Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

شیائومی برندی شناخته‌شده و پر‌فروش محسوب می‌شود که گوشی‌هایی متنوع با مشخصات قدرتمند و قیمتی بسیار رقابتی روانه‌ی بازار می‌کند. درواقع، اصلی‌ترین وجه تمایز غول فناوری چینی را می‌توان ارائه‌ی سخت‌افزاری قدرتمند در قالب قیمتی معقولانه دانست که همین معیار به‌تنهایی شیائومی را در پیمودن سریع‌تر این راه صدساله همراهی کرد. شیائومی اخیراً از گوشی‌های جدید سری T خود، یعنی 12T و 12T پرو رونمایی کرده است؛ محصولاتی که به‌لطف بهره‌مندی از دوربین 108 و 200 مگاپیکسلی، فناوری شارژ سریع 120 واتی، نمایشگر باکیفیت و تراشه‌های قدرتمند برای پرچم‌داران بازار دندان تیز کرده‌اند. علاوه‌براین، دو دستگاه مورداشاره معرفی شده‌اند تا جانشین دو محصول پرفروش شیائومی 11T و شیائومی 11T پرو شوند. شیائومی 12T و 12T پرو روی کاغذ با بهره‌مندی از سخت‌افزار قدرتمند به‌راحتی گزینه‌ای قابل‌اتکا و مطمئن به‌شمار می‌روند؛ اما درواقعیت نیز این ارزش‌ خرید حفظ می‌شود و همچنان گزینه‌ای ارزشمند تلقی خواهند شد؟ شیائومی 12T و 12T پرو دو گوشی هوشمند خوش‌قیمت، اما قدرتمندی هستند که قاتلان سریالی پرچم‌داران بازار به‌شمار می‌روند. پرچم‌داران اقتصادی شیائومی در تمام بخش‌ها عملکرد خوبی ارائه می‌دهند و در رقابت پا پس نخواهند کشید؛ اما در انتهای مقاله با سامسونگ سنتر همراه باشید تا ببینیم کدام گوشی می‌تواند برنده‌ی این رالی سنگین باشد و در شرایط فعلی ارزش خرید بیشتری دارد.

طراحی و کیفیت ساخت شیائومی 12T و 12T پرو
در ابتدای بررسی 12T و 12T پرو، به‌دنبال طراحی خاص و کیفیت ساخت آن‌ها می‌رویم. پرچم‌داران اقتصادی شیائومی گوشی‌هایی کامپکت و خوش‌دست محسوب می‌شوند! هر دو دستگاه از نمایشگر مسطح 6.67 اینچی AMOLED با نرخ نوسازی 120 هرتزی بهره می‌برند که حدود 86.7 درصد از فضای پنل جلویی گوشی را به خود اختصاص می‌دهند و با کورنینگ‌گوریلاگلس 5 محافظت می‌شوند. شیائومی 12T و 12T پرو به‌ترتیب وزنی معادل 202 و 205 گرم دارند و ابعاد آن‌ها برابر با 163.1 در 75.9 در 8.6 میلی‌متر است. خوشبختانه چینی‌ها در این بخش طبق سنت دیرینه عمل کرده‌اند؛ تا هنگام کار با آن به راحتی بتوانید حسگر تشخیص اثرانگشت که زیر نمایشگر قرار گرفته را لمس کنید.

از نقاط ضعف گوشی‌های شیائومی 12T و 12T پرو می‌توان به بهره‌مندی از فریم پلاستیکی اشاره کرد که یکی از عقب‌گردهایی است که پرچم‌داران اقتصادی چینی‌ها در‌مقایسه‌با مدل‌های پرچم‌دار شیائومی 12 و 12 پرو تجربه می‌کنند؛ درنتیجه، حس‌و‌حال دستگاه و آن حس کیفیتی که پیش‌تر از این سری دریافت می‌کردید، حالا با افت چشمگیری همراه شده است. افزون‌براین، بهره‌مندی از پلاستیک با وجود سبک‌تر‌کردن دستگاه، نگهداری آن در طولانی‌مدت را نیز با مشکل مواجه می‌کند. هرچند این تصمیم غول فناوری چینی می‌تواند به کاهش قیمت تمام‌شده دستگاه کمک بسزایی کند. متأسفانه این گوشی‌ها دربرابر آب یا گردو‌غبار مقاوم نیستند و حتی مانند پرچم‌داران این سری، یعنی شیائومی 12، از گواهی IP58 و مقاومت دربرابر پاشش آب خبری نیست. نماینده‌‌های شرکت چینی در سه رنگ مشکی و نقره‌ای و آبی عرضه به بازار عرضه می‌شوند.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

ماژول دوربین مستطیلی‌شکل در پنل پشتی به گوشی‌های 12T و 12T پروظاهری شگفت‌انگیز بخشیده است. حاشیه‌ی مشکی‌رنگی بخش دوربین اصلی را از فلش سه‌گانه‌ و دوربین اولترا واید و ماکرو جدا می‌کند. برخلاف نسخه‌ی معمولی، در نسخه‌ی پرو سطح دوربین اصلی کمی از سطح ماژول دوربین گوشی برآمده‌تر است و باعث می‌شود تا گوشی هنگام قرار‌گرفتن روی سطوح لق بخورد. درگاه سیم‌کارت با قابلیت قرار‌دادن دو سیم‌کارت نانو، میکروفن مکالمه، درگاه USB 2.0 Type-C و یکی از اسپیکرهای اصلی در لبه‌ی پایین فریم دستگاه‌ها تعبیه شده‌اند و روی لبه‌ی بالایی هم میکروفن حذف نویز و اسپیکر دوم قابل مشاهده است. متأسفانه در مدل معمولی از لوگو Harman Kardon خبری نیست؛ درنتیجه، تنها صدای خروجی مدل پرو را این شرکت تنظیم کرده است. دکمه‌های تنظیم صدا و پاور در سمت راست فریم تعبیه شده‌اند و حسگر اثر‌انگشت شیائومی 12T و 12T پرو با عملکرد دقیق و بسیار سریعی که دارد در زیر نمایشگر جای گرفته‌ است. روکش مات و بسیار ظریف پنل پشتی شیشه‌ای دستگاه حس لمس رضایت‌بخشی را به کاربر منتقل می‌کند و ردی از اثرانگشت را روی خود نگه نمی‌دارد و به‌راحتی هم از بین انگشتان سُر نمی‌خورد. درمجموع، می‌توان گفت پرچم‌دار اقتصادی سری 12T شیائومی طراحی زیبا و متمایزی دارند و می‌توانند نظر کاربران بسیاری را به خود جلب کنند؛ مخصوصاً اگر از طرفداران پروپا‌قرص و وفادار برند شیائومی باشید.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

نمایشگر و اسپیکر شیائومی 12T و 12T پرو
گوشی‌های هوشمند شیائومی 12T و 12T پرو از نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED با وضوح FHD پلاس بهره می‌برند. غول فناوری چینی در این گوشی به‌جای بهره‌مندی از وضوح استاندارد 1080p، رزولوشن 2٬712 در1٬220 پیکسل را به‌کار گرفته و همچنان نرخ نوسازی 120 هرتز را نیز برای آن حفظ کرده است. تراکم پیکسلی 446 پیکسل‌بر‌اینچ و نسبت تصویر عریض 20:9 از دیگر قابلیت‌های سخت‌افزاری نمایشگر دو اعضای جدید خانواده‌ی شیائومی به‌شمار می‌روند. نمایشگر شیائومی 12T و 12T پرو به‌صورت هوشمند روی نرخ‌های 30، 60، 90 و 120 هرتز تنظیم می‌شود. در بخش تنظیمات صفحه‌نمایش نیز، امکان تنظیم بین دو حالت Auto و Custom وجود دارد که حالت Custom شامل دو گزینه‌ی 60 و 120 هرتز می‌شود؛ البته حتی درصورت انتخاب Custom و تنظیم گزینه‌ی 120 هرتز نیز، نمایشگر به‌طورخودکار بین 60 و 120 هرتز نوسان خواهد کرد. علاوه‌براین، در مواقع نمایش AoD یا نمایشگر همیشه‌روشن نیز نرخ نوسازی روی 30 هرتز تنظیم خواهد شد. به‌نقل از غول فناوری چینی، حداکثر میزان روشنایی پنل نمایشگر شیائومی 12T و 12T پرو در حالت معمولی 500 نیت است و در زمانی‌که زیر نور خورشید قرار داشته باشد، به‌صورت خودکار به 900 نیت می‌رسد. شایان ذکر است که پنل یادشده از استانداردهای HDR10 پلاس و Dolby Vision نیز پشتیبانی می‌کند.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

به‌لطف خاموش‌شدن نور پیکسل‌ها در پنل AMOLED، رنگ مشکی در گوشی‌های 12T و 12T پرو شیائومی بسیار عمیق نمایش داده می‌شود و کنتراست هم به بی‌نهایت می‌رسد. افزون‌براین، حداقل روشنایی نمایشگر در حالتی که اسلایدر روشنایی روی صفر درصد قرار داشته باشد، برای مدل پرو حدود 2.9 نیت و برای مدل معمولی 2.31 نیت است که برای کار با گوشی در محیط‌های تاریک، روشنایی قابل‌ قبولی محسوب می‌شود. پرچم‌داران اقتصادی شیائومی طبق روال سایر گوشی‌های این برند برای نمایش رنگ‌ها به سه پروفایل رنگی Vivid و Saturated و Standard و حالت Advanced مجهز شده‌اند که از‌طریق منو تنظیمات می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید. به‌صورت ‌پیش‌فرض حالت نمایش‌ رنگ‌ها روی Vivid قرار دارد که استاندارد رنگی DCI-P3 را پوشش می‌دهد و تنظیمات پیشرفته‌ هم برای آن دسته از کاربرانی که از تنظیمات پیش‌فرض راضی نیستند، در نظر گرفته شده است که می‌توان در آن تنظیمات را به‌صورت دلخواه تغییر داد. شیائومی گوشی‌های 12T و 12T پرو را به دو اسپیکر قدرتمند، یکی در قسمت بالای گوشی و دیگری روی لبه‌ی پایینی گوشی مجهز کرده است، با این‌ تفاوت که صدای خروجی مدل پرو را هارمان کاردن تنظیم می‌کند. به‌دلیل کاربرد اسپیکر لبه‌ی بالایی به‌منظور شنیدن صدای مخاطب در زمان برقراری تماس، عملکرد نسبتاً ضعیف‌تری را نسبت‌به اسپیکر پایینی شاهد هستیم؛ اما درمجموع با حجم صدای خروجی رضایت‌بخشی روبه‌رو هستیم و صداها با شفافیت فراوان و جزئیات زیاد پخش می‌شوند.

نرم‌افزار و رابط ‌کاربری شیائومی 12T و 12T پرو
قاتل پرچم‌داران شیائومی با رابط کاربری MIUI 13 مبتنی‌بر اندروید 12 به بازار عرضه می‌شوند که به‌لطف بهره‌مندی از سخت‌افزار قدرتمند، عملکردی نرم و روان ارائه می‌دهند. سیاست به‌روزرسانی شیائومی برای این دستگاه‌ها تا 3 به‌روز‌رسانی نرم‌افزاری و 4 به‌روزرسانی امنیتی را شامل می‌شود و از آنجایی‌که به‌روزرسانی MIUI 13 به‌تازگی برای گوشی‌های شیائومی منتشر شده است، خریداران این گوشی چند ماهی باید برای دریافت MIUI 14 مبتنی‌بر اندروید 13 صبر کنند. با بررسی ظاهر رابط کاربری شیائومی 12T، آنچه به‌چشم می‌‌آید، تفکیک منو Control Center از Notification‌s و آسان‌تر‌شدن دسترسی کاربر به قسمت‌های مختلف است و برای شخصی‌سازی هم امکان تغییر ظاهر Always on Display و شخصی‌سازی صداها و آیکون‌های گوشی وجود دارد.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

برخلاف نسخه‌های پیشین، در رابط کاربری MIUI 13 امکان تفکیک منو Control Center از Notification‌s و آسان‌تر‌شدن دسترسی کاربر به قسمت‌های مختلف است و برای شخصی‌سازی هم امکان تغییر ظاهر Always on Display و شخصی‌سازی صداها و آیکون‌های گوشی وجود دارد. شیائومی در این گوشی‌ها تغییر چینش منو Recent Apps و انتخاب دو حالت عمودی و افقی را امکان‌پذیر کرده است. در بخش حریم خصوصی و امنیت، شیائومی 12T و 12T پرو به‌صورت پیش‌فرض با اپلیکیشنی به نام Security عرضه می‌شوند که علاوه‌بر بهره‌مندی از لایه‌ی حفاظتی مخصوص بدافزارها، بسیاری از تنظیمات و قابلیت‌های حفظ حریم خصوصی را به‌صورت یکجا نمایش می‌دهد. به‌کمک اپلیکیشن Security می‌توانید مجوزهای برنامه‌های نصب‌شده را مدیریت و محدودیت‌هایی را فقط برای برنامه‌هایی خاص اعمال کنید.

عملکرد و عمر باتری شیائومی 12T و 12T پرو
شیائومی 12T پرو از تراشه‌ی Snapdragon 8+ Gen 1 کوالکام بهره می‌برد؛ تراشه‌ی چهار نانومتری قدرتمندی که تیم کوالکام تولید آن را با هدف رفع مشکلات دمای Snapdragon 8 Gen 1 به شرکت TSMC سپرده‌اند. این تراشه از 8 هسته متشکل از Cortex-X2 تک‌هسته‌ای و Cortex-A710 سه‌هسته‌ای و Cortex-A510 چهارهسته‌ای ساخته شده است و از پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 730 با فرکانس 900 مگاهرتز و مودم X65 5G کوالکام بهره می‌برد. تراشه‌ی موردبحث نسبت‌به نسخه‌ی پیشین 10 درصد سریع‌تر و 30 درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند. افزون‌براین، پردازش گرافیکی در تراشه‌ی Snapdragon 8+ Gen 1 حدود 10 درصد بهبود یافته و هم‌زمان نیز مصرف انرژی 30 درصد کم شده است. همچنین موتور هوش مصنوعی در‌مقایسه‌ با قبل 20 درصد عملکرد بهتری ارائه می‌کند و ارتباطات بی‌سیم نیز کارآمدتر شده‌اند.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

قلب تپنده‌ی شیائومی 12T از تراشه‌ی Dimensity 8100-Ultra نیرو می‌گیرد که روی کاغذ تفاوت چندانی با Dimensity 8100 ندارد. برخلاف Snapdragon 8+ Gen 1 در Dimensity 8100-Ultra از کلاستر سوم خبری نیست و تراشه از دو کلاستر شامل 4 هسته قدرتمند Cortex-A78 و 4 هسته کم‌مصرف Cortex-A55 تشکیل شده است. درکنار تراشه‌ی مرکزی، پردازنده‌ی Mali-G610 MC6 نیز به‌عنوان پردازنده‌ی گرافیکی قرار دارد که با تراشه‌ی 6 هسته‌ای با فرکانس 600 مگاهرتز فعالیت می‌کند. پرچم‌داران اقتصادی شیائومی در دو نسخه‌ی 8 | 128 و 8 | 256 گیگابایتی به‌فروش می‌رسند که رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی در هر دو نسخه به‌ترتیب از نوع LPDDR5 و UFS 3.1 هستند؛ البته نسخه‌ای ویژه از مدل پرو نیز با رم 12 گیگابایتی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی 256 گیگابایتی نیز عرضه می‌شود. فراموش نکنید که هر دو مدل فاقد درگاه کارت حافظه‌ی microSD هستند؛ درنتیجه، امکان ارتقای حافظه‌ی ذخیره‌سازی برای کاربران وجود نخواهد داشت.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

تأمین انرژی گوشی‌های 12T و 12T پرو برعهده‌ی باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی با پشتیبانی از شارژر 120 واتی است و در بخش عمر باتری، عملکردی مشابه نسل پیشین ارائه می‌دهند. شارژر 120 واتی این گوشی‌ها که درون جعبه همراه با گوشی دردسترس قرار دارند، با بهره‌مندی از فناوری هایپرشارژ شیائومی، باتری مدل پرو را در مدت 13 دقیقه از 0 به 50 درصد و در مدت 32 دقیقه به‌طورکامل شارژ می‌کند و در این مدت هم، دمای گوشی افزایش چندانی را تجربه نمی‌کند. برای مدل پایه نیز، شرایط یکسانی برقرار است، با این‌ تفاوت که حجم کامل باتری در مدت 27 دقیقه شارژ می‌شود. پرچم‌داران اقتصادی سری 12T شیائومی می‌توانند با هر بار شارژ، ویدئو را 14 ساعت و 31 دقیقه برای مدل پرو و 13 ساعت و 8 دقیقه برای مدل پایه پخش کنند که به هیچ وجه با مدت‌زمان پخش پرچم‌دارانی مانند آیفون 14 پرو یا گلکسی S22 اولترا قابل مقایسه نیست. با توجه‌ به نتایج به‌دست‌ آمده، درصورتی‌که روزانه به‌طور متوسط 6 ساعت از گوشی خود برای وب‌گردی استفاده کنید، نماینده‌های سری 12T بین 1.5 تا 2 روز شما را همراهی خواهند کرد که عدد رضایت‌بخشی به‌شمار می‌رود.

دوربین شیائومی 12T و 12T پرو
شیائومی 12T پرو از ماژول دوربین سه‌گانه‌ متشکل از واید، اولتراواید و ماکرو بهره می‌برد. دوربین اصلی یا واید شیائومی 12T پرو به حسگر 200 مگاپیکسلی با ابعاد عظیم 1/1.22 اینچ و پیکسل‌های 0٫64 میکرومتری مجهز است. این دوربین از حسگر HP1 سامسونگ بهره می‌برد؛ یعنی هرکدام از رنگ‌های RGB با ترکیب 16 پیکسل مجاور تولید می‌شوند؛ درنتیجه، عکس‌های نهایی با وضوحی برابر با 12.5 مگاپیکسل ثبت می‌شوند. علاوه‌براین، با گشودگی دیافراگم f/1.7 نور بیشتری نسبت‌به نسل پیشین جذب می‌کند و با تجمیع این قابلیت‌ها روی کاغذ می‌توان انتظار تصاویری با‌کیفیتی را داشت. دوربین واید این گوشی مجهز به لرزش‌گیر اپتیکال است و با زاویه‌ی دید 85 درجه‌ عکاسی می‌کند که به‌معنای فاصله‌ی کانونی 23 یا 24 میلی‌متر می‌باشد. روی ماژول دوربین علاوه‌بر دوربین اصلی، شاهد دوربین 8 مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو هم هستیم. دوربین اولتراواید این گوشی به حسگر S5K4H7 ISOCELL ساخت سامسونگ با تراکم پیکسلی 1.12 میکرومتر است. این دوربین فوکوس خودکار ندارد و با گشودگی دیافراگم f/2.2 میدان دیدی 120 درجه ارائه می‌دهد. دوربین ماکرو شیائومی 12T پرو هم از حسگر GalaxyCore GC02 با گشودگی f/2.4 بهره می‌برد که فوکوس ثابتی در فاصله‌ی 4 سانتی‌متری برای عکاسی ماکرو در‌اختیار کاربر قرار می‌دهد.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

شیائومی 12T به مشخصات دوربین مشابهی مجهز شده است، با این تفاوت که دوربین اصلی شامل حسگر ISOCELL HM6 سامسونگ با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسلی می‌شود. این حسگر 1.67 اینچی مشابه مدل پرو از پیکسل‌هایی با ابعاد 0.64 میکرومتر بهره می‌برد و در پس لنزی با فاصله‌ی کانونی 24 میلی‌متر و گشودگی دیافراگم f/1.7 قرار گرفته است. فیلتر تعبیه شده روی حسگر Nonapixel نام دارد که به‌معنی ترکیب 9 پیکسل به یک پیکسل برای دستیابی به روشنایی و جزئیات بیشتر خواهد بود. چینی‌ها برای عکاسی سلفی با شیائومی 12T و 12T پرو، حسگر 20 مگاپیکسلی Sony IMX596 با طراحی Quad Bayer را ارائه می‌دهد که طبق ادعای شیائومی، به‌جای قراردادن یک پیکسل در پشت هر مربع رنگ، چهار پیکسل را پشت هر مربع رنگ قرار می‌دهد و در‌نتیجه سنسور به نرم‌افزار دوربین اجازه می‌دهد تا با ثبت هم‌زمان دو عکس، امکان پردازش تصویر (حالت HDR و شب) را فراهم شود و تصاویر با کیفیت بهتری ثبت شوند.

مقایسه شیائومی 12T و 12T پرو؛ نبرد پرچم‌داران اقتصادی توقف‌ناپذیر

جمع‌بندی
شیائومی 12T و 12T پرو، قاتلان سریالی برای پرچم‌داران موجود در بازار به‌شمار می‌روند. این گوشی‌های هوشمند به‌لطف بهره‌مندی از ‌کیفیت 6.7 اینچی و نرخ نوسازی 120 هرتز، نظر گیمر‌ها و علاقه‌مندان به تماشای فیلم و سریال را جلب می‌کنند. علاوه‌براین، تراشه‌ی قدرتمند Snapdragon 8+ Gen 1 و Dimensity 8100-Ultra هم کمک می‌کند تا دو گوشی پرچم‌دار اقتصادی غول فناوری چینی به‌راحتی از‌پس فعالیت‌های سنگین برآید. باتری 5000 میلی‌آمپر‌ساعتی به‌کار‌رفته در هر دو مدل، باعث می‌شود تا این دستگاه برای استفاده‌های روزانه عملکرد مطلوبی داشته باشد و بدون نگرانی در طول روز پاسخ‌گوی کاربر باشد. دوربین‌ اصلی گوشی تصاویر باکیفیتی ثبت می‌کند و کل ماژول دوربین هم عملکرد نسبتاً پذیرفتنی ارائه می‌کنند. درمقام مقایسه تنها دلیلی که امکان داردشیائومی 12T را برای خرید انتخاب کنید، طراحی کامپکت و خوش دست‌تر این گوشی است. شیائومی 12T پرو عملکردی در حد‌ و‌ اندازه‌ی گلکسی S21 اولترا ارائه می‌کند و از نسل قبلی خود کارآمدتر است و شیائومی 12T نیز به‌راحتی می‌تواند رقیب قدرتمندی چون گلکسی S21 FE را شکست دهد.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی