سامسونگ مانند بسیاری از تولیدکنندگان بهطور مرتب درخواستهای ثبت اختراع را برای هر فناوری و دستگاهی ثبت میکند که ممکن است در آینده روانهی بازار شود. بهعنوانمثال، شرکت کرهجنوبی چندین اختراع را در رابطه با اولین گوشی هوشمند رولشوندهی خود ثبت و پتنتی نیز منتشر کرده است که به گوشی هوشمند گلکسی مجهز به نمایشگر تاشو از کنار اشاره میکند.
بااینحال، سامسونگ اخیراً درخواست دیگری برای ثبت اختراع نرخ نوسازی متغیر ثبت کرده است. این فناوری جدید که نوعی تکنولوژی انقلابی بهشمار میرود، میتواند روی هر بخش از نمایشگر نرخ نوسازی متفاوتی اعمال کند. قابلیت مذکور، بهخصوص بر کاهش مصرف انرژی تأثیر زیادی خواهد گذاشت. بهعنوانمثال، تصور کنید با استفاده از ویژگی تقسیم صفحه روی گوشی هوشمندتان، ویدئویی را در یوتیوب پخش و در بخش دیگر مقالهای را در وبسایتی باز کردهاید. در شرایط مورداشاره، دستگاه میتواند بهطور خودکار نرخ نوسازی بخش نمایش ویدئو را افزایش دهد و بهصورت همزمان ناحیهای که حاوی متن است، با نرخ فریم کمتر نمایش دهد.
براساس گزارش وبسایت Gizchina، تصاویری که سامسونگ بهعنوان بخشی از اسناد ثبت اختراع جدیدش ارائه کرده است، صفحهای را نشان میدهد که محتوا را با سه نرخ نوسازی مختلف، یعنی 30، 60 و 120 هرتز نشان میدهد. البته این شرکت اشاره میکند که با ترکیب پنجرههای صفحهنمایش، محدودیتهای فنی برای اعمال نرخ نوسازی وجود خواهد داشت. بهعبارتدیگر، فناوری مذکور از الگوهای خاصی تبعیت کرده و عملکرد خودسرانه نخواهد داشت. بااینحال، استراتژی جدید سامسونگ روشن است: اعمال هوشمندانهی نرخ نوسازی متفاوت بر روی نواحی مختلف نمایشگر، استقلال گوشی هوشمند را حفظ خواهد کرد. توجه داشته باشید که غول فناوری کرهجنوبی در ژانویه 2021 درخواستهایی برای ثبت اختراع با عنوان «روشی برای هدایت نمایشگر با نرخ نوسازی چند برابری و دستگاه الکترونیکی که این کار را انجام میدهد» ثبت کرد. این گواهیها اخیراً دردسترس قرار گرفتهاند.
بااینحال، یک سوال باقی میماند: آیا شانسی برای ارائهی این فناوری نوآورانه در گلکسی S23 وجود دارد؟ بانگاهی به شرایط فعلی، ظاهراً بعید است این شرکت از فناوری جدید نرخ نوسازی متغیر روی نواحی مختلف نمایشگر در نسل بعدی پرچمداران خود بهره ببرد؛ زیرا نمیدانیم آیا پیشرفت چشمگیری در این زمینه بهدست آمده است یا خیر. درحالحاضر انتظار میرود سری گلکسی S23 با نمایشگرهای مجهز به نرخ نوسازی متغیر بین 1 تا 120 هرتز روانهی بازار شوند.