Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

جام جهانی 2022 قطر؛ فرصت رونمایی از جدیدترین فناوری‌ها در رویدادی جذاب برای طرفداران دنیای تکنولوژی

جام جهانی 2022 قطر

جام‌جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر فقط برای طرفداران فوتبال اهمیت ندارد؛ زیرا با بهره‌مندی از فناوری‌های متنوع در این دوره از جام جهانی، علاقه‌مندان به دنیای تکنولوژی هم بسیار هیجان‌‌زده خواهند شد. جام جهانی ۲۰۲۲ حس و حال شگفت‌انگیزی نسبت‌به جام‌های قبلی خواهد داشت؛ این جام‌ جهانی با هیجان‌های بسیاری همراه است: این اولین بار در جهان است که یک کشور عربی میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال خواهد بود. در جام جهانی ۲۰۲۲ تمام ورزشگاه‌ها در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند و بر خلاف سایر دوره‌های این مسابقات طرفداران تیم‌های مختلف باید مسافت زیادی را برای حضور در ورزشگاه‌ها طی کنند. اما آنچه بیش از همه جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را خاص کرده استفاده گسترده از فناوری‌های هوشمند و پیشرفته در یکی از پرطرفدارترین مسابقات ورزشی جهان است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان علاقه‌مندان به فوتبال که در جام جهانی قطر حضور خواهند داشت، نه تنها برای مسابقات هیجان‌انگیز بلکه به دلیل فناوری‌های نوآورانه‌ای که مطمئنا تجربیات متفاوتی را ارائه می‌دهند، در جایگاه خاصی قرار می‌گیرند. کسب اطلاعات درمورد جدیدترین فناوری‌های مورد استفاده در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر می‌تواند برای میلیون‌ها تماشاگر این مسابقات در سراسر کشور جذاب باشد. در ادامه با بای چک همراه باشید تا با مهم‌ترین و جالب‌ترین تکنولوژی‌های به‌کار گرفته شده در جام جهانی 2022 بیشتر آشنا شوید.

توپ‌های هوشمند
در جام جهانی قطر تمامی گردشگران و تماشاگرانی که در این کشور حضور دارند شاهد رونمایی از «الریحله» که در زبان عربی به معنای «سفر» است، توپ انقلابی جدید جام جهانی خواهند بود. «الریحله» مجهز به نوعی سیستم تعلیق است که شامل یک حسگر واحد اندازه‌گیری اینرسی (IMU) است که می‌تواند خطاهایی از قبیل آفسایدی را که در مواقعی تشخیص آن سخت است، شناسایی کند. این سنسور که در مرکز توپ قرار دارد، داده‌های توپ را ۵۰۰ بار در ثانیه به اتاق ویدئویی ارسال کرده و امکان تشخیص بسیار دقیق نقطه ضربه را فراهم می‌کند. خطاهای مرتبط با آفساید، یکی از بحث‌برانگیز‌ترین خطاهای داوری در فوتبال است. بارها دیده‌ایم که طرفداران تیم فوتبالی از اشتباه داور در گرفتن آفساید به نفع تیم حریف ناراضی بوده و مدعی هستند که حق تیم محبوب‌شان ضایع شده؛ این موضوع حتی گاهی ممکن است روی نتیجه‌ی بازی تأثیر بگذارد و نتیجه به نفع تیم مقابل عوض شود.

جام جهانی 2022 قطر

فناوری آفساید نیمه‌خودکار و VAR
فیفا در ماه جولای 2022 اعلام کرده بود از فناوری آفساید نیمه‌خودکار در جام جهانی قطر بهره می‌برد و نحوه کارکردش نیز به این صورت است: 12 دوربین ردیاب زیر سقف استادیوم نصب خواهد شد تا ضمن دنبال کردن مسیر توپ، 50 مرتبه در ثانیه 29 داده از هر بازیکن ثبت شود تا موقعیت دقیق آن‌ها در زمین را بسنجند. این 29 داده جمع‌آوری شده، تمام اندام‌هایی که در آفساید مرتبط هستند را ثبت می‌کنند. با ترکیب داده‌های موقعیت توپ و اندام در آفساید توسط هوش مصنوعی، داور مسابقه و داوران VAR در لحظه ارسال پاس یار مهاجم هشداری مبنی‌بر حضور بازیکن مهاجم در آفساید دریافت می‌کنند. قبل از اطلاع یافتن داور وسط، داوران VAR این تصمیم را تایید می‌کنند. این فرایند در عرض چند ثانیه اتفاق می‌افتد و فرایند آفسایدگیری، کوتاه‌تر و دقیق‌تر خواهد شد. به عبارتی فرایند این تصمیم‌گیری به‌جای حداقل 70 ثانیه حدود 25 ثانیه به طول خواهد انجامید.

جام جهانی 2022 قطر

این فناوری درنتیجه‌ی 3 سال تحقیق و آزمایش به دست آمده و در نوع خود بهترین‌ها را برای تیم‌ها، بازیکنان و هوادارانی که به قطر می‌آیند، ارائه می‌دهد. فیفا در جام جهانی 2018 با استفاده از فناوری کمک داور ویدیویی گامی جسورانه برداشت و این فناوری موفقیت خود را بدون بحث و جدل ثابت کرد. ما به توسعه‌ی آن بسیار افتخار می‌کنیم و مشتاقانه منتظریم جهان نیز مزایایش را در جام جهانی 2022 قطر مشاهده کند. شناسایی انواع خطا یا هر نوع نقض قوانین فوتبال مانند خطای لمس توپ با دست، آفساید، خطای فیزیکی بین بازیکنان، تشخیص خطاها در محوطه‌ی پنالتی یا نزدیک به محوطه‌ی جریمه و صحت‌سنجی تشخیص‌ داور در این نواحی و بازسازی سه‌بعدی صحنه‌های بازی از دیگر مزایایی است که فناوری تشخیص آفساید نیمه‌خودکار و سیستم کمک داور ویدیویی در جام جهانی 2022 قطر ارائه می‌دهند.

جام جهانی 2022 قطر

سیستم خنک‌کننده استادیوم‌ها
قطر برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲، استادیوم‌هایی را با معماری جذاب طراحی کرده که به پیشرفته‌ترین فناوری‌های دنیای امروز مجهز هستند؛ یکی از این فناوری‌ها سیستم‌ هوشمند خنک‌کننده‌‌ برای فضای استادیوم‌ها است. درحال‌حاضر تعدادی از پیشرفته‌ترین و هوشمندترین ورزشگاه‌های جهان در کشور قطر قرار دارد. اگرچه این رویداد در ماه‌های آذر و دی برگزار خواهد شد، اما دمای هوا در حاشیه خلیج فارس احتمالاً به حدود ۲۶ درجه سانتیگراد می‌رسد. برای کاهش دما به ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد، استادیوم‌ها مجهز به فناوری خنک‌کننده هستند که فضای راحت‌تری را برای هواداران و بازیکنان فراهم می‌کند. در این سیستم خنک‌کننده از ترکیبی از عایق و خنک‌کننده هدفمند استفاده شده است. حسگرهای اطراف استادیوم دما را ثابت نگه می‌دارند و جریان هوا را برای صندلی‌های زیر سایه یا آفتاب تنظیم می‌کنند. از طریق یک تکنیک گردش هوا، هوای گرم از طریق سیستم خنک‌کننده استادیوم مکیده شده با آب تمیز و دوباره خنک می‌شود، پس از فیلتر دوباره توسط جت‌ها پمپ خواهد شد. تخمین زده می‌شود که فناوری سرمایش استادیوم از تکنیک‌هایی که تا به حال استفاده می‌شدند، ۴۰ درصد پایدارتر باشد، بنابراین می‌توان تنها دو ساعت قبل از برگزاری رویداد برای خنک کردن استادیوم به این روش، اقدام کرد و بدین‌ترتیب مصرف انرژی را به‌طور قابل‌توجهی در مقایسه با سایر روش‌های دیگر کاهش داد. هفت استادیوم از هشت استادیوم طراحی شده در قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲ به این سیستم خنک‌کننده‌ی پیشرفته مجهز هستند و تنها یک استادیوم از این فناوری بهره نمی‌برد که آن هم به ساحل نزدیک است و نیازی به این سیستم خنک‌کننده ندارد.

جام جهانی 2022 قطر

اپلیکیشن FIFA PLAYER
بازیکنان حاضر در جام جهانی فوتبال در قطر می‌توانند از طریق برنامه «FIFA Player» اطلاعاتی درمورد عملکرد خود در زمین دریافت کنند. این برنامه در راستای چشم انداز 2020 تا 2030 رئیس فیفا توسعه یافته است تا از فناوری برای بهبود بیشتر فوتبال استفاده کند. «FIFA Player» ورودی‌های بازیکنان حرفه‌ای را با همکاری سازمان FIFPRO، نماینده جهانی فوتبالیست‌های حرفه‌ای، ادغام می‌کند. اپلیکیشن مذکور برای اولین بار در جام جهانی 2022 قطر استفاده خواهد شد و بازیکنان می‌توانند با نصب آن، بلافاصله پس از هر بازی آمارها، ارزیابی عملکرد و خطاهای خود را در بازی مشاهده کنند.

جام جهانی 2022 قطر

پلتفرم‌هایی مختص کم‌بینایان و نابینایان
دسترسی به اینترنت یک عامل مهم برای هر رویدادی است و جام جهانی نیز تفاوتی ندارد. به منظور فراگیرتر و قابل دسترس‌تر کردن جام جهانی فوتبال در قطر، برگزارکنندگان این رویداد ازBonocle، اولین پلتفرم سرگرمی بریل در جهان با تمام فناوری‌های کمکی برای افراد کم‌بینا برای دسترسی به محتوای دیجیتال استفاده کرده‌اند. این فناوری دارای عملکرد‌های رمزگذاری برای حمایت از افراد دارای اختلالات بینایی است تا آن‌ها نیز بتوانند مانند بقیه از رویداد‌های جام جهانی ۲۰۲۲ لذت برده و حضور تمام عیار در آن را تجربه کنند. فناوری دیگری به نام Feelix Palm در جام جهانی قطر استفاده می‌شود. این فناوری بدون محدود کردن حرکت فیزیکی یا شنوایی تماشاگران، از خط بریل برای ارسال پالس استفاده کرده و این پالس‌ها را ازطریق هدست واقعیت مجازی یا سخت‌افزارهایی مانند دستکش دراختیار افراد کم‌بینا یا نابینا قرار می‌دهد.

جام جهانی 2022 قطر

فضای مختص افراد اوتیسم
قطر برای جام جهانی ۲۰۲۲ در استادیو‌ها، اتاق‌هایی جداگانه و مخصوص را برای تماشاگران مبتلا به اوتیسم یا اختلالات پردازش حسی، در نظر گرفته است که می‌توانند علاوه‌بر بهره‌مندی از ابزار‌هایی جذاب از فضای آرام و محیط امن این اتاق‌ها استفاده کنند و با داشتن تمرکز تجربه‌ی رضایت‌بخشی هنگام تماشای بازی‌ها داشته باشند.

سایبان‌هایی هوشمند مجهز به وای‌فای و پورت شارژ USB
برگزارکنندگان قطری می‌خواهند یک تورنمنت فوتبال دوست‌دار محیط زیست را به نمایش بگذارند بنابراین تا جایی که ممکن است از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کنند؛ علاوه بر این قطری‌ها می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که تماشاگران به طور مداوم در ارتباط هستند. به همین دلیل برای رفاه حال تماشاگران جام جهانی 2022 ایستگاه‌هایی برای استراحت موسوم بهElPalm  درنظر گرفته‌اند. انرژی ایستگاه‌ها ازطریق پنل‌های خورشیدی تولید می‌شود و اگر در حین تماشای بازی‌ها نیاز به شارژ کردن گوشی خود داشتید، می‌توانید به ایستگاه‌های EIPalm رفته و از پورت USB یا بی‌سیم برای شارژ گوشی خود استفاده کنید. این ایستگاه‌ها به وای‌فای، سایبان‌های هوشمندی و بلندگوهایی برای انتشار اطلاعات مهم بازی‌ها و تبلیغات مجهز هستند.

جام جهانی 2022 قطر

فناوری ناوبری
اپلیکیشنی به نام NavBuddy Qatar در جام جهانی 2022 قطر برای رفاه بیشتر تماشاگران و بازیکنان منتشر شده است که افراد می‌توانند به کمک آن، مسیر مورد نظر خود را انتخاب یا نزدیکترین سرویس بهداشتی یا رستوران را پیدا کنند. افزون‌براین به کمک NavBuddy Qatar و حسگرهایی که در خیابان‌های دوحه تعبیه شده‌اند، امکان برنامه‌ریزی و پیدا کردن مسیر‌های کم‌ترافیک هنگام رفتن به استادیوم‌ها فراهم شده است.

جام جهانی 2022 قطر

تحویل غذا؛ حضوری یا در محل
در جام جهانی ۲۰۲۲ تماشاگران بابت احساس گرسنگی در زمان برگزاری مسابقات و تماشای بازی، دغدغه‌ای نخواهند داشت. زیرا اپلیکیشن Asapp  برای شرایط مذکور توسعه یافته و کافی است تا افراد در هر یک از استادیوم‌ها از این برنامه برای تحویل غذای خود استفاده کنند یا با انتخاب درخواست تحویل حضوری، غذا خود را به صورت حضوری در محل تحویل بگیرند.

جام جهانی 2022 قطر

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی