طبق گزارش CNBC، غول فناوری کرهای مشغول کار روی نقشهی راه جدیدی برای محصولات مبتنیبر فناوری واقعیت ترکیبی است. بهعقیدهی بسیاری از فعالان صنعت فناوری، دستگاههای واقعیت ترکیبی بخشی از آیندهی این صنعت را تشکیل میدهند و روی رشد شرکتها تأثیر بسزایی خواهند داشت.
به اعتقاد تحلیلگران، اثرگذاری واقعیت ترکیبی بر صنعت فناوری و حوزهی رایانش، در حد و اندازهی گوشیهای هوشمند خواهد بود. شرکتهای بزرگی همچون متا و مایکروسافت دهها میلیارد دلار روی واقعیت ترکیبی سرمایهگذاری کردهاند. عبارت واقعیت ترکیبی به فناوریهایی اشاره دارد که دنیای واقعی و مجازی را ترکیب میکنند. واقعیت ترکیبی نسخهی بهبودیافتهی واقعیت افزوده بهشمار میرود، فناوریای که به کمک آن میتوان تصاویر مجازی را روی پسزمینهی دنیای واقعی نمایش داد. برای دسترسی به برنامههای واقعیت ترکیبی باید از هدستهایی استفاده کنید که روی چشم قرار میگیرند.
سامسونگ ماه گذشتهی میلادی از همکاری با گوگل و کوالکام برای توسعهی پروژههای واقعیت ترکیبی خبر داده بود. سه شرکت موردبحث جزئیات بسیار کمی درمورد همکاریشان ارائه دادهاند و درحالحاضر اطلاع نداریم که مشغول توسعهی چه پروژههایی هستند. کوالکام مجموعهای از پردازندههایی با نام Snapdragon XR تولید میکند که بهطور ویژه برای محصولات واقعیت ترکیبی درنظر گرفته شدهاند. سامسونگ یکی از باتجربهترین شرکتهای دنیا در حوزهی طراحی سختافزار است. ازطرفی، گوگل با اندروید، اکوسیستم بزرگی در اختیار دارد و میتواند توسعهدهندگان را به ساخت اپلیکیشنهای واقعیت ترکیبی ترغیب کند.
یکی از مدیران سامسونگ در مصاحبهای کوتاه با CNBC گفت همکاری بین سامسونگ و کوالکام و گوگل صرفاً محدود به این سه شرکت نیست، بلکه باعث رشد بازار واقعیت ترکیبی میشود: «تعداد بسیار زیادی توسعهدهنده، تولیدکنندهی محتوا و سازندهی اپلیکیشن بهدنبال استفاده از اکوسیستم ما خواهند رفت. برای ساخت اکوسیستمی پرجنبوجوش، به چیزی بیشتر از تولید دستگاه، پردازنده و سیستمعامل نیاز داریم.» ورود غول فناوری کرهای به بازار محصولات واقعیت ترکیبی، شرکت سامسونگ را به رقیب مستقیم متا تبدیل خواهد کرد. علاوهبر سامسونگ و متا، گفته میشود اپل نیز مشغول کار روی هدست واقعیت ترکیبی است. مایکروسافت نیز هدستهایی اختصاصی به نام هولولنز دارد. ازطرفی، شیائومی اخیراً عینک واقعیت افزوده معرفی کرده است.