سامسونگ ویژگی «زوم فضایی» را با گلکسی اس 20 اولترا معرفی کرد و همراه با آن گزینهای برای بزرگنمایی 100 برابری ارائه داد که میتوان از آن برای ثبت عکسهای چشمگیر ماه با جزئیات استفاده کرد. بااینحال یکی از کاربران ردیت، شواهدی را جمع آوری کرده و به این نتیجه رسیده است که تصاویر ثبتشده از ماه با قابلیت زوم فضایی سامسونگ، از مدل هوش مصنوعی و ترکیب دادهها برای ایجاد تصویری با وضوح بالا بهره میبرد و بهعبارت دیگر، عکسهای ثبتشده با این ویژگی جعلی هستند.
براساس گزارش WccfTech، احتمالاً کاربران متعددی از مدتی پیش، واقعی بودن عکسهای ثبتشده از ماه با گوشیهای پرچمدار سامسونگ را رد کردهاند اما کاربر ردیت به نام ibreakphotos، اطلاعات فوقالعادهای درمورد این ادعا به اشتراک گذاشته است که نشان میدهد ساخت چنین تصاویری از ماه چقدر آسان است. وی ابتدا تصویری تقریباً عالی از ماه را دانلود کرد و وضوح آن را به 170×170 پیکسل کاهش داد و سپس جلوهی تاری را روی این عکس اعمال کرد تا جزئیات آن حذف شود.
ibreakphotos در مرحلهی بعد، ابعاد تصویر تار را 4 برابر ارتقا داد، بهطوری که افراد تصویر واضحتری از آنچه در حال وقوع است داشته باشند. این کاربر سپس تمام چراغهای اتاق را خاموش و به سمت مقابل حرکت میکند. وی در مرحلهی بعد ازطریق گوشی هوشمندش روی نمایشگر بزرگنمایی کرد و مقایسهای از تصویر تار ماه با تصویر جدید گرفتهشده با گوشی خود ارائه کرد. طبق ادعای ibreakphotos، سامسونگ از فناوری هوش مصنوعی برای افزودن جزئیات بسیار بالا به تصاویر در حالت زوم فضایی استفاده کرده است. وقتی هوش مصنوعی را بهطور خاص براساس صدها و شاید هزاران عکس از ماه آموزش دهید، واضح است که تصویر ایجاد شده با این مدل میتواند بسیار خوشایند و طبیعی باشد.
اینکه شرکتها برای گمراه کردن عموم مردم از ترفندهای تبلیغاتی زیادی استفاده میکنند، چندان عجیب بهنظر نمیرسد. منتقدان پیش از این نیز واقعی بودن تصاویر ثبتشده از ماه با گوشیهای هوشمند پرچمدار سامسونگ را زیر سؤال برده بودند. بههرحال اکنون شواهد محکمی وجود دارد که نشان میدهد این عکسها بهاحتمال زیاد واقعی نیستند و صرفاً با اعمال مدلهای هوش مصنوعی تولید شدهاند. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد توضیحات ibreakphotos توصیه میشود به پست اختصاصی این کاربر درمورد تکنیکهای سامسونگ برای ارائهی ویژگی زوم فضایی مراجعه کنید.