گوشی تاشوی خود واقف است و سعی می‌کند سال‌به‌سال آن را بهینه‌سازی کند. این گوشی‌ها درحالت باز کاملاً شبیه به یک گوشی معمولی هستند اما وقتی بسته می‌شوند، به اندازه‌ی کف دست درمی‌آیند. به‌همین خاطر کاربران عاشق این دستگاه هستند چرا که خیلی راحت‌تر از گوشی‌های معمولی می‌توانند آن را حمل کنند و هر زمان هم که خواستند، با یک سبک متفاوت و جذاب آن را باز کرده و به انجام کار خود بپردازند.

از آنجایی‌که گلکسی زد فلیپ 3 به عنوان پیشرفته‌ترین گوشی تاشوی سامسونگ از سری فلیپ، در سال گذشته توانست موفقیت بسیار خوبی ازلحاظ فروش کسب کند، انتظار داشتیم سامسونگ نسل بعدی آن را با قابلیت‌های بسیار جذاب‌تری راهی بازار کند تا توجه کاربران را روی این گوشی‌ها نگه دارد. فارغ از بهبودهای سخت‌افزاری، زد فلیپ 4 نسبت‌به نسل قبل از نظر ظاهری و طراحی تغییرات اندکی به خود می‌بیند. در مطلب پیش‌رو، تمام مشخصات فنی و قابلیت‌های گوشی تاشو جدید سامسونگ را با نسل پیشین مقایسه می‌کنیم؛ با سامسونگ‌سنتر همراه باشید.

طراحی و نمایشگر
در بخش طراحی، گلکسی زد فلیپ 4 درمقایسه با نسل قبلی خود یعنی گلکسی زد فلیپ 3 تغییرات چشمگیری را تجربه نکرده است. اما بااین‌حال غول فناوری کره‌ای در مدل جدید، لولای گوشی را باریک‌تر کرده و تضاد بیشتر لولای شفاف با بدنه‌ی مات، زیبایی بصری بیشتری برای گلکسی زد فلیپ 4 به ارمغان آورده است. درحالت باز، گوشی ابعادی برابر با ۶٫۹ × ۱۶۵٫۲ × ۷۱٫۹ میلی‌متر دارد که نسبت‌به نسل قبل، در طول و عرض کمتر از یک میلی‌متر کوچک‌تر شده است. دستگاه درحالت تاشده، ازنظر ضخامت با زد فلیپ 3 برابری می‌کند.

به‌لطف باریک‌تر شدن حاشیه‌های نمایشگر و باوجود تغییر اندک در ابعاد گوشی، نمایشگر اصلی از همان پنل ۶٫۷ اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X با وضوح ۲۶۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، نرخ نوسازی 120 هرتز تطبیقی و پشتیبانی از HDR10 پلاس بهره می‌برد. نمایشگر کاور یا ثانویه نیز بدون تغییر و با ابعاد ۱٫۹ اینچ، وضوح تصویر ۲۶۰ × ۵۱۲ پیکسل را دراختیار می‌گذارد. کاربر اکنون می‌تواند از طریق این نمایشگر پیام ارسال کند، کنترل لوازم هوشمند را به دست بگیرد و حتی روی آن ویدیو یا گیف بگذارد؛ اما به‌طور کلی خیلی این نمایشگر کاربردی‌تر از قبل نشده است. افزون‌براین، گوریلاگلس ویکتوس پلاس روی نمایشگر قرار گرفته تا از آن درمقابل خط‌وخش بیشتر محافظت کند.

گلکسی زد فلیپ 4 در رنگ‌های بنفش، گرافیتی، رزگلد و آبی روانه‌ی بازار می‌شود؛ درحالی‌که گلکسی زد فلیپ 3 در رنگ‌های سبز، کرم، نیلی و مشکی دردسترس کاربران قرار گرفته بود. با دریافت گواهی IPX8، گلکسی زد فلیپ 4 نیز همچون زد فلیپ 3، حداقل روی کاغذ می‌تواند در آب با عمق 1.5 متر برای 30 دقیقه دوام بیاورد و همچنان تنها گوشی تاشو مقاوم دربرابر آب است. اما متأسفانه باید بگوییم که این گوشی درمقابل گرد و غبار مقاوم نیست.

رابط کاربری و سخت‌افزار
گلکسی زد فلیپ 4 از لحاظ سخت‌افزاری با مشخصاتی درخور یک گوشی پرچم‌دار پریمیوم به‌روزرسانی شده است. قلب تپنده‌ی گوشی تاشو مورداشاره از تراشه‌ی قدرتمند Snapdragon 8+ Gen 1 که با لیتوگرافی 4 نانومتری TSMC تولید شده، نیرو می‌گیرد و نوید بهبود عملکرد شگفت‌انگیزی را برای دستگاه تاشدنی نسل جدید به همراه دارد؛ درحالی‌که وظیفه‌ی انجام این کار در نسل قبل برعهده‌ی Snapdragon 888 بود. هر دو پردازنده‌ی مورداشاره عالی و قدرتمند هستند اما مدل جدید یک سر و گردن کارها را سریع‌تر و با قدرت بیشتری انجام می‌دهد. کُره‌ای‌ها، زد فلیپ ۴ را در سه نسخه‌ی ۸ | ۵۱۲، ۸ | ۲۵۶ و ۸ | ۱۲۸ گیگابایت راهی بازار کرده‌اند؛ درحالی‌که زد فلیپ ۳ تنها در دو نسخه‌ی ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ وارد بازار شده بود. حافظه‌ی رم استفاده شده درمقایسه با بهترین‌های بازار کم است اما آنقدر خوب هست که نیازهای سنگین را هم به کمک آن می‌توان برطرف کرد.

به‌لطف باریک‌تر شدن لولا، ظرفیت باتری گلکسی زد فلیپ 4 نسبت‌به نسل قبل افزایش داشته و از 3300 میلی‌آمپرساعت به 3700 میلی‌آمپرساعت رسیده است. درحالی‌که نسل قبل از شارژ سریع 15 واتی پشتیبانی می‌کرد، حالا می‌توان با شارژ فوق‌سریع 25 وات، باتری گلکسی زد فلیپ 4 را در مدت زمان 30 دقیقه، به اندازه‌ی 50 درصد شارژ کرد. پشتیبانی از وای‌فای 6 و اینترنت 5G به نسل جدید نیز منتقل شده است، اما زد فلیپ 4 با یک پله پیشرفت، می‌تواند از بلوتوث نسخه‌ی 5.2 نیز پشتیبانی کند. گلکسی زد فلیپ 4 از رابط کابری One UI 4.1.1 مبتنی‌بر اندروید 12 بهره می‌برد.

دوربین
دربخش دوربین هم شاهد تغییر و تحول خاصی بین دو نسل نیستیم. مجموعه‌ی دوربین دوگانه، از یک حسگر 12 مگاپیکسلی در پس لنز واید با گشودگی دیافراگم f/1.8 و یک حسگر 12 مگاپیکسلی دیگر در پس لنز اولتراواید با گشودگی دیافراگم f/2.2 بدون هیچ تغییری با همان شکل و ترتیب قرار گرفته‌اند. درمقایسه با گلکسی زد فلیپ 3، پیکسل‌های حسگر دوربین اصلی از 1.12 میکرومتر به 1.8 میکرومتر تغییر یافته‌اند تا با جود پیکسل‌های بزرگ‌تر بتوان جزئیات بیشتری را در عکس‌ها به ‌ثبت رساند. دوربین سلفی نیز مانند زد فلیپ 3 درون نمایشگر تاشونده تعبیه شده و حسگری به بزرگی 10 مگاپیکسل و لنزی با دیافراگم f/2.4 دارد. البته سامسونگ گوشی تاشو جدیدش را به یک سری امکانات نرم‌افزاری برای بهبود تجربه‌ی عکاسی مجهز کرده که انتظار می‌رود وضعیت تصاویر اندکی بهتر از قبل شود. زد فلیپ 4 درمقایسه با نسل قبل تغییری را در برچسب قیمتی تجربه نمی‌کند و با همان قیمت پایه‌ی 999 دلار روانه‌ی بازار می‌شود.

جمع‌بندی
گلکسی زد فلیپ 4 و زد فلیپ 3 خیلی تفاوت چشم‌گیری با هم ندارند. تفاوت بین این دو نسل در نگاه اول قابل مشاهده نیست اما اگر خیلی دقیق به آن‌ها نگاه کنیم می‌بینیم که بله، سامسونگ اندکی تغییرات ایجاد کرده اما اکثر آن‌ها درونی هستند. این تغییرات شامل تراشه‌ی قدرتمندتر، نرم‌افزارهای بهینه‌تر برای عکاسی، باتری بزرگ‌تر و مواردی از این قبیل می‌شود. چیزی که ما آن را چشم‌گیر خطاب کنیم دیده نمی‌شود اما بااین‌حال زد فلیپ 4 به‌عنوان یک گوشی تاشوی ارزان‌قیمت می‌تواند با همین ارتقاهای جزئی، کاربران را راضی نگه دارد. بااین‌حال، در صورت داشتن زد فلیپ 3، خرید مدل جدید خیلی منطقی به‌نظر نمی‌رسد مگر اینکه تخفیف خیلی عالی برای آن‌ها درنظر گرفته شود که بتوان گوشی قدیمی را با Trade-In به شرکت پس داد و مدل‌های جدید را خریداری کرد.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی